"Χόρευε" ο ΠΑΟΚ με μαέστρο τον Νάτχο!

Για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης, με 3-0 και πέρασε στους "4".
"Χόρευε" ο ΠΑΟΚ με μαέστρο τον Νάτχο!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με ένα καθαρό 4-4-2 έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Μαντούρο και Σπυρόπουλο, στη μεσαία γραμμή Λούκας, Νάτχο, Κάτσε και Ολίσε και στην επίθεση τους Χούσεν - Κλάους. Ο Κάτσε και ο Νάχτο ήταν τα δύο εσωτερικά χαφ και οι Ολίσε – Λούκας στις πτέρυγες.

Ο Δικέφαλος είχε στο γήπεδο την συμπαράσταση περίπου 350 οπαδών του που δημιούργησαν εξαιρετική κερκίδα, καθώς δεν σταμάτησαν να ενθαρρύνουν την ομάδα ασταμάτητα. Μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε νευρικός, έγιναν λάθη στις μεταβιβάσεις και οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν τα διάθεση να απειλήσουν τον Γλύκο. Ο Δικέφαλος με τη σειρά του απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 20ό λεπτό με ένα πολύ καλοζυγισμένο αροστερό σουτ του Λούκας (προηγήθηκε στρώσιμο του Κλάους), που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκόμεζ.

Οι παίκτες του Στέφενς είχαν την κατοχή της μπάλας όμως δεν μπόρεσαν μέχρι το 30' να την μεταφράσουν σε επικίνδυνες φάσεις για την εστία του Απόλλωνα, με εξαίρεση τη φάση που αναφέρθηκε πιο πάνω.

Στο 32ο λεπτό, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Αθανασιάδη ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά σούταρε από πλεονεκτική θέση άουτ!!! Όσον αφορά τους γηπεδούχους, ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους και χρειάστηκε η επέμβαση του Γλύκου στο 33΄σε σουτ του Κουκ για να μείνει το 0-0.

Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβάζει στροφές, έβγαινε με μεγαλύτερη διάθεση στην επίθεση και στο 42' άνοιξε το σκορ με πολύ καλό σουτ του Στέφανου Αθανασιάδη, μετά από παλικαρίσια προσπάθεια του ίδιου.

Συμπερασματικά για το πρώτο 45λεπτο, είδαμε ένα μέτριο παιχνίδι από πλευράς ΠΑΟΚ που εμφάνισε σε κάποιες στιγμές προβλήματα ασυνεννοησίας στην άμυνά του, ενώ είχε αρκετές ημιτελείς επιθετικές προσπάθειες. Η ομάδα είχε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, όμως κάτι της έλειπε. Είδαμε αρκετά μακρινά σουτ που όμως δεν βρήκαν στόχο τα περισσότερα, ενώ σε 1-2 περιπτώσεις που τα σουτ βρήκαν εστία, ο Γκόμεζ είπε όχι.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και αφού έχασε δύο τετ α τετ με τους Κίτσιου– Χούσεν, έκανε το 0-2 στο 54' με τον Ευθύμη Κουλούρη. Η ομάδα είχε πλέον εξαιρετική λειτουργία στη μεσαία της γραμμή με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και απειλούσε συνέχεια τους γηπεδούχους που έδειχναν να τα έχουν χαμένα!

Πολύ καλή κυκλοφορία, κατοχή της μπάλας και έξυπνες κάθετες πάσες κυρίως από τον Νάτχο συνέθεσαν μια πολύ καλή εικόνα για τον ΠΑΟΚ μέχρι το 65'. Στη συνέχεια η ομάδα κατέβασε ταχύτητα καθώς με το 0-2 μέχρι εκείνη τη στιγμή και το 3-0 του πρώτου αγώνα ήταν ήδη στους «4».

Στο 93ο λεπτό, μαγική κάθετη του Νάτχο στον Στοχ, το πλασέ του Σλοβάκου αποκρούστηκε από τον Γκόμεζ, η μπάλα πήγε στον Λούκας που μοίρασε έτοιμο γκολ στον Κουλούρη και έγινε εύκολα το 0-3!

Κουλούρης, Τζαβέλλας και Στοχ ήταν οι αλλαγές του Στέφενς στην επανάληψη, με τον πρώτο να πιάνει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να σημειώνει το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της πρώτης ομάδας, για να ακολουθήσει βέβαια και το 2ο στις καθυστερήσεις. Μια στιγμή που ο Ευθύμης θα θυμάται για πάντα!

