«Ο κόουτς μας ζήτησε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας μέσα στο παιχνίδι»

Ο Έλβαρ Φρίντρικσον σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Κολοσσό αναφέρθηκε στην ομιλία του Φώτη Τακιανού στα αποδυτήρια, αλλά και στην κατάσταση της υγείας του.
Πηγή: forzaonline.gr
«Ο κόουτς μας ζήτησε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας μέσα στο παιχνίδι»


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι με δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο ο Κολοσσός είχε τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού του αγώνα, ήταν καλύτερος και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στο ημίχρονο προσπαθήσαμε να βρούμε τι κάναμε λάθος. Έκανε πολύ καλή δουλειά στον τρόπο με τον οποίο παρουσιαστήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής και κυρίως η ομιλία του. Ο προπονητής άναψε μία φλόγα σε όλους μας, μας έκανε να βγούμε παθιασμένοι και θυμωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και να παίξουμε πολύ καλύτερα στην άμυνα. Από την άμυνα ξεκινήσαμε, αλλάξαμε τον ρυθμό του αγώνα και παίξαμε με περισσότερο ενέργεια.. Ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση και φτάσαμε σε μία νίκη που είμαστε χαρούμενοι».

Για τον τρόπο που έπαιξε: «Στο πρώτο ημίχρονο ένιωσα πολλές φορές ότι η ομάδα έπαιζε σε αργό τέμπο, κάτι που ήταν προβλέψιμο σε πολλές περιπτώσεις για τον αντίπαλο. Αυτός ήταν και ο λόγος, που αισθάνθηκα ότι στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να τρέξω περισσότερο την ομάδα. Το γεγονός αυτό έδωσε τη δυνατότητα και σε μένα να εκτελέσω, αλλά και να δημιουργήσω για τους συμπαίκτες μου, ώστε να φτάσουν σε εύκολα καλάθια. Είδα ανοιχτό γήπεδο και είχαν την ευκαιρία να ανεβάσω τον ρυθμό του αγώνα».

Για την κατάσταση στην υγεία του: «Ο τραυματισμός μου στο ματς με το Περιστέρι μού δημιούργησε πρόβλημα. Αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού και συμβαίνει στον αθλητισμό. Με τη βοήθεια του σταφ καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο, ώστε να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Είχα κάποιες στομαχικές διαταραχές κι έχασα πολλή ενέργεια, γιατί δεν μπορούσα να φάω. Έπρεπε να προσέξω πολύ για να ανακτήσω και πάλι τις δυνάμεις μου. Είμαι χαρούμενος που είχα τη δυνατότητα να βοηθήσω την ομάδα, για να φτάσει σε αυτή τη νίκη».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έκανε μόνο ένας λάθος στο δεύτερο ημίχρονο: «Σε όλο το παιχνίδι κάναμε συνολικά έξι λάθη και μόλις ένα στο δεύτερο μέρος, παρά το γεγονός ότι ανεβάσαμε τον ρυθμό. Παίξαμε έξυπνα και βρήκαμε τη λύση που ψάχναμε. Όλοι ήμασταν σε πολύ καλό μομέντουμ και πήραμε τις σωστές αποφάσεις. Ήταν κουρασμένοι στο τέλος δεν έπαιξαν τόσο επιθετική άμυνα κι αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε διαφορετικά και να το εκμεταλλευτούμε».

Για το τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια από τον Φώτη Τακιανό: «Μας ζήτησε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας μέσα στο παιχνίδι. Το έκανε με έναν ωραίο τρόπο, ώστε να τις αναλάβουμε και να παρουσιάσουμε αυτή την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Διαβάστε ακόμη...