Όταν ο Πρέλεβιτς συνάντησε την Cantu

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει αύριο για πρώτη φορά στην ιστορία του Cantu, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τον Μπάνε Πρέλεβιτς.
Όταν ο Πρέλεβιτς συνάντησε την Cantu

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ έχει τρεις πολύ σημαντικές αναμετρήσεις απέναντι στην Cantu, η μία εκ των οποίων τον οδήγησε στην κατάκτηση του τελευταίου τίτλου της καριέρας του!

Ήταν 22 Μαρτίου του 1997 στο Casaleccio της Bologna και στο Final Four του Κυπέλλου Ιταλίας, όταν ο Μπάνε Πρέλεβιτς ως παίκτης της Kinder Bologna αντιμετώπισε την Polti Cantu στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς πέτυχε 18 πόντους στον τελικό (5/6 βολές, 5/10 δίποντα, 1.4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ) και οδήγησε την Ιταλική ομάδα στη νίκη με 75-67 και στην κατάκτηση του Κυπέλλου, ενώ αναδείχθηκε και MVP της διοργάνωσης (στη φωτογραφία διακρίνεται με το βραβείο που πήρε ως πολυτιμότερος παίκτης του Final Four).

Σε εκείνο το παιχνίδι με την Bologna είχαν αγωνιστεί και πολύ γνωστοί μας (24 πόντοι), Zoran Savic (9) και Κώστας Παταβούκας (9), ενώ για την Cantu πρώτος σκόρερ ήταν ο Αμερικανός Thurl Bailey (23). Διαιτητές ήταν ο Colucci και ο Lamonica που ακόμη είναι εν ενεργεία και μάλιστα διαιτητής Ευρωλίγκα!

Εκείνη την σεζόν (1996-97) ο Μπάνε Πρέλεβιτς είχε αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές την Polti Cantu για το πρωτάθλημα Ιταλίας με ισάριθμες νίκες.

Στην πρεμιέρα του Ιταλικού πρωταθλήματος (22/9/1996) και στην εκτός έδρας νίκη (81-66) της Kinder Bologna στο Cantu, ο Μπάνε Πρέλεβιτς είχε πετύχει 18 πόντους, ενώ στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου, όπου η Kinder επικράτησε με 103-75, ο Πρέλεβιτς πέτυχε 13 πόντους.

Διαβάστε ακόμη...