Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που δίνει κάθε θέση των πλέι οφ

Από paok24.com : Η Ελλάδα θα έχει πέντε εκπροσώπους στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, ενώ σημειώνεται πως οι συνέπειες της φετινής οδυνηρής πορείας των ελληνικών ομάδων θα φανούν από τη μεθεπόμενη σεζόν.
Πηγή: paok24.com
Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που δίνει κάθε θέση των πλέι οφ

Τα φετινά playoffs της Stoiximan Super League παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της μικρής διαφοράς που έχουν οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο, όσο και για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στα οποία θα συμμετέχουν οι ομάδες. Η έκτη ομάδα στην τελική κατάταξη των πλέι οφ θα μείνει εκτός Ευρώπης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά…

Ο πρωταθλητής, δηλαδή η ομάδα που θα κατακτήσει την πρωτιά στα playoffs, θα λάβει μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με τους αγώνες αυτούς να διεξάγονται 8-9 και 15 Αυγούστου. Σε περίπτωση πρόκρισης, θα παίξει στα playoffs στις 22/23 και 29/30 Αυγούστου, με έπαθλο μια θέση στους ομίλους του Champions League. Σε περίπτωση αποκλεισμού στα playoffs του Champions League, θα πάει απευθείας στους ομίλους του Europa League. Αν, δε, ο πρωταθλητής Ελλάδας αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, θα αγωνιστεί στα playoffs του Europa League, όπου θα έχει την ευκαιρία ακόμη κι αν αποκλειστεί, να συνεχίσει στους ομίλους του Conference League. Συνεπώς, ο πρωταθλητής στο χειρότερο σενάριο των δύο διαδοχικών αποκλεισμών θα έχει σίγουρα μία θέση στους ομίλους του Conference League.

Ο δεύτερος των playoffs θα κατέχει μία θέση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, στον δρόμο των μη πρωταθλητών, με τους αγώνες να διεξάγονται 25/26 Ιουλίου και 1/2 Αυγούστου. Σε περίπτωση πρόκρισης, εξασφαλίζει, όπως και ο πρωταθλητής, το μίνιμουμ της παρουσίας στους ομίλους του Conference League, αλλά θα διεκδικήσει την συμμετοχή στους ομίλους του Champions ή έστω του Europa League.

Ο φετινός κυπελλούχος θα λάβει μία θέση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Αν πάντως, ο Κυπελλούχος είναι πρώτος ή δεύτερος στα playoffs, τη θέση στο Europa League θα πάρει ο τρίτος των playoffs. Η ομάδα αυτή θα μπει στη δράση στις 10 και 17 Αυγούστου και εφόσον προκριθεί θα παίξει στα playoffs στις 24 και 31 Αυγούστου. Εάν όμως αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό του Europa League, θα οδηγηθεί στα playoffs του Conference League που θα λάβουν χώρα στις 24 και 31 Αυγούστου. Στο σενάριο αποκλεισμού στα playoffs του Europa League, θα οδηγηθεί απευθείας στους ομίλους του Conference League.

Ο τρίτος και τέταρτος των playoffs ή ο τέταρτος και πέμπτος εφόσον ο Κυπελλούχος τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις των playoffs, θα λάβουν μέρος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League παίζοντας στις 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου. Για αυτές τις δύο ομάδες, το όποιο λάθος δεν συγχωρείται, αφού εάν υπάρξει αποκλεισμός, στον δεύτερο, τον τρίτο προκριματικό ή στα playoffs του Conference League, αυτό θα σημάνει και το τέλος της ευρωπαϊκής τους πορείας.

Διαβάστε ακόμη...