Μάλλιος: “Να αντιμετωπιστεί με σεβασμό ο ΠΑΟΚ, δε θα είμαστε οι χαζοί της υπόθεσης”

Από paok24.com : Ο Χάρης Μάλλιος φιλοξενήθηκε στον City 106.1 και μίλησε για ένα πολύ σοβαρό συμβάν, που αφορά έναν νεαρό αθλητή που δέχθηκε φραστική επίθεση στο πλαίσιο αγώνων άρσης βαρών στο Χαριλάου.
Πηγή: paok24.com
Μάλλιος: “Να αντιμετωπιστεί με σεβασμό ο ΠΑΟΚ, δε θα είμαστε οι χαζοί της υπόθεσης”

Ο νεαρός αθλητής του ΠΑΟΚ, είχε ολοκληρώσει τους αγώνες και, φορώντας τη φόρμα του ΠΑΟΚ, αποχώρησε, μαζί με τους γονείς του και την αδερφή του όταν δέχθηκε αισχρή φραστική επίθεση.

“Οι καιροί είναι περίεργοι. Θέλω να θυμίσω σε όλους ότι τα βαρέα αθλήματα του ΠΑΟΚ έχουν τιμήσει την πόλη και έγινε και πέρυσι ένα άσχημο συμβάν. Ο ΠΑΟΚ καλέστηκε από πέρυσι σε αγώνες Πανελλήνιου, για να πάει στο Χαριλάου. Μετά από επικοινωνία με τους υπεύθυνους, είπαμε ότι αποδεχόμαστε να παίξουμε εκεί, αλλά ότι θα έπρεπε να υπάρχει προσοχή για να μη γίνει κάτι. Πρέπει να σεβαστεί όλος ο κόσμος την προσπάθεια που γίνεται.

Φέτος, τα πράγματα δεν είναι ίδια. Φέτος, έγινε Πανελλήνιο Παίδων πυγμαχίας πάλι στο Χαριλάου. Οι ερασιτέχνες παράγοντες όπως εμείς, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ο ΠΑΟΚ φέτος κατέβηκε και στο Πανελλήνιο Παίδων που έγινε ένα δύσκολο συμβάν στο πυγμαχικό του Άρεως. Έγινε ένα σοβαρό, λεκτικό περιστατικό. Αυτό ξεπεράστηκε με έναν light τρόπο και ζητώ συγνώμη από την ίδια την ομάδα γι΄αυτό. Δεν κάναμε αυτό που κάναμε σήμερα. Τώρα στο Πανελλήνιο Ανδρών, με την αποχώρηση αθλητή είχαμε έντονη λεκτική επίθεση από φιλάθλους του Άρη άξω από το γυμναστήριο σε ένα παιδί 17 ετών, που ήταν με τους γονείς του. Εγώ θέλω να πω ότι πρέπει να καταλήξουμε σε κάποια πράγματα. Η Θεσσαλονίκη στερείται γυμναστηρίων. Αλλά να τρέχει ο ΠΑΟΚ, στο στόμα του λύκου δεν πρέπει να το αποδεχόμαστε. Ο ΠΑΟΚ έστειλε ένα χαρτί στα αρμόδια όργανα. Με το τεταμένο κλίμα που υπάρχει στην πόλη, δεν πρέπει να το αφήσουμε όλο αυτό. Η διοίκηση του ΑΣ ΠΑΟΚ έχει κατηγορηθεί ότι δεν έχει τοποθετηθεί. Δε θέλουμε να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, αλλά δε θέλουμε και να είμαστε οι χαζοί της υπόθεσης”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

“Το πρόβλημα είναι και με τις ίδιες τις Ομοσπονδίες. Κάτι πρέπει να υπάρχει. Δεν υπήρχε αστυνομία. Θα πρέπει να κοιτάξουν πολύ σοβαρά τα βαρέα αθλήματα, ειδικά της πόλης που έχει πρωταθλήτριες ομάδες και να βρεθούν γυμναστήρια. Για ποιο λόγο να γίνονται οι αγώνες σε γυμναστήρια, όπου δεν τηρούνται οι κανόνες της εμπιστοσύνης; Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε σεβαστεί πάρα πολλά πράγματα και όλοι όσοι συμμετέχουν σε τέτοιους Πανελλήνιους αγώνες πρέπει να είναι πιο σοβαροί απέναντι στα αθλήματα και στους ίδιους τους αθλητές. Στο τέλος, δε θα κυκλοφορεί κανένας με τη φόρμα του. Ξέρουμε τι πρέπει να πούμε και ο ΠΑΟΚ, πάρα πολύ σοφά, έχει στείλει στα αρμόδια όργανα αυτό που πρέπει για να προστατέψει τους αθλητές του.

Εγώ τα ίδια πράγματα τα είπα και στον κ. Ζέρβα πριν από τέσσερα χρόνια και τώρα, στον κ. Αγγελούδη. Περιμένουμε να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα ο ΠΑΟΚ. Είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας και δε γίνεται να παρακαλάμε γι’ αυτό. Αποδεικνύει παντού ο ΠΑΟΚ ότι είναι πρώτος, γιατί κάνει την καλύτερη δουλειά και αξίζει σεβασμό. Ανά πάσα στιγμή, αν γινόταν κάτι, ποιοι θα ήταν υπεύθυνοι; Οφείλω την προσωπική μου συγνώμη, αλλά δε θα είμαστε εμείς οι χαζοί. Πρέπει να γίνονται οι αγώνες όπως πρέπει. Ο ΠΑΟΚ έκανε Πανελλήνιους Αγώνες -παγκόσμιας εμβέλειας- στο Παλατάκι και δεν έγινε το παραμικρό, το 2019. Δε γίνεται να τρέχουμε σε γυμναστήρια που έχουν προβλήματα. Ο ΑΣ ΠΑΟΚ έστειλε στα αρμόδια όργανα, χωρίς ανακοινώσεις προς τα έξω, αυτό το οποίο ζητάει. Το γήπεδο της Σταυρούπολης είναι από το 2004 ανενεργό, δόθηκε ένα κομμάτι αλλά δεν μπορεί να μένει ανεκμετάλλευτο. Μερικά παιδιά νιώθουν πλέον βετεράνοι, γιατί δεν υπάρχει συνέχεια”.

Τέλος, για την ποδοσφαιρική ομάδα, συνέχισε:

“Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει μία ευρωπαϊκή πορεία και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να έχεις 2 φορές καλύτερη ομάδα. Φέτος, είναι μία ομάδα δυνατή, καλή. Με τις τελευταέις μεταγραφές έδωσε και βάθος στον πάγκο του. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι ενωμένος, όταν είναι ενωμένος με τον κοσμο του, καταφέρνει πολλά. Έχουμε τα γνωστά προλήματα, που τα ξέρουμε. Όσο ο ΠΑΟΚ μπορεί να οργανώνεται καλύτερα, θα πηγαίνει και πιο καλά. Κάποιες φορές θα κερδίζει και κάποιες θα χάνει. Η Θεσσαλονίκη, δεν τιμά με τον τρόπο που λειτουργεί τις ομάδες και τους αθλητές”.

Διαβάστε ακόμη...