"Το παιδί σου το παρατάς ή το βοηθάς";

Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, σε δηλώσεις του στο περιοδικό "All Star Basket" αναφέρθηκε στη φετινή πορεία της ομάδας αλλά και σε διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν τον κόσμο του "Δικεφάλου"...
"Το παιδί σου το παρατάς ή το βοηθάς";

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Για την απότομη αγωνιστική πτώση του ΠΑΟΚ... «Δεν υπάρχει κανείς που αγαπά αυτή την ομάδα και να μην στεναχωριέται όταν χάνει. Κι εγώ πονάω, κι εμένα με ενοχλεί, αλλά θα με ενοχλήσει περισσότερο αυτό που θα γίνει, εάν δεν προσέξουμε κι αν δεν κάνουμε ριζικές αλλαγές που θα φέρουν αποτέλεσμα. Η 3η θέση δεν σου φέρνει τίποτα, δεν σε εξασφαλίζει σε κάτι κι αυτό αποδείχθηκε. Δεν γίνεται να πληρώνεις παλιά χρέη, τις υποχρεώσεις σου για την τρέχουσα περίοδο και να φτιάξεις και μία ομάδα όπως την θέλει όλος ο κόσμος. Εγώ δεν βλέπω τρόπο για να γίνει αυτό τώρα, το δείχνουν και όλα τα προηγούμενα χρόνια και είμαι και από την φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος. Είμαι όμως και ρεαλιστής».

Για το μέλλον του ΠΑΟΚ... «Είμαι γενικά αισιόδοξος, αλλά έτσι όπως λειτουργούμε δεν έχουμε και μεγάλη τύχη για να πετύχουμε και την εξυγίανση και μία καλή αγωνιστική παρουσία. Δεν υπάρχει συλλογική συνείδηση από τους θεσμούς που είναι γύρω από την ομάδα, τη διοίκηση, το αγωνιστικό, τα ΜΜΕ και τους φιλάθλους. Αν δουλεύουν όλοι για το καλό της ομάδας, σε τρία χρόνια μπορεί ο ΠΑΟΚ να χρωστά ελάχιστα, θα μπορεί να εξασφαλίσει σωστές συνθήκες για όλους στην ομάδα και να σχεδιάσει πως θα φτάσει πιο ψηλά».

Για την συμμετοχή των φιλάθλων του ΠΑΟΚ... «Αυτά που γίνονται στην ομάδα, πράγματα που αντιλαμβάνομαι ότι δεν αρέσουν, πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι γίνονται για την βιωσιμότητα της ομάδας. Και είναι αδύνατον να μην το καταλάβει κανείς στις εποχές που ζούμε. Αυτούς τους μήνες που είμαι στη διοίκηση, αντιλαμβάνομαι ότι ουσιαστικά κανένας δεν θέλει να ακούσει την αλήθεια. Πριν μερικά χρόνια ήρθε ένας παράγοντας στον ΠΑΟΚ, με δηλώσεις, πολλές μεταγραφές, πολλά διαρκείας, σχεδόν sold out στα δύο πρώτα παιχνίδια και μετά τι έγινε; Που κατέληξε εκείνη η χρονιά; Και τι άφησε σαν προβλήματα στον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα ότι όλοι θέλουν να ακούν παραμύθια, παρόλο που πάντα στο τέλος βγαίνει σε κακό για την ομάδα. Κάνουμε όλοι ένα μεγάλο λάθος και εμείς και ο κόσμος και τα ΜΜΕ που προσωποποιούν καταστάσεις. Η ομάδα δεν είναι του προέδρου. Ακούω χρόνια τώρα κόσμο να λέει ότι δεν πάει στο γήπεδο, γιατί δεν γουστάρει αυτόν ή τον άλλο. Αν υποστηρίζεις την ομάδα σου πηγαίνεις στο γήπεδο. Η ομάδα είναι πάνω από όλα και πρέπει να υπάρχει για πάντα, αλλά με αυτό τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας δεν θα υπάρχει. Θα πρέπει να κάνει και ο κόσμος προσπάθεια να αλλάξει. Το παιδί σου όταν δεν πάει καλά στο σχολείο, το παρατάς ή το βοηθάς;»

Για τον Σούλη Μαρκόπουλο... «Δεν μπορείς κάθε χρόνο να πηγαίνεις καλά. Όπως στις επιτυχίες έχουν όλοι μερίδιο, έτσι και στις αποτυχίες. Ετσι όπως είναι το πρωτάθλημα, με όλες τις ομάδες να είναι ίδιες, παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες. Δύο με τρία άστοχα σουτ, κάποιες αποφάσεις των διαιτητών μπορούν από την 4η θέση να σε ρίξουν στην 9η. Δεν μπορείς να κρίνεις έτσι εύκολα ένα προπονητή που δουλεύει 30 χρόνια».

Για την υπόθεση Μαγκέτι: «Νομίζω ότι ήταν ένα φιλόδοξο σχέδιο χωρίς αποτέλεσμα. Ίσως ήταν μία προσπάθεια να ενισχυθεί η ομάδα ενόψει των προκριματικών της Ευρωλίγκα, αλλά τώρα που το βλέπουμε πιο ψύχραιμα, ήταν μία ενέργεια που μπορεί να μπέρδεψε τον κόσμο για την φιλοσοφία της εξυγίανσης που θα έπρεπε να ακολουθήσει η ομάδα. ».

Για το θέμα Στογιάκοβιτς: «Ο Πέτζα νομίζω ότι είναι ξεκάθαρος τι θέλει και τι δεν θέλει. Εάν ήθελε έστω και λίγο να ασχοληθεί, θα ερχόταν. Ξέρει ότι η πόρτα είναι πάντα ανοικτή. Δεν ήμασταν και τόσο πιεστικοί, σεβόμενοι τις επιθυμίες του...»

Διαβάστε ακόμη...