ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Ιστορίες playoffs, Porter vs Nunn και Μαργαρίτης!

Μετά από μία σημαντική περίοδο αγωνιστικής απραξίας, έρχεται η ώρα των playoffs. Ο ΠΑΟΚ mateco θα μπει και πάλι στο παρκέ και το βράδυ της Πέμπτης (16/5, στις 20:15) θα αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό AKTOR, στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης των playoffsτης Stoiximan Basket League.
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Ιστορίες playoffs, Porter vs Nunn και Μαργαρίτης!
Photo Credits: @PAOK BC

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν μία ιδιαίτερη ιστορία στις αναμετρήσεις τους στα playoffs. Συνολικά 36 παιχνίδια έχουν πραγματοποιηθεί στην  postseasonμεταξύ των δύο ομάδων, με τους «πράσινους» να κυριαρχούν και να μετρούν 27 νίκες και τον ΠΑΟΚ mateco μόλις 9. Παρόλα αυτά, η ιστορία αυτών των αναμετρήσεων έχει μεγάλο ενδιαφέρον, με παιχνίδια στα οποία μπορεί να κρίθηκε ο τίτλος, ή η συμμετοχή στον τελικό, αλλά και η πρόκριση στην τετράδα!

PorterJrvsNunn για 6η φορά!

Παρά το γεγονός ότι έπαιξαν σχεδόν για μία τετραετία στο ΝΒΑ, ο Kevin Porter Jr  και ο Kendrick Nunn, βρέθηκαν αντιμέτωποι στο παρκέ, σε 5 μόλις αγώνες! Τα τέσσερα από αυτά τα παιχνίδια έγιναν τη σεζόν 2019-20 και ένα ακόμη ματς πραγματοποιήθηκε την επόμενη σεζόν (2020-21). Όλα όμως τα παιχνίδια, ήταν μεταξύ των Cleveland Cavaliers στους οποίους αγωνιζόταν τότε ο «ρούκι» στο ΝΒΑ Kevin Porter Jr.και των Miami Heat, στους οποίους έπαιζε τότε ο KendrickNunn. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού βγήκε νικητής στα τέσσερα από αυτά τα παιχνίδια, με τον ΝΒΑερ του ΠΑΟΚ να κερδίζει ένα παιχνίδι, στο οποίο μάλιστα είχε σημειώσει και την πρώτη του 30άρα στο ΝΒΑ! 

Ήταν 25 Φεβρουαρίου 2020, λίγο προτού η πανδημία διακόψει κάθε αθλητική δραστηριότητα, όταν ο Kevin Porter Jr. πέτυχε 30 πόντους (έχοντας ακόμη 8 ριμπάουντ και 6 ασσίστ) και οδήγησε τους Cavs σε μία εντυπωσιακή ανατροπή, καθώς κάλυψαν μία διαφορά 22 πόντων, για να φτάσουν τελικά στη νίκη με 125-119 σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση. Ο Kendrick Nunn είχε πετύχει 21 πόντους σε εκείνο το παιχνίδι, ενώ είχε σημειώσει 30 πόντους, στην τελευταία αναμέτρησή τους, που πραγματοποιήθηκε πριν από 1122 ημέρες, στις 20 Απριλίου 2021. Οι Miami Heatείχαν επικρατήσει με 113-91 των Cavaliers, με τον Porter Jr. να πετυχαίνει 18 πόντους σε εκείνη την αναμέτρηση.

Το ρεκόρ του Μαργαρίτη!

Το παιχνίδι της Πέμπτης θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ Βαγγέλη Μαργαρίτη, καθώς αναμένεται να… γράψει την 422η συμμετοχή του με την φανέλα της ομάδας μας και θα μπει στην ιστορία ως ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις!

Στον αγώνα με το Μαρούσι (27/4), ο Μαργαρίτης αγωνίστηκε για 421η φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όσες δηλαδή έχει και ο Νίκος Μπουντούρης και την Πέμπτη αναμένεται να ξεπεράσει την ιστορική επίδοση το Βολιώτη γκαρντ και να μείνει στην ιστορία και για αυτό το μοναδικό του επίτευγμα. Να σημειωθεί ότι ο Μαργαρίτης έχει ήδη αγωνιστεί σε 294 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο αθλητή στην ιστορία της ομάδα μας. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι από αυτά τα 294 παιχνίδια πρωταθλήματος, τα 28 είναι απέναντι στον Παναθηναϊκό!

Διαβάστε ακόμη...