Γιατί ο ΠΑΟΚ ψήφισε υπέρ της προεδρίας Αγραφιώτη

Ποιο είναι το σκεπτικό της ασπρόμαυρης ΠΑΕ στην επιλογή της ψήφου για το θέμα του νέου προέδρου της Λίγκας κατά την σημερινή (1/7) συνεδρίαση
Πηγή: sport24.gr
Γιατί ο ΠΑΟΚ ψήφισε υπέρ της προεδρίας Αγραφιώτη

Το νέο δίδυμο Αγραφιώτη-Σωπήλη, που προέρχονται από Ολυμπιακό και Παναθηναικό αντίστοιχα, στην ηγεσία της Λίγκας ψηφίστηκε και από τους 18 εταίρους της διοργανώτριας του πρωταθλήματος και σαφώς έχει ενδιαφέρον να αναλύσουμε το σκεπτικό της επιλογής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με δεδομένο ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχει κοντραριστεί έντονα με τον Ολυμπιακό.

Πριν καν γίνει γνωστό ότι "κατεβαίνουν" οι δύο συγκεκριμένοι υποψήφιοι, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχαν αποφασίσει ότι εφόσον υπάρχει μία μόνο πρόταση για την προεδρία της Λίγκας που θα στηριζόταν από όλα τα υπόλοιπα μέλη, θα συναινούσε και αυτή.

Και αυτό γιατί στον "Δικέφαλο" θεωρούν ότι δεν υπήρχε λόγος να δείξουν διαφορετική στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα, χωρίς στην ουσία να αλλάξει τίποτα αφού πάλι δεν θα αποτρεπόταν η επιλογή Αγραφιώτη-Σωπήλη.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι έχει αρχίσει εδώ και λίγες εβδομάδες μια συζήτηση πάνω σε ζητήματα που ο ΠΑΟΚ πιέζει να αλλάξουν (θέμα δανεικών ποδοσφαιριστών, διαιτησία) θεωρείται προτιμότερο οι διαφωνίες, οι ενστάσεις και οι αντιδράσεις να εστιαστούν πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα που είναι και τα ουσιώδη.

Συζήτηση για τα συγκεκριμένα θέματα δεν έγινε σήμερα και μετατέθηκε για επόμενη συνεδρίαση, ο ΠΑΟΚ όμως έχει κάνει σοβαρή προεργασία και στα δύο. Ως γνωστόν, όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν, θέλει περιορισμό στον αριθμό των παικτών που δανείζει και δανείζεται κάθε ομάδα και μία πιο "δημοκρατική" ΚΕΔ που δεν θα ελέγχεται απόλυτα από την ΕΠΟ και άρα από αυτούς που επηρεάζουν την Ομοσπονδία.

Πάντως, στα γραφεία της Τούμπας, συζητείται έντονα και με ιδιαίτερη δυσαρέσκεια η στάση του Παναθηναϊκού που έφτασε από υποτιθέμενος πολέμιος του Ολυμπιακού να γίνει σύμμαχός του στο θέμα της προεδρίας της Λίγκας. Αν μη τι άλλο μια εντυπωσιακή μεταστροφή που δεν δείχνει καμιά συνέπεια σε αρχές και κανόνες.

Διαβάστε ακόμη...