Κουλακιώτης στο SDNA: «Τελικός ανάμεσα σε κορυφαίες ομάδες, αξέχαστο το κύπελλο του 2001»

Από sdna.gr:Στο SDNA μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κουλακιώτης, αναφορικά με τον τελικό κυπέλλου του Δικεφάλου απέναντι στον Παναθηναϊκό το ερχόμενο Σάββατο (21/5 - 20:00).
Πηγή: sdna.gr
Κουλακιώτης στο SDNA: «Τελικός ανάμεσα σε κορυφαίες ομάδες, αξέχαστο το κύπελλο του 2001»

Ο παλαίμαχος αμυντικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κουλακιώτης, που ήταν παρών στην κατάκτηση του κυπέλλου το 2001 κόντρα στον Ολυμπιακό, μίλησε στο SDNA για τον τελικό του ΟΑΚΑ και το τί περιμένει να δει από τις δύο ομάδες, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί με κόσμο και των δύο ομάδων.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο SDNA:

- Το δικό του σχόλιο για τον τελικό και αν υπάρχει φαβορί:

«Ένας τελικός είναι πολύ διαφορετικός από ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Κρίνεται ένας τίτλος, ένα κύπελλο και μιας και είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν αυτό από μόνο του το κάνει πολύ σημαντικό, κερδίζεις και η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη, χάνεις και η χρονιά είναι αποτυχημένη με όλα τα επακόλουθα. Το Σάββατο βλέπω δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος να παίζουν, όπως μας έχουν συνηθίσει έως τώρα, καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο με φάσεις μπροστά στις δύο εστίες μιας και έχουν καλούς παίκτες και πολύ καλούς προπονητές.

Φαβορί κατά την γνώμη μου είναι ο ΠΑΟΚ, έχει πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, πιο έμπειρους σε κρίσιμα παιχνίδια όπως αυτό, πιο γεμάτο ρόστερ, έχει τον καλύτερο προπονητή και με την βοήθεια του κόσμου θα είναι το φαβορί, όλα αυτά όμως είναι θεωρητικά καθώς πρέπει να τα αποδείξει και στο γήπεδο»

- Αν το παιχνίδι των play off όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό μπορεί να «αποσυντονίσει» τους παίκτες του Λουτσέσκου:

«Αν νομίζει κάποιος ότι το παιχνίδι του Σαββάτου θα είναι το ίδιο εύκολο με αυτό της Τρίτης είναι... γελασμένος, θα είναι εντελώς διαφορετικό με πιο πολύ πάθος και δύναμη. Εάν οι παίκτες του ΠΑΟΚ χαλαρώσουν λόγω της εύκολης επικράτησης θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Βέβαια, αυτό το ξέρουν στην ομάδα και αποκλείω αυτήν την περίπτωση και πιστεύω ότι θα μπει πολύ δυνατά και παθιασμένα ο ΠΑΟΚ, παίζοντας το ποδόσφαιρο που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια».

- Για το γεγονός ότι μετά από τέσσερα χρόνια θα υπάρξουν φίλαθλοι και των δύο ομάδων στο γήπεδο:

«Το ότι θα έχει κόσμο και από τις δύο ομάδες μετά από πολύ καιρό μόνο θετικό μπορώ να το χαρακτηρίσω, μακάρι να πάνε όλα καλά και σε αυτό το κομμάτι ώστε να βλέπουμε παιχνίδια με γεμάτα γήπεδα, πόσω μάλλον τελικούς».

- Οι μνήμες του από το κύπελλο που κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ το 2001 κόντρα στον Ολυμπιακό με 4-2:

«Μπορώ να σου μιλάω ώρες για εκείνο τον τελικό, θυμάμαι τα πάντα από την ώρα που πατήσαμε το πόδι μας στην Αθήνα μέχρι να γυρίσουμε στην Τούμπα με το κύπελλο. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε τον τελικό του 2001, και αυτό το καταλάβαιναι κάποιος απλά κοιτάζοντας μας, το πόσο το θέλαμε, το πάθος και την όρεξη που είχαμε, την ανυπομονησία να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Βέβαια είχαμε την τύχη να έχουμε έναν από τους πιο πετυχημένους προπονητές, τον κύριο Μπαγιεβιτς, με τον κύριο Περσία και Μπουρουτζίκα να πλαισιώνουν το τεχνικό επιτελείο αλλά και 25 πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, ποιοτικούς, έμπειρους και με προσωπικότητα. Τελευταίο αφήνω το βροντερό παρών του κόσμου που πάντα μας βοηθούσε, όμως στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν το κάτι άλλο. Απίστευτη ώθηση και βοήθεια, πρόκειται για μία εξέδρα εξέδρα που στα 5 χρόνια που ήμουν στην ομάδα δεν είχα ξαναδεί, ήταν τεράστια η δυναμική της.

Στο παιχνίδι όλα πήγαν καλά για εμάς καθώς πετύχαμε 2 γρήγορα γκολ, κάναμε καταπληκτικό παιχνίδι, βάλαμε και άλλα δύο τέρματα και κερδίσαμε δίκαια το κύπελλο. Η χαρά μας απίστευτη, που γινόταν πιο μεγάλη βλέποντας τι χαρά δώσαμε στον κόσμο μας που πανηγύριζε. Στον γυρισμό θυμάμαι την αυτοκινητοπομπή μέχρι το Λευκό Πύργο που ανεβήκαμε και κάτω ήταν πολύς κόσμο, απίστευτες και ιστορικές στιγμές αντίστοιχα».

- Ποια θα ήταν η συμβουλή που θα έδινε σε έναν ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ που αγωνίζεται στον τελικό;

«Η πιο σημαντική συμβουλή είναι να μπει να παίξει με πάθος και δύναμη, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες του προπονητή και να το ευχαριστηθεί γιατί δεν παίζεις κάθε χρόνο σε τελικό. Κλείνοντας, να ευχηθώ καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ, εύχομαι να πάνε όλα καλά και να κατακτήσει το κύπελλο για άλλη μια φορά».

Διαβάστε ακόμη...