"Χωρούσα στον φετινό ΠΑΟΚ..."

Ο Δήμος Ντικούδης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και με δηλώσεις του αναφέρθηκε στη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, αλλά και στους λόγους για τους οποίους δε συνέχισε και φέτος με τον Δικέφαλο...
"Χωρούσα στον φετινό ΠΑΟΚ..."

Διαβάστε τα όσα είπε ο Ντικούδης στα "Σπορ του Βορρά":

Αρχικά ανέφερε: "Εχω δεσμούς με την πόλη, έχω συγγενείς αλλά έκανα και φίλους ειδικά με την περσινή σεζόν. Είχα καιρό να έρθω, έκανα μία βόλτα από την ακαδημία του φίλου μου Λάζου και του κουμπάρου μου Νίκου Χατζηβρέττα που με είχε καλέσει, βρέθηκα με φίλους, αλλά ξέρετε πάντα περνάω ωραία στη Θεσσαλονίκη".

- Χωρούσες στον φετινό από άποψης ρόστερ ΠΑΟΚ;

"Νομίζω ότι χωρούσα, ότι θα μπορούσα να παίζω στην ομάδα, η οποία έχει αλλάξει πλέον μοντέλο συγκρότησης γιατί απαρτίζεται από πολλούς Ελληνες παίκτες. Χαίρομαι πολύ μάλιστα που η ομάδα έχει άλλη φιλοσοφία γενικότερα και με τον τρόπο που έγινε το ρόστερ σταματούν και τα πέρα δώθε των παικτών όπως είχαν γίνει πέρσι. Αυτό ήταν μεγάλο πρόβλημα, γιατί η ομάδα δεν έβρισκε σταθερότητα. Ενώ τώρα έτσι όπως είναι χτισμένη θα μπορεί ακόμη και μετά από άσχημα αποτελέσματα να βελτιωθεί, γιατί θα δουλεύει απερίσπαστη".

- Και για την εικόνα που παρουσιάζει μέχρι την 10η αγωνιστική;

"Η βαθμολογία τα λέει όλα. Και το ρεκόρ των 8Ν-2Η που έχει. Δεν έχουν πολλές ομάδες τέτοια αποτελέσματα. Επειδή πάντα ο τρόπος του παιχνιδιού εξαρτάται από τους παίκτες που διαθέτει, βλέπουμε ότι ο φετινός ΠΑΟΚ αξιοποιεί την εμπειρία του Λάζαρου, έχει πάρει μεγάλες βοήθειες από το Μαγκράθ ειδικά με μεγάλα σουτ του, έχει ενθουσιασμό από παίκτες που μπορεί να μην είναι μεγάλα ονόματα ή πολλά χρόνια στην Α1, αλλά προσφέρουν, όπως οι Τσαϊρέλης και Μαργαρίτης. Εχει και κάποιους άλλους έμπειρους και γενικά αξιοποιεί όλα τα όπλα με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής και με βάση το υλικό που διαθέτει, να πηγαίνει πολύ καλά. Μπορεί να έχει και μειονεκτήματα, αλλά ποιος δεν έχει; Ακόμη και οι δύο "μεγάλοι" της Αθήνας έχουν προβλήματα. Ακόμη ο ΠΑΟΚ έχει φέτος καταφέρει να κερδίζει εκτός έδρας, κάτι πολύ σημαντικό για την Α1 που για μας πέρσι ήταν πολύ μεγάλο αγκάθι. Κι επειδή λέγεται ότι το θέμα είναι να αντέξει η ομάδα σε αυτούς τους ρυθμούς που ακολούθησε, πιστεύω ότι με το μοντέλο με το οποίο φτιάχτηκε, με τους Ελληνες παίκτες και με τους ενθουσιώδεις νεαρούς που θέλουν να φανούν, θα πετύχει αυτό που θέλει".

Γιατί δεν συνέχισα

Ο ΠΑΟΚ έκανε πρόταση στον Ντικούδη για ανανέωση από τον Ιούλιο και ο έμπειρος φορ, γυρίζει το χρόνο πίσω: "Τα είχαμε πει αυτά και το καλοκαίρι. Δεν γινόταν. Υπήρχαν προσωπικοί λόγοι που δεν μου επέτρεπαν να φύγω από την Αθήνα. Το βλέπετε άλλωστε ακόμη και τώρα...".

Κι επειδή στον ΠΑΟΚ τον σκέφθηκαν και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, πρόσθεσε: "Είχαν γίνει συζητήσεις με τον ατζέντη μου, υπήρχαν κι άλλες προτάσεις από άλλες ομάδες, αλλά δεν πήγα εκεί που δεν υπήρχαν κίνητρα για μένα. Και για τον ΠΑΟΚ ίσχυε ό,τι είχα πει το καλοκαίρι. Βλέπετε ότι έχω επιλέξει να μην αγωνιστώ, δεν είναι οριστικό, αλλά σκέφτομαι πολλά. Δεν υπήρχε πάντως κάτι άλλο που να με εμπόδιζε να έρθω ξανά στον ΠΑΟΚ".

Μόνο με κλειστό παιχνίδι μπορεί στη Ν. Σμύρνη

Ο Δ. Ντικούδης έπαιξε στον ΠΑΟΚ και παλιότερα (και) στον Πανιώνιο. Γνωρίζει καλά τις δύο ομάδες και τονίζει ενόψει του αγώνα τους (5/1): "Ο Πανιώνιος μπορεί και θέλει να τρέξει και να επιβάλει το παιχνίδι του. Μ' αρέσει σαν ομάδα, είναι η πιο γεμάτη μετά από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Με μεγαλύτερο μπάτζετ από τον ΠΑΟΚ. Εχει και ταλαντούχους νεαρούς και έμπειρους ξένους. Διαθέτει δύο καλές πεντάδες. Αν ανεβάσει το σκορ ψηλά έχει το πλεονέκτημα. Ειδικά στην έδρα του, γιατί νιώθει καλύτερα σπίτι του, στη Ν. Σμύρνη. Μόνο αν το παιχνίδι πάει σε χαμηλό σκορ και σε κλειστές άμυνες έχει τύχη ο ΠΑΟΚ".

Δεν με νοιάζουν τα ατομικά ρεκόρ

Ο Δήμος Ντικούδης αναδείχθηκε πέρσι με τον ΠΑΟΚ 2ος σκόρερ βελτιώνοντας τις ατομικές στατιστικές του επιδόσεις στην ιστορία της Α1. Αλλά ξεκαθαρίζει: "Δεν με ενδιαφέρουν τα προσωπικά στατιστικά. Εκείνο που θέλω για να συνεχίζω να παίζω, είναι να υπάρχει κίνητρο και δεν είναι το οικονομικό. Μου αρέσει να έχει καλό κλίμα μία ομάδα, γιατί αυτό σε κρατάει και σε τονώνει για να συνεχίσεις. Επειτα, στην Ελλάδα και 3ος να βγεις, δεν υπάρχει Ευρωλίγκα. Ακόμη κι αν πας στο Eurocup χωρίς γεμάτη ομάδα χάνεις και διαλύεσαι κι επιστρέφοντας στο πρωτάθλημα παθαίνεις ότι εμείς πέρσι...".

Διαβάστε ακόμη...