Με λυτρωτή τον Σαράφη στο 87'! (1973)

Το πρωτάθλημα της περιόδου 1972-1973, έμπαινε στην τελική του ευθεία, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται σαν σήμερα στις 8/4/1973 τον Ατρόμητο ...
Με λυτρωτή τον Σαράφη στο 87'! (1973)

Περισσότεροι από 15.000 θεατές, βρέθηκαν στην Τούμπα για να δουν τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ να υποδέχεται την ομάδα του Περιστερίου, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, σε ένα παιχνίδι που επιφύλασσε στιγμές μεγάλης αγωνίας και άγχους, τόσο για την ομάδα όσο και για τον κόσμο! 

Ο Δικέφαλος ενώ είχε την ασφυκτική υπεροχή, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 87' για να πάρουμε τη νίκη με δράστη τον συνήθη ύποπτο εκείνη τη χρονιά Σταύρο Σαράφη, που φιγουράριζε στην πρώτη θέση των σκόρερς του πρωταθλήματος!

Στο 14ο λεπτό η κεφαλιά του Σαράφη σταμάτησε στο δοκάρι και στο 29' ο Παρίδης από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ!Το σκορ άνοιξε στο 38ο λεπτό όταν ο Τερζανίδης βρήκε τον Κούδα, αυτός απέφυγε τον Τσιβγούλη, πάσαρε στον Σαράφη που ανάμεσα από τους Μπαλλόπουλο - Τσικιτζέλα σούταρε, η μπάλα κόντραρε στο στήθος του Κόκκινου, επέστρεψε στον Σαράφη που από κοντά νίκησε τον τερματοφύλακα (Κόκκινο) του Ατρομήτου...

Σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις τους οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 64' με μακρινό, δυνατό του Τσιβγούλη. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα την ώρα που τα φίδια άρχισαν να ζώνουν τους θεατές στην Τούμπα, καθώς είδαν τον Κούδα στο 65', τον Σαράφη στο 71' και στο 77', καθώς και τον Παρίδη στο 86' να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για το 2-1!!!

Το παλιό ρολόι της Τούμπας σημάδευε το 87ο λεπτό, όταν ο Παπαδόπουλος έβγαλε σέντρα ακριβείας και ο Σαράφης με μονοκόμματο σουτ, λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή, νίκησε για δεύτερη φορά τον Κόκκινο, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ τη σπουδαία νίκη, επί ενός αντιπάλου που έπαιζε άμυνα σε όλο το γήπεδο!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Σαράφης, Ιωσηφίδης, Παπαδόπουλος, Κούδας, ενώ από τον Ατρόμητο ξεχώρισε όλη η αμυντική του γραμμή.    

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Τσιλιγκιρίδης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Λάζος (68' Ασλανίδης)

Ατρόμητος: Κόκκινος, Κεφαλίδης, Τσιβγούλης, Μπαλλόπουλος, Τσιγκιτζέλας, Καπάτσος, Μισαηλίδης (61' Κότσαλος), Λιάκουρης, Δαλαμπέκης, Σκευοφύλαξ, Μύριλλας (73' Ψυχογιός)

* Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ:

Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (92 βαθμούς) στην ιστορία του στην Α' Εθνική...

Είχε αήττητο σερί με 19 αγώνες χωρίς ήττα. Έχασε την 20η αγωνιστική. Πού; Στο Καραϊσκάκη με την αλήστου μνήμης «σφαγή» από τον Φακή στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού...

Πέτυχε 75 γκολ.

Πέτυχε 12 νίκες εκτός έδρας.

Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 27 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες έχοντας 92 βαθμούς και τέρματα 75-24

Κι όμως Πρωτάθλημα δεν πήρε... Γιατί κάποιοι δεν το ήθελαν! Διαβάστε ΕΔΩ για να θυμηθείτε το τι είχε συμβεί!

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Αποστολίδης να επιτίθεται προς την περιοχή του Ατρομήτου, υπό την "επιτήρηση" του Μπαλλόπουλου. 

* Εκείνες τις μέρες αποχωρούσε από τη Θεσσαλονίκη ο Πέτρος Βουζουνεράκης, καθώς λύθηκε η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, λόγω σοβαρού τραυματισμού του παίκτη από την Ιεράπετρα της Κρήτης. Θυμηθείτε ΕΔΩ το ποιος ήταν ο Βουζουνεράκης ...

Φεύγοντας από τη Θεσσαλονίκη είχε δηλώσει: "Δε με βοήθησαν στον ΠΑΟΚ, θα σταματήσω το ποδόσφαιρο και θα ασχοληθώ με τις δικές μου δουλειές στην Κρήτη..."

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...