Αυτοξεβράκωμα...

Ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Goal". Μέχρι εδώ, όλα καλά.
Πηγή: paok24.com
Αυτοξεβράκωμα...

Γιατί αυτά που είπε ο Τάκης Αγραφιώτης αλλά και αυτά που δεν είπε, συνιστούν ένα πρώτης τάξεως... αυτοξεβράκωμα για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον ρόλο της Σούπερ Λίγκας και φυσικά της ΕΠΟ.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Καταρχάς, ο Αγραφιώτης δεν ερωτάται σχετικά με την εκνευριστική ... απάθεια που χαρακτηρίζει τα πειθαρχικά όργανα της Λίγκας, σχετικά με τα όσα έχουν αποκαλυφθεί έως τώρα μέσω της εισαγγελικής έρευνας του Αριστείδη Κορέα. Φάουλ νούμερο ένα, που συνιστά... κόκκινη κάρτα.

Από την άλλη βέβαια, ερωτάται για τις καταγγελίες του Αλαφούζου περί χειραγώγησης του πρωταθλήματος. Η απάντηση του Αγραφιώτη; Καμία απολύτως επί τοις ουσίας, του στυλ "αν γνωρίζει ο Αλαφούζος να βγει να τα πει".

Από εκεί και πέρα, υπήρχε ερώτηση για τον Χιου Ντάλας και την πρόσληψή του από την Σούπερ Λίγκα: "Πιστεύω ότι θα είναι αδιάβλητος ή τουλάχιστον δεν θα τον διαβρώσουν 100%". Φάουλ νούμερο δύο, εξίσου σημαντικό με το πρώτο. Καταρχάς, αν είναι και ο πρόεδρος της Λίγκας να... πιστεύει, σωθήκαμε. Από ποιους δε, ο Σκωτσέζος κινδυνεύει να διαβρωθεί; Ίσως από τον ανάδρομο Ερμή ή από τους φιλάθλους της Ρέιντζερς λόγω του ότι ο Σαμαράς αγωνιζόταν στη Σέλτικ. Απίστευτες δηλώσεις, απίστευτα πράγματα.

Και υπάρχει και συνέχεια. Ερωτηθείς για τον περιορισμό των δανεικών ποδοσφαιριστών που θα μπορεί η κάθε ομάδα της Σούπερ Λίγκας να παραχωρεί σε άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, η απάντηση ήταν η εξής: "Έκανε κακό στον Μήτρογλου ή στον Ατρόμητο ο δανεισμός του;" Τυχαίο μάλλον το παράδειγμα, όπως τόσα και τόσα... τυχαία συμβαίνουν δεκαετίες ολόκληρες υπέρ των Πειραιωτών. Βέβαια, ο Αγραφιώτης τονίζει εν συνεχεία πως θα προτείνει περιορισμούς στους δανεισμούς εντός της Σούπερ Λίγκας, για να φύγει η... καχυποψία (πολύ καχύποπτοι οι Έλληνες φίλαθλοι, είναι αλήθεια, χωρίς μάλιστα να συντρέχει κανένας απολύτως λόγος).

Σε ότι αφορά τους στόχους του; Προτεραιότητα στο πρόβλημα των ελληνικών γηπέδων και στην αντιμετώπιση της βίας και μετά θα πάρει... σειρά η διαιτησία τόνισε, ενώ μεταξύ των άλλων αναρωτήθηκε γιατί στο Τσάμπιονς Λιγκ κάνουν όλοι τις κότες...Έλα ντε. Μήπως γιατί σε αυτό υπάρχουν κανονισμοί που εφαρμόζονται, ειδικά σε θέματα βίας; Μήπως γιατί υπάρχουν μεν φαινόμενα κακών διαιτησιών αλλά αυτές δεν είναι πάντα προς όφελος μίας συγκεκριμένης ομάδας δε; Λέμε τώρα...

Αυτά και άλλα πολλά από τον κ. Αγραφιώτη, τον αντικαταστάτη του νυν Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, με τον Ιάκωβο Αγγελίδη από την πλευρά του να ετοιμάζεται για μία πιο δυναμική παρουσία στις επόμενες συνεδριάσεις της Λίγκας σε σχέση με αυτή που είχε πριν από λίγες ημέρες, από τη στιγμή που αυτή ήταν μόλις η πρώτη του επαφή με τους... ομολόγους του από τη μία και τα θέματα που θα χρίζουν λύσεων το επόμενο διάστημα θα είναι πιο σοβαρά από την έγκριση του τηλεοπτικού προγράμματος ή την έγκριση της προκύρηξης του πρωταθλήματος Κ17, από την άλλη.

Διαβάστε ακόμη...