"Πάθος και δύναμη θα παίξουν τον σημαντικότερο ρόλο"

Από sfina.gr: Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ένας από τους ποδοσφαιριστές που είχαν δώσει το παρών στον τελευταίο τελικό κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες πριν τον σημερινό,
Πηγή: sfina.gr
"Πάθος και δύναμη θα παίξουν τον σημαντικότερο ρόλο"

ο Γιώργος Κουλακιώτης, μιλάει αποκλειστικά στη SFINAGR για το αποψινό παιχνίδι και παράλληλα θυμάται τις μεγάλες στιγμές του τελικού της Νέας Φιλαδέλφιας.

Ο Έλληνας αμυντικός αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας συνολικά 85 εμφανίσεις με την φανέλα του δικεφάλου. Στον τελικό του 2001 αγωνίστηκε για 45 λεπτά, αντικαθιστώντας στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου τον Κόφι Αμπονσά. Όπως λέει ο ίδιος πρόκειται για την καλύτερη στιγμή στην καριέρα του, με την χαρά που ένιωσε ο ίδιος να είναι απερίγραπτη.

Κουλακιώτης: «Φοβούνται τον ΠΑΟΚ, τι πρέπει να κάνει για να πάρει το Κύπελλο »

Ο Γιώργος Κουλακιώτης μας μίλησε επίσης για το σημερινό παιχνίδι, λέγοντας ότι οι δύο ομάδες είναι οι καλύτερες της Ελλάδος και πως καμία δεν υπερτερεί της άλλης, ενώ αναφέρεται και στα στοιχεία που θα παίξουν τον σημαντικότερο ρόλο στο αποψινό παιχνίδι.

Καλησπέρα, αρχικά πως είστε, που σας βρίσκουμε στο σήμερα;

ΓΚ: «Τα τελευταία χρόνια ζω στην Βέροια στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα.»

Αγωνιστήκατε στον τελευταίο τελικό κυπέλλου που έχουν δώσει οι δύο ομάδες μεταξύ τους μέχρι και σήμερα, ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από εκείνο το παιχνίδι;

ΓΚ: «Η κατάκτηση του κυπέλλου κερδίζοντας με 4-2 τον Ολυμπιακό ήταν η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα μου. Αυτά που μου έχουν μείνει χαραγμένα στην μνήμη μου είναι το πόσο θέλαμε να κατακτήσουμε το κύπελλο το πάθος που είχαμε την όρεξη για ένα τίτλο.»

«Αντικρίσαμε 9.000 οπαδούς μας που κάνανε για 50.000»

Σαν σήμερα το 2001: Κάτι παραπάνω από ένα κύπελλο (pics-vids) | Ποδόσφαιρο: Κύπελλο Ελλάδας | gazzetta.gr

«Μπαίνοντας στο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας αντικρίσαμε τους οπαδούς μας γύρω στους 9.000 που έκαναν για 50.000, ήταν ο παλμός το πάθος τόσο μεγάλο που ήταν η ώθηση και αυτό ακριβώς που θέλαμε πριν το παιχνίδι για να αγωνιστούμε. Το παιχνίδι κύλησε ομαλά για εμάς, όλοι η ομάδα ήταν εξαