Αξιότιμε κ. Υπουργέ ...

Απευθυνόμενος προς Υμάς με τον δέοντα σεβασμό και για τον θεσμό που εκπροσωπείτε και για το πρόσωπό σας, επιθυμώ να διατυπώσω τις εξής σκέψεις με αφορμή τις δηλώσεις στον ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την "τιμωρία" του ΠΑΟΚ ...
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Αξιότιμε κ. Υπουργέ ...
Photo Credits: @forzaonline.gr website

Είπατε επί λέξει (όπως έχουν μεταφερθεί γραπτώς) ότι: «Σέβομαι και σηκώνω ψηλά την εικόνα του ΠΑΟΚ, που είναι μία ιστορική και μοναδική ομάδα, έχει γράψει και θα συνεχίσει να γράφει ιστορία." 

Ο "σεβασμός" είναι μια έννοια η οποία αποδεικνύεται εμπράκτως! Ειλικρινά , αν έχετε την καλοσύνη, μπορείτε να επισημάνετε ΕΝΑ και μόνον γεγονός που ν' αποδεικνύει τον "σεβασμό " σας προς τον ΠΑΟΚ, εκτός από την απλή λεκτική αναφορά (του σεβασμού);

Θα ήμουν υπόχρεος.

"Δεν το έκλεισε το γήπεδο του ΠΑΟΚ η ΔΕΑΒ, το έκλεισαν οι κροτίδες. Έπεσαν τρεις κροτίδες, ο νόμος είναι σαφής, η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι συγκεκριμένη."

Αξιότιμε κ. Υπουργέ...

Το ξέρετε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι ΟΥΔΕΜΙΑ κροτίδα έκλεισε το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Το "έκλεισε" η διάταξη που ψηφίστηκε με ενέργειές σας.

Το ζήτημα είναι ότι ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, άλλως οφείλετε να γνωρίζετε ότι η "ποινή" της διεξαγωγής αγώνα "κεκλεισμένων των θυρών" ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με "διοικητικές κυρώσεις". Κι αυτό για τον απλό λόγο ότι οι "ποινές" αυτές ως "αθλητικού περιεχομένου" προβλέπονται  και τιμωρούνται από του "πειθαρχικούς κώδικες των ομοσπονδιών" και των κατά περίπτωση αθλητικών Αρχών!

Αν μας πείτε ΕΝΑ μόνο ευρωπαϊκό  κράτος που Νόμος προβλέπει "αθλητικές ποινές" προσωπικά θα ζητήσω ΔΗΜΟΣΙΑ "συγγνώμη" γι' αυτά που γράφονται...

"...Η Αστυνομία και ο παρατηρητής έκαναν φύλλα ελέγχου, στα οποία περιγράφουν πως έπεσαν τρεις κροτίδες και αντικείμενα μέσα στον αγωνιστικό χώρο..."

Αξιότιμε κ.Υπουργέ...

Την "διοικητική κύρωση" την επέβαλε η ΔΕΑΒ η οποία τυγχάνει "ανεξάρτητη αρχή" Εσείς πως ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ τι γράφει ο Παρατηρητής και οι εκθέσεις της Αστυνομίας;

Σας κοινοποιήθηκαν;

Σας ενημέρωσε η ΔΕΑΒ;

Με βάση τον Νόμο που  ψηφίσατε, εσείς επιλαμβάνεστε  όταν η ΔΕΑΒ δεν επιληφθεί "4 ημέρες μετά τον επίδικο αγώνα" (άρθρο 10 απρ.2εκσιστ Ν.5084/2024).

Αφού εν προκειμένω η ΔΕΑΒ "επελήψθη" θα πρέπει να μας εξηγήσετε τον ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΑΒΑΤΕ ΓΝΩΣΗ των εγγράφων του φακέλου που είχε η ΔΕΑΒ υπ' όψιν της.

"Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να εξαλειφθούν γιατί σκοτώθηκαν πολλά παιδιά εξαιτίας της βίας που επικρατεί στα γήπεδα».

Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι αναφερθήκατε "επιλεκτικά" στα θύματα της "οπαδικής βίας". Ειλικρινά όμως επιθυμώ να μας εξηγήσετε, αν γίνεται πειστικά, ποια η σχέση της ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ με την "οπαδική βία".

Έγινε "μεταξύ οπαδών";

Κι αν υποτεθεί ότι πυροδοτήθηκε "γενικά από οπαδική βία" , δήλωση παράγοντα λίγα 24ωρα πριν την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ που ρωτούσε ρητορικά "θέλετε να ζήσουμε ασύλληπτη τραγωδία" συνιστά "οπαδική βία" που προκαλείται από τις κροτίδες";

Αξιότιμε κ.Υπουργέ...

Με βάση την αναμφισβήτητη διάθεσή σας για την ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΒΙΑΣ , μπορείτε να μας εξηγήσετε πως  η ΔΕΑΒ για " σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων".

α. Καλεί σε απολογία, 
β.επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο και
γ ΔΥΝΑΤΑΙ να επιβάλλει δηλαδή  δεν είναι υποχρεωμένη να επιβάλλει και ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ, ενώ για "κροτίδες" επιβάλλει σε 4 ημέρες "κεκλεισμένων των θυρών" χωρίς κλήση σε απολογία;

Αξιότιμε κ.Υπουργέ...

Στο υποθετικό σενάριο που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητήσει "αλλαγή έδρας" με την Ντιιναμό Ζάγκρεμπ και αυτό γίνει δεκτό τι ακριβώς θα κάνετε αν η ΟΥΕΦΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ την παρακολούθηση του αγώνα με θεατές;

Γιατί με βάση τον Νόμο η "διοικητική κύρωση" επιβάλλεται "σε οποιαδήποτε διοργάνωση"  ή θ' αρχίσουν οι "ερμηνευτικές εκπτώσεις". 

Αν αρχίσουν οι "εκπτώσεις" καλύτερα θα είναι ν' ασχοληθείτε με τα όμορφα νησιώτικα της Νάξου που τα γνωρίζετε και τα χορεύετε άριστα. 


Ευχαριστώ που με διαβάσατε

Διαβάστε ακόμη...