"Πρωτάθλημα με Σαββίδη"

Ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα ξένων παικτών που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ, συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα και ο Ομάρι Τετράτζε...
"Πρωτάθλημα με Σαββίδη"

Ο ελληνικής καταγωγής, γεννημένος στη Γεωργία, Όμηρος Ιωσηφίδης, ήρθε το 1999 στην Τούμπα, ως μια μεγάλη μεταγραφή από τη Ρόμα. Μέχρι το 2001 (60 συμμετοχές και 2 γκολ) ξεδίπλωσε το ταλέντο του με την ασπρόμαυρη φανέλα, αγαπήθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας και σήκωσε το κύπελλο στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν αποχωρήσει... Σήμερα ακολουθεί καριέρα προπονητή.

Ο Τετράτζε μιλώντας στην Arenapress έπλεξε το εγκώμιο του Ιβάν Σαββίδη (άλλωστε τους συνδέει η κοινή προέλευση από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης) και μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον θαυμαστή του, Κλάους Αθανασιάδης, ο οποίος έχει ακόμη στο δωμάτιό του τη φωτογραφία που έβγαλε, ο ίδιος ως πιτσιρικάς των ακαδημιών, με τον διάσημο εκείνη την εποχή Τετράτζε.

Διαβάστε αναλτυτικά τα όσα είπε:

Ομάρ, παρακολουθείς την πορεία του ΠΑΟΚ;

"Φυσικά. Χαίρομαι και για την τελευταία νίκη επί της Ντιναμό Μινσκ. Ο ΠΑΟΚ έιναι πολύ τυχερός που ήρθε ο Ιβάν Σαββίδης και ανέλαβε την ομάδα. Είναι μαξιμαλιστής να το ξέρετε. Έχει πάντα μεγαλεπήβουλους στόχους και κάνει ότι δυνατόν να τους πετύχει. Ο ΠΑΟΚ με τον Σαββίδη θα φτάσει πολύ ψηλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος και υπομονή από τον κόσμο"

Πώς σχολιάζεις το ότι ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στο πρωτάθλημα;

"Το να είσαι πρώτος είναι σημαντικό, αλλά το δύσκολο είναι να κρατηθείς στην κορυφή. Πάντως ο ΠΑΟΚ με τον Σαββίδη θα πάρει το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν θα το πάρει φέτος ή τις επόμενες χρονιές, αλλά κάποια στιγμή θα το πάρει σίγουρα. Ο Σαββίδης όταν βάζει κάτι στο μυαλό του το πετυχαίνει. Γνωρίζω ότι έχει συμμαζέψει την ομάδα, δεν υπάρχουν τα οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα στο πλάνο του. Θα ακολουθήσουν και τα επόμενα μέχρι να πάρει το πρωτάθλημα"

Ήσουν από τους αγαπημένους παίκτες των οπαδών του ΠΑΟΚ. Θέλεις να τους στείλεις ένα μήνυμα;

"Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είχαν πάντα την ιδιότητα να στηρίζουν την ομάδα με όλη τους την καρδιά. Εύχομαι να συνεχίσουν να καταθέτουν την αγάπη τους για την ομάδα και να την στηρίζουν με πολύ πάθος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι"

Ξέρεις ότι ο Κλάους Αθανασιάδης έχει φωτογραφία μαζί σου από την εποχή που έπαιζε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ;

"Όχι, δεν το ήξερα, εκπλήσσομαι θετικά και είμαι πολύ ενθουσιασμένος και χαρούμενος που το ακούω. Έχει εξελιχθεί σε έναν πολύ σπουδαίο επιθετικό. Μαθαίνω την πορεία του, Να του δώσετε χαιρετισμούς"

Έγινε και ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη...

"Του εύχομαι να συνεχίσει ακόμη καλύτερα, να αφήσει εποχή και να μπει στο κλαμπ των μεγάλων Ευρωπαΐων παικτών και σκόρερ, όπως είναι ο Ρονάλντο και ο Μέσι. Πρέπει να στοχεύει μονίμως ψηλά"

Διαβάστε ακόμη...