Μύθοι και πραγματικότητα

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον στη τελική ευθεία ενίσχυσης της ομάδας μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και βέβαια μετά τις δύο ήττες σε Ξάνθη και Τούμπα με Γκινγκάμπ.
Πηγή: metrosport.gr
Μύθοι και πραγματικότητα

Ακόμη και ο μεγαλύτερος πολέμιος της ενίσχυσης της ομάδας στη μεταγραφική περίοδο που ξεκινά στη πρώτη του νέου έτους, θα άλλαξε απόφαση μετά τις δύο τελευταίες εμφανίσεις σε αγώνες που ο ΠΑΟΚ έπρεπε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Πολλά λέγονται, πολλά γράφονται, όμως επί της ουσίας υπάρχουν πράγματα που έχουν γίνει για τα μεταγραφικά και αυτά σας τα μεταφέρουμε χωρίς καμία επιφύλαξη.

Περίπου οκτώ άνθρωποι του ΠΑΟΚ παρακολούθησαν δεκάδες παίκτες αγωνιζόμενους το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, άνθρωπος του ΠΑΟΚ παρακολουθούσε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών στη Βόρεια Ευρώπη.

Η λίστα με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους ολοένα και μεγαλώνει. Υπάρχουν επιλογές για όλες τις θέσεις που αναζητά η ομάδα λύσεις, υπάρχουν περιπτώσεις για όλα τα οικονομικά δεδομένα.

Ο κοινός παρανομαστής είναι ένας. Όλες οι περιπτώσεις αφορούν αγορά ποδοσφαιριστή και όχι δανεισμό ή ελεύθερο.

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει βρει παίκτες που κοστίζουν από 200 χιλιάδες ευρώ, μέχρι και δύο εκατ. Ευρώ. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ζήσης Βρύζας, έχει μιλήσει με τις ομάδες τους, έχει μιλήσει με τους ίδιους, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που φέρνει τον ΠΑΟΚ πρώτο στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και την προοπτική κατάκτησης του πρωταθλήματος που στέλνει αυτομάτως στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ.

Το μεγάλο ερωτηματικό αφορά τους λόγους που ο ΠΑΟΚ δεν έχει κλείσει ακόμη παίκτες. Σίγουρα υπάρχει μία διαφορετική φιλοσοφία εντός της ομάδας για τέτοια θέματα, διαφορά που εντοπίστηκε και το καλοκαίρι. Οι ήττες βέβαια και το γεγονός πως όλοι μπαίνουν στο κάδρο του ξεφωνητού αν η ομάδα δεν κάνει τα αυτονόητα στη μεταγραφική περίοδο που έρχεται, άλλαξε τα δεδομένα, μείωσε την απόσταση στη διαφορά φιλοσοφίας και απομένει το εξής απλό πράγμα.

Να ορίσει ο Ιβάν Σαββίδης το ποσό που επιθυμεί να ξοδέψει για να ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ στις τρεις βασικές του ελλείψεις. Στο κέντρο της άμυνας, στη μεσαία γραμμή με έναν δημιουργικό μέσο και βέβαια αριστερά της επίθεσης εκεί όπου ο ΠΑΟΚ δεν έχει κανέναν άλλον εξτρέμ πλην του Ρόμπερτ Μακ που εδώ και καιρό είναι τραυματίας.

Tου Στάυρου Κόλκα

Διαβάστε ακόμη...