"Υγιής και ανεξάρτητος..."

Συνέντευξη στον Σταύρο Κόλκα παραχώρησε ο Ανδρέας Μανδρίνος, με αφορμή την οριστική όπως όλα δείχνουν λύση που φαίνεται στον ορίζοντα σε ότι αφορά τα χρέη του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο.Το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπογράμμισε:
Πηγή: paok24.com
"Υγιής και ανεξάρτητος..."

"Αυτό που μου έρχεται απευθείας στο μυαλό είναι η λέξη ανεξαρτησία. Πλέον, στο ενδεχόμενο αύριο να μην έχουμε μεγαλομέτοχο η ανάπτυξη στηρίζεται στα έσοδα της χρονιάς, άρα αυτομάτως το ελέγχουμε 100%.

Στην ουσία ήμασταν όμηροι των διαθέσεων της Πολιτείας. Θα μπορούσαν μάλιστα να πιέσουν τον σύλλογο υπογείως, θα μπορούσαν να πιέσουν ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο τους εμπλεκόμενους.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα είναι μία υγιέστατη εταιρία και πολύ δύσκολα θα δημιουργήσει χρέη αφού πλέον τα πάντα ελέγχονται από το δημόσιο μήνα με μήνα. Ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι στα χέρια άλλων, δεν θα είναι στα χέρια αποφάσεων.

Είναι πολύ σημαντικό για επενδυτές στο βεληνεκές του κ. Σαββίδη να γνωρίζουν πως βάζουν λεφτά στην ανάπτυξη και όχι κάπου που δεν είναι σίγουρο αν υπάρχει αντίκρυσμα. Πλέον, οποιαδήποτε επένδυση θα έχει και έναν αντικειμενικό στόχο, κάτι που δεν μπορούσε να συμβεί με τα δεδομένα που επικρατούσαν.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Σαββίδης είναι λογικό πλέον να μπορεί να βάλει στη ΠΑΕ ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του. Όπως τους γιους του για παράδειγμα, κάτι που έχει δηλώσει σε δημόσιες τοποθετήσεις του.

Σε μία εταιρία που η εικόνα ήταν κακή και που όσο εμπλέκονταν προσωπικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενα ομηρίας, είναι λογικό ο Σαββίδης να μην θέλει να εντάξει τα παιδιά του. Πλέον αυτό λύνεται και είμαι πεπεισμένος πως δεν θα θέλει να τα έχει ανικανοποίητα εντός ομάδας. Θα επενδύσει σε αυτή για να τους έχει όλους χαρούμενους.

Η εταιρία στα έγγραφά της έδειχνε νούμερα που δεν ήταν αληθινά. Τα χρέη της ουδέποτε ήταν ουσιαστικά 30εκατ. ευρώ αλλά 10,3, όμως αυτό από μόνο του δημιουργούσε μία αρνητική εικόνα. Πλέον αυτό το πρόβλημα δεν θα υπάρχει.

Πλέον δημιουργείται σιγουριά για τον ιδιοκτήτη, δημιουργείται σιγουριά και για τον σύλλογο. Στον Α.Σ. ΠΑΟΚ πλέον γνωρίζουν πως η εικόνα της ΠΑΕ είναι τέτοια ώστε να είναι διαθέσιμα τα κεφάλαια της συμφωνίας μαζί της είτε υπάρχει Σαββίδης, είτε όχι.

Αυτό σημαίνει πως και εκεί μπορούμε να βαδίσουμε σε ακόμη πιο σταθερές βάσεις αφού κρατήσαμε στα χρόνια που όλοι οι άλλοι σχεδόν δεν τα κατάφεραν".

Διαβάστε ακόμη...