«Πολλά κιλά ιδρώτα στο Καυτανζόγλειο»

Από novasports.gr: Ο Στέφανος Μπορμπόκης μίλησε στον Αποστόλη Λάμπο και το novasports.gr για το επερχόμενο ντέρμπι ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ, χρίζοντας φαβορί τον Δικέφαλο.
Πηγή: novasports.gr
«Πολλά κιλά ιδρώτα στο Καυτανζόγλειο»

Κύριε Μπορμπόκη τι σημαίνει η επανεμφάνιση του ντέρμπι Ηρακλής-ΠΑΟΚ στο καλεντάρι της Super League;

«Το να μην υπάρχει ο Ηρακλής κι ο Άρης στην Super League είναι κακό. Μόνο αυτές οι ομάδες που έχουν τόσο κόσμο μπορούν να κόψουν βαθμό από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ αν θέλετε. Δεν είναι δυνατόν να λείπουν από το πρωτάθλημα ομάδες όπως ο Ηρακλής, ο Άρης κι ο ΟΦΗ και να συμμετέχουν ομάδες όπως ο Πλατανιάς.

Μιλάμε για ομάδες ιστορικές, με κόσμο και είναι άδικο που δεν βρίσκονται στην μεγάλη κατηγορία. Είναι σημαντικό λοιπόν που πλέον ο Ηρακλής επέστρεψε και θα είναι σημαντικό που πλέον θα υπάρχουν δύο ομάδες που εδρεύουν στην Θεσσαλονίκη.

Αυτά τα παιχνίδια δίνουν άλλη ποιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως και τα παιχνίδια Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ-Άρης, έτσι και το Ηρακλής-ΠΑΟΚ είναι σαν ένα από αυτά.»

Ποια είναι η κύρια διαφορά που εντοπίζετε ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ;

«Η μεγάλη διαφορά είναι στα μπάτζετ. Ο ΠΑΟΚ σίγουρα έχει πιο καλούς παίκτες. Περίμενα από τον Ηρακλή πως θα είχε κάνει δυο-τρεις μεταγραφές μεγάλων παικτών αλλά δεν έκανε. Έχει ουσιαστικά το ρόστερ που είχε στην Football League. Συνεπώς υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στα ρόστερ των δύο ομάδων.

Για να γίνω πιο κατανοητός, αν το παιχνίδι έρθει ισόπαλο ο ΠΑΟΚ θα είναι στεναχωρημένος. Βέβαια το ποδόσφαιρο γι' αυτό είναι ωραίο, διότι μπορεί να κερδίσει ο καθένας. Σε ένα ντέρμπι ανάμεσα σε ομάδες της ίδιας πόλης δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ. Σε ένα τέτοιο ντέρμπι παίζει ρόλο και η ψυχή.»

Έχει σχέση το φετινό ντέρμπι με τα παλαιότερα που συμμετείχατε κι εσείς;

«Ανάμεσα στο ντέρμπι της Κυριακής και στα παλαιότερα ανάμεσα στις δύο ομάδες, δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Ο Ηρακλής τότε είχε πολύ καλύτερη ομάδα, με πολύ μεγάλους παίκτες που έπαιζαν και στην Εθνική Ελλάδος. Για να περνούσε κανείς από το Καυτανζόγλειο έπρεπε να χύσει πολύ ιδρώτα.

Εμείς είχαμε πολύ κακή προϊστορία. Σε αυτά τα ματς και οι παίκτες και ο κόσμος φανατίζονται πιο πολύ. Δεν περνούσαμε εύκολα εμείς από εκεί.»

Υπάρχουν παίκτες των δύο ομάδων που ξεχωρίζετε;

«Από τον Ηρακλή αν ξεχωρίζω έναν παίκτη αυτός είναι ο Λάζαρ, τον οποίο γνωρίζουμε όλοι για το πάθος του. Από τον ΠΑΟΚ είναι περισσότεροι οι παίκτες που ξεχωρίζω, αλλά ιδιαίτερα οι Μακ και Ροντρόγκεζ μπορούν να σμπαραλιάσουν μια άμυνα αν βρουν χώρους.

Δηλαδή αν ανοιχτεί ο Ηρακλής πιστεύω πως θα βρεθεί προ εκπλήξεων, διότι αυτοί οι δύο παίκτες μπορούν να διαλύσουν οποιαδήποτε άμυνα. Πιστεύω λοιπόν ότι ο Ηρακλής θα παίξει πιο κλειστά.»

Διαβάστε ακόμη...