Το επόμενο εμπόδιο για την πρόκριση στον τελικό της 26ης Απριλίου ακούει στο όνομα Ολυμπιακός, τον οποίο ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει σε διπλά ματς, το δεύτερο στην Τούμπα (17/4)...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης: Γκόμεζ, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Χατζηζήσης, Κόρμπος (68' Δημογιάννης), Έγκον, Γκουέλα, Κουκ, Τσιλιγκίρης (68' Σελμανάι), Μπάρκογλου (68' Φαρινόλα).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος, Ινσαουράλδε, Μαντούρο (68' Τζαβέλλας), Κίτσιου, Νάτχο, Κάτσε, Λούκας, Ολίσε, Αθανασιάδης (46' Κουλούρης), Χούσεν (71' Στοχ).

.......................................................

Θυμηθείτε τα όσα έγιναν στη Ριζούπολη...

Στο παιχνίδι θα δώσουν το παρόν φίλοι του ΠΑΟΚ, καθώς όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, θα διατίθενται εισιτήρια σε αυτούς για τις θύρες 6 και 7...

Σε παιχνίδι που τελείωσε στη Νέα Σμύρνη: Πανιώνιος - ΟΦΗ 1-2,  με τον ΟΦΗ να παίρει την πρόκριση για τους "4" του θεσμού με 2 νίκες... Αντίπαλος των Κρητικών στα ημιτελικά θα είναι ο Παναθηναϊκός, με τον νικητή του ζευγαριού να περνάει στον τελικό της 26ης Απριλίου. Το πρώτο από τα δύο παιχνίδια μεταξύ ΟΦΗ και Παναθηναικού θα γίνει στο Ηράκλειο και η ρεβάνς στη Λεωφόρο...

18:45 Έχουν φτάσει στο γήπεδο οι αποστολές και των δύο ομάδων και οι παίκτες έκαναν ήδη την πρώτη τους αναγνωριστική βόλτα...

19:10 Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πέρνουν σιγά σιγά τις θέσεις τους στο πέταλο της Ριζούπολης...

19:20 Βγαίνουν για ζέσταμα οι τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ...

19:23 Ακολουθεί και η ομάδα του ΠΑΟΚ ...

4-4-2 για τον ΠΑΟΚ με εσωτερικούς χαφ τους Κάτσε και Νάτχο...

20 λεπτά πριν ο Ντίτσιος σφυρίξει την έναρξη της αναμέτρησης, λίγος ο κόσμος στη Ριζούπολη.

Όλοι οι φίλοι του Δικεφάλου μπήκαν στο γήπεδο, ακόμη και όσοι δεν είχαν εισιτήρια, μετά από παρέμβαση της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Συνολικά είναι περισσότεροι από 350.

19:57 Στο γήπεδο οι ομάδες σε λίγο η σέντρα.

Ξεκίνησε το παιχνίδι ...

Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τους φίλους του ΠΑΟΚ να είναι αυτοί που ακούγονται στη Ριζούπολη.

5ο λεπτό: Ο Ολίσε πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, αλλά έκανε κακό κοντρόλ και δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Γκόμεζ.

8ο λεπτό: Ο βοηθός σταματάει με ανύπαρκτο οσφ σάιτ τον Σπυρόπουλο...

10ό λεπτό: Περισσότερο κινητικός ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του ματς.

11ο λεπτό: Φαουλ για τον Απόλλωνα σε καλή θέση, στη μετόπη της εστίας του Γλύκου το εκτέλεσε ο Κουκ, άουτ η μπάλα. 

12ο λεπτό: Αντεπίθεση του Απόλλωνα, υποδεικνύεται οφ σάιτ ο Μπάρκογλου (καλυπτόταν). Ο Γλύκος πάντως απέκρουσε το κοντινό σουτ του Μπάρκογλου πέφτοντας στα πόδια του...

15ο λεπτό: Έχει ισορροπήσει ο Απόλλωνας και προσπαθεί να απειλήσει...

Αλλάξανε πλευρές Ολίσε - Λούκας.

20ό λεπτό: Ο Σόντερμπεργκ με τάκλιν ανακόπτει τον Χούσεν που έμπαινε στην περιοχή απειλητικά.

21ο λεπτό: Καλό σουτ του Λούκας, άουτ. Η καλύτερη φάση του ΠΑΟΚ στο ματς!

25ο λεπτό: Σουτ του Νάτχο από το ύψος τη μεγάλη περιοχής, δεν ανησυχεί ο Γκόμεζ, καθώς η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του χωρίς να έχει δύναμη...

Εκπληκτική η συμπαράσταση του κόσμου, για μια ακόμη φορά!

31ο λεπτό: Σε θέση οφ σάιτ ο Μπάρκογλου (οριακά)...

32ο λεπτό: Τρομερή χαμένη ευκαιρία με τον Αθανασιάδη που βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά σούταρε άουτ!!!

33ο λεπτό: Ο Γλύκος αποκρούει σουτ του Κουκ πέφτοντας στη δεξιά του γωνία.

34ο λεπτό: Κεφαλιά του Παπαζαχαρία άουτ. Και πάλι εκτεθειμένη η άμυνα του ΠΑΟΚ!!!

37ο λεπτό: Σουτ του Ολίσε μακρινό, σε κόρνερ ο Γκόμεζ. Χωρίς συνέχεια η φάση.

38ο λεπτό: Κίτρινη στον Σπυρόπουλο.

42ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ με τον Αθανασιάδη να εκτελεί τον Γκόμεζ και να ακοίγει το σκορ στη Ριζούπολη.

44ο λεπτό: Καλή προσπάθεια του ΠΑΟΚ και σουτ του Χούσεν άουτ.

Ημίχρονο ...

Ξεκίνησε η επανάληψη με τον Κουλούρη στη θέση του Αθανασιάδη.

46ο λεπτό: Τετ α τετ του Κίτσιου με τον Γκόμεζ, ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα πέφτει στα πόδια του Στέλιου απομακρύνει. Προηγήθηκε ωραίο 1-2 με τον Νάτχο.

51ο λεπτό: Ο Χούσεν μετά από μπαλιά του Νάτχο βγήκε μόνος απέναντι στον Γκόμεζ, έσκαψε την μπάλα, όμως αυτή δεν είχε δύναμη και ο Σόντεμπεργκ απομάκρυνε πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Πολύ δυνατά μπήκε ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη!

53ο λεπτό: 1-2 Ολίσε - Λούκας, το σουτ του τελευταίου άουτ.

54ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ με τον Ευθύμη Κουλούρη σκόρερ. Ο νεαρός πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα!

58ο λεπτό: Υποδεικνύεται οφ σάιτ ο Σπυρόπουλος (ανύπαρκτο και πάλι)... Οι βοηθοί έχουν θέμα ΚΑΙ σήμερα!

63ο λεπτό: Σουτ του Χούσεν από καλή θέση το απέκρουσε ο Γκόμεζ. Κάθε επίθεση του ΠΑΟΚ μυρίζει γκολ

68ο λεπτό: Φαρινόλα στη θέση του Μπάρκογλου. Στο ίδιο λεπτό Τζαβέλλας στη θέση του Μαντούρο, Δημογιάννης αντί του Κόρμπου και ο Σελμανάι στη θέση του Τσιλιγγίρη. Τρεις αλλαγές μαζεμένες ο Απόλλων!!!

71ο λεπτό: Στοχ στη θέση του Χούσεν. Έκλεισε τις αλλαγές και ο ΠΑΟΚ...

37%- 63% η κατοχή για τον ΠΑΟΚ.

77ο λεπτό: Ο Χατζηζήσης προλαβαίνει τον Ολίσε πριν ο Λιβεριανός βρεθεί προ του Γκόμεζ.

80ό λεπτό: Φάουλ για τον Απόλλωνα σε καλή θέση. Η μπάλα στο τείχος και κόρνερ. Χωρίς συνέχεια η φάση.

86ο λεπτό: Ο Γλύκος νικάει σε τετ α τετ τον Γκουέλα, αν και ο τελευταίος υποδείχτηκε σε θέση οφ σάιτ.

Φτάσαμε στο 90', τρία λεπτά οι καθυστερήσεις. 

90ό λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ. Μαγική κάθετη του Νάτχο στον Στοχ, το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Γκόμεζ, η μπάλα πήγε στον Λούκας που μοίρασε έτοιμο γκολ στον Κουλούρη και έγινε εύκολα το 0-3!!!

93ο λεπτό: Σουτ του Γκουέλα μόλις άουτ

Τέλος...

Διαβάστε ακόμη...