Θα κριθεί στις λεπτομέρειες

Τα δεδομένα του σημερινού «τελικού» φωτογραφίζουν παιχνίδι για γερά νεύρα.
Πηγή: metrosport.gr
Θα κριθεί στις λεπτομέρειες

Ο ΠΑΟΚ σήμερα δίνει τη μάχη του, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να έχει πολλά ερωτηματικά στο κεφάλι του και κακά τα ψέματα, το σοκ της απώλειας του Ρόμπερτ Μακ που ναι μεν ο ΠΑΟΚ συνήθιζε να ζει χωρίς αυτόν, όμως η παρουσία του ήταν απαραίτητη στη σημερινή αναμέτρηση λόγω των χαρακτηριστικών των αντιπάλων.

Ερωτηματικό είναι και ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ιατρικά φαίνεται να είναι καλά, όμως το πρόβλημα είναι πως έχασε πολλές προπονήσεις. Η υπόθεση Τζαβέλλα, συνδυάζεται και με αυτή του Τζιόλη που εδώ και καιρό αισθάνεται ενοχλήσεις. Αν δεν μπορεί ο Τζαβέλλας, δεν μπορεί ο Τζιόλης, μπορεί ο Μαντούρο για στόπερ; Είναι κάπως μυστήρια τα πράγματα με τους παίκτες – ερωτηματικά.

Πάντως καθαρό στόπερ είναι ένα, εξτρέμ κανένα και η ζωή συνεχίζεται. Ο Αναστασιάδης καλείται να λύσει άλλον ένα γρίφο. Αρκετά σύνθετο μάλιστα, σε ένα παιχνίδι τελικό για το αύριο της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Λογικά Τζαβέλλας και Τζιόλης θα σφίξουν τα δόντια και θα παίξουν και αυτό που θα φανεί είναι το κατά πόσο μπορούνε να είναι συνεπείς στα καθήκοντά τους.

Οι Γάλλοι είναι σε καλό φεγγάρι, παίζουν για δύο αποτελέσματα, έχουν πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ από το πρώτο παιχνίδι και είναι γεγονός πως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση η συγκέντρωση της ομάδας του Αναστασιάδη θα πρέπει να είναι στο 100% για να πάρει το παιχνίδι.

Επίσης, δεν ξέρω και δεν μπορώ να προβλέψω το κατά πόσο ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει το παιχνίδι υψηλού ρίσκου που προτιμά συνήθως στη Τούμπα. Είναι και θέμα δυνάμεων, επιβάρυνσης, συνέχειας. Ο ΠΑΟΚ μάλλον είναι υποχρεωμένος να ποντάρει στα εξαιρετικά ποσοστά εκτέλεσης των Κλάους και Περέιρα, στις εμπνεύσεις των Γκολάσα και Ρατς.

Χρειάζεται έναν καλύτερο δημιουργικά Κάτσε, χρειάζεται ελάχιστα λάθη σε χώρους που δεν συγχωρούνται αυτά. Με λίγα λόγια, είναι ένας αγώνα που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, που θα τον πάρει αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Όποιος πιστεύει πως είναι εύκολος, μάλλον είναι γελασμένος.

Διαβάστε ακόμη...