Το ακατάρριπτο ρεκόρ του Μπάνε Πρέλεβιτς!

Από "Η Ασπρόμαυρη Βίβλος / facebook": To 1989, κανείς δεν πίστευε πως θα έσπαζε ποτέ το ρεκόρ του Kareem Abdul-Jabbar με 38.387 πόντους στο ΝΒΑ.
Πηγή: Η Ασπρόμαυρη Βίβλος / facebook
Το ακατάρριπτο ρεκόρ του Μπάνε Πρέλεβιτς!

Έπρεπε να περάσουν 34 χρόνια μέχρι που ο LeBron James τον ξεπέρασε. Κι αν τα 34 χρόνια φαίνονται μεγάλο διάστημα, στον ΠΑΟΚ μάλλον το αντίστοιχο γεγονός θα χρειαστεί περισσότερα, αν όχι μία αιωνιότητα.

O Bane Prelević είναι 1ος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ ήδη από το 1995, όταν ξεπέρασε σε πόντους τον Μάνθο Κατσούλη στον 303ο αγώνα του. Το 2000, μετά από συνολικά 378 συμμετοχές με τα ασπρόμαυρα, ολοκλήρωσε τη σπουδαία του καριέρα πετυχαίνοντας 7.225 πόντους. Αυτό το ρεκόρ φαίνεται αδύνατο να σπάσει με τους ρυθμούς που έρχονται και φεύγουν οι παίκτες τη σημερινή εποχή και ήδη, 23 χρόνια μετά την απόσυρση του Bane, δεν βρέθηκε κανείς που να πέτυχε έστω τους μισούς.

Πολύ πρόχειρα, με έναν μέσο όρο 40 αγώνων τη χρονιά και 20 πόντους ανά αγώνα, ένας καλαθοσφαιριστής θα πρέπει να παίξει στον ΠΑΟΚ 10 χρόνια, διατηρώντας την υγεία και την αποτελεσματικότητά του, ώστε να βάλει περισσότερους. Άρα, μάλλον δεν θα ζήσουμε ποτέ ανάλογη τελετή στο Παλατάκι, με διακοπή του αγώνα και παράδοση του ρεκόρ από τον Bane στον νέο κάτοχο.

Στη γυναικεία ομάδα, όμως, ίσως το ζήσουμε. Η Σταυρούλα Σπανίδου ολοκλήρωσε την ασπρόμαυρη διαδρομή της το 2016 με 1.093 πόντους και παραμένει η μοναδική καλαθοσφαιρίστρια με τετραψήφιο αριθμό. Η Ρένια Καρλάφτη έχει φτάσει ήδη τους 837 πόντους, σκοράρει πλέον με μέσο όρο 13,6 ανά παιχνίδι και, με βάση τον φετινό προγραμματισμό, θα κλείσει τη σεζόν πάνω από τους 900. Συνεπώς, την υγειά της να έχει, του χρόνου μπορεί να το καταφέρει. Εδώ θα είμαστε να μετράμε κάθε πόντο.

Διαβάστε ακόμη...