Facts & Figures για το ΑΕΛ-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.
Facts & Figures για το ΑΕΛ-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Θεσσαλούς στο θεσμό, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

Αυτή είναι η πέμπτη φορά που ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΛ βρίσκονται αντιμέτωποι στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Μπορεί η «ιστορία» των αναμετρήσεων τους να ξεκίνησε από τον τελικό του θεσμού την άνοιξη του 1985 και να μην επέτρεψε στον Δικέφαλο να κάνει το νταμπλ, αλλά εκείνη ήταν και η μοναδική επιτυχία της ομάδας της Θεσσαλίας απάναντι του.

Κάθε μια από τις τρεις επόμενες φορές που συνατήθηκαν ο ΠΑΟΚ πήρε με ιδιαίτερη άνεση την πρόκριση, ενώ και τώρα έχει βάλει τις βάσεις με τη νίκη (5-0) στην Τούμπα. Η ΑΕΛ μετρά μόλις μια νίκη στα έξι παιχνίδια και αυτή ήταν το 2-0 της σεζόν 1990-91 ως «απάντηση» στην επικράτηση του ΠΑΟΚ με 3-0 στην Τούμπα.
Υπάρχει μια ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες στην άδεια Τούμπα το 2003-04 (10' Γιασεμάκης – 42' Τσακμακίδης) και τέσσερις νίκες του ΠΑΟΚ (μαζί με την φετινή) χωρίς να δεχθεί γκολ.

Στις 10 Μαρτίου 1991 στην Τούμπα για τα προημιτελικά του θεσμού. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 (41' Λαγωνίδης, 78' Μπορμπόκης, 83' Καραγεωργίου).
Την σεζόν 2003-04 διόρθωσε το 1-1 στην Τούμπα με νίκη στο Αλκαζάρ με 3-0 (14' Χάγκαν, 41' Σπάσιτς, 86' Γιασεμάκης) πέρασε άνετα στον δεύτερο γύρο.
Το 2016-17 ήταν η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την ομάδα της Λάρισας στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας σε φάση ομίλων. Ο αγώνας ήταν μονός και έγινε στο γήπεδο της Τούμπας, με τον Δικέφαλο να επικρατεί 2-0 (28' Μυστακίδης, 41' Περέιρα).

Διαβάστε ακόμη...