«Αν μπορούσα, θα έπαιζα μέχρι τα 50»

Είναι σίγουρα μία χαρισματική σκόρερ και εγγύηση γκολ για την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο λόγος για την Γέλενα Ντιμιτρίεβιτς η οποία μιλά για την φετινή χρονιά του «Δικεφάλου», αλλά και για το πώς την αντιμετωπίζουν οι... άνδρες.
«Αν μπορούσα, θα έπαιζα μέχρι τα 50»

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «metrosportgr.com»:

-Είσαι ήδη πέντε χρόνια στον ΠΑΟΚ, σκέφτηκες ποτέ να αφήσεις αυτή την ομάδα;
«Εδώ περνάω καλά εδώ, έχω μάθει τη γλώσσα, έχω κάνει φίλους, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι αντικειμενικά η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Άλλωστε αυτό το αποδεικνύουν και τα επτά σερί πρωταθλήματά μας. Ίσως να το σκεφτόμουν να πάω σε κάποια άλλη ομάδα, αλλά γενικά οι αλλαγές με τρομάζουν. Είμαι πολύ καλά εδώ που είμαι τώρα».

- Η ομάδα φέτος συνεχίζει ακάθεκτη και έχει ήδη βάλει πλώρη για τον όγδοο σερί και ένατο συνολικά τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος..
«Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί παρά κάθε χρόνο να πηγαίνει για τον τίτλο. Αν δεν καταφέρουμε μία χρονιά να πάρουμε το πρωτάθλημα τότε θα είναι αποτυχία. Η ομάδα είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη της κατηγορίας και της χώρας γενικότερα και αυτό είναι κάτι που το παραδέχονται όλοι».

- Αυτό που θέλει όμως να πετύχει ο «Δικέφαλος» είναι το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Δεν τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα...
«Εγώ να σου πω την αλήθεια, θεωρώ ότι είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο και μπορούμε να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Πάντα όμως φτάνουμε μέχρι την πηγή και δεν πίνουμε νερό. Κάτι μας λείπει, αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω τι ακριβώς. Ίσως δεν είμαστε ακόμη έτοιμες ψυχολογικά, ίσως επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε πολλά για τον αντίπαλο, γιατί ξέρεις πως τα γυναικεία πρωταθλήματα δεν είναι τόσο δημοφιλή και δεν μπορούμε να βρούμε όσες πληροφορίες θα θέλαμε για τους ευρωπαϊκούς μας αντιπάλους. Δεν ξέρω τι από όλα αυτά φταίει, μάλλον ένας συνδυασμός πραγμάτων».

Φέτος η ομάδα έχει καινούργιο προπονητή τον Μερτ Ισμπιλίρ. Πες μας δύο λόγια για αυτόν...
«Είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους προπονητές που είχα όσο είμαι στον ΠΑΟΚ. Μας στηρίζει πολύ ψυχολογικά, ενώ μας έχει ανεβάσει και ένα επίπεδο ποδοσφαιρικά. Παίζουμε πια πιο πειθαρχημένα, με περισσότερη οργάνωση. Μόνο καλά λόγια έχω για τον κόουτς».

- Σε αυτά τα χρόνια που είσαι στην ομάδα, ποια θεωρείς την καλύτερη και ποια τη χειρότερη στιγμή σου;
«Προσωπική δεν ξέρω... Θα έλεγα σαν χειρότερη την ήττα από τη Νάσε Τάξι στο Champions League της προηγούμενης περιόδου. Ήταν κάτι που μας πόνεσε πολύ γιατί πιστεύαμε στην πρόκριση. Σαν καλύτερη θα πω το 1-0 επί της Νόιλενγκμπαχ στην Τούμπα πριν από δύο χρόνια. Το είχαμε ευχαριστηθεί εκείνο το παιχνίδι».

-Εκτός του γυναικείου πρωταθλήματος, ποδόσφαιρο παρακολουθείς;
«Ε, βέβαια. Βλέπω τα πάντα! Δουλεύω και σε ένα πρακτορείο προπό οπότε καταλαβαίνεις πως καθημερινά ασχολούμαι με την μπάλα. Παίζω και στοίχημα καμιά φορά! Αλλά παρακολουθώ πολύ ποδόσφαιρο. Ελλάδα, Αγγλία, Ισπανία... τα πάντα. Έχει τύχει αρκετές φορές να βρεθώ και στην Τούμπα να παρακολουθήσω το αντρικό τμήμα. Μάλιστα μου αρέσουν πολύ και τα ηλικιακά πρωταθλήματα, Κ-17, Κ-20 και τα παιχνίδια της ΕΣΠΜ γιατί παίζεται πολύ δυνατό ποδόσφαιρο».

-Είσαι μία γυναίκα που παίζει ποδόσφαιρο. Πως σε αντιμετωπίζουν οι άντρες;
«Θεωρώ πως οι περισσότεροι το βλέπουν θετικά. Νομίζω ότι τους αρέσει. Είναι βέβαια και κάποιοι που δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι μία γυναίκα παίζει ποδόσφαιρο. Αλλά τελικά σημασία δεν έχει το φύλο, αλλά το ταλέντο».

-Έχει σκεφτεί να αφήσεις την μπάλα;
«Ναι, το έχω σκεφτεί. Βασικά κάθε φορά που δεν μου πηγαίνουν τα πράγματα όπως θέλω σκέφτομαι :«Καλύτερα να τα παρατήσεις»/. Αλλά μου περνά αμέσως !(γέλια) Δεν είμαι έτοιμη να αφήσω το ποδόσφαιρο. Είμαι 26 χρονών και έχω μπροστά μου θεωρώ τουλάχιστον 5-6 χρόνια. Αν μπορούσα θα έπαιζα μέχρι τα 50! Αλλά δεν νομίζω να αντέξει το σώμα μου».

Διαβάστε ακόμη...