Αλλα 5,3 εκατομμύρια

Ο Σαββίδης δεν κάλυψε όλη την αύξηση κεφαλάιου, αφού περιμένει την απόφαση που θα παρθεί για τα χρέη.
Πηγή: sday.gr
Αλλα 5,3 εκατομμύρια

Την περασμένη Παρασκευή εξέπνευσε και ο χρόνος παράτασης για την αύξηση κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Χθες η ΠΑΕ ενημέρωσε για τις εξελίξεις που δεν ήταν οι αναμενόμενες.

Η αύξηση άνοιξε πριν λίγους μήνες και σε αυτή απαιτούνταν περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ. Από τότε ήταν ξεκάθαρο ότι τα περισσότερα χρήματα θα χρησιμοποιούνταν σε μία πιθανή αποπληρωμή των «παγωμένων» χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Λύση όμως δεν προέκυψε, απόφαση δεν πάρθηκε και το μεγάλο θέμα του «Δικεφάλου» παραμένει στον αέρα.

Γι' αυτό ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε τελικά 5,3 εκατ. ευρώ, χρήματα που αφορούν αυτά που χρειάζεται η ΠΑΕ για τα λειτουργικά της έξοδα μέχρι το τέλος της χρήσης. Τα απαραίτητα δηλαδή… Εδώ ακριβώς πρέπει να θυμίζουμε ότι ο Σαββίδης έβαλε αρχικά 10 εκατομμύρια, άλλα 12 πέρυσι στην περασμένη αύξηση, συν τα τελευταία 5,3 σε ένα σύνολο δηλαδή που φθάνει στα 27 εκατομμύρια ευρώ.

Τι γίνεται όμως με τα χρέη της ΠΑΕ; Αυτό το διάστημα μέχρι τις 7 Μαρτίου είναι κρίσιμο. Τότε θα αναχωρήσει η τρόικα από την Ελλάδα (ήρθε προχθές) και μέχρι τότε πρέπει (;) να έχει παρθεί απόφαση για τη ρύθμιση χρεών των ανωνύμων εταιρειών. Αν αυτό αναβληθεί και πάλι, τότε δυσκολεύει η κατάσταση, μια και θα αρχίσει η εκδίκαση των εφέσεων που είχε καταθέσει ο ΠΑΟΚ από το 2007.

Από τον ΠΑΟΚ έλεγαν και χθες ότι οποτεδήποτε βρεθεί λύση για τα χρέη που θα είναι κοντά στην πρόταση Σαββίδη για την αποπληρωμή του πρωτογενούς κεφαλαίου (περίπου 11 εκατομμύρια) η ΠΑΕ θα είναι έτοιμη να πληρώσει…

Διαβάστε ακόμη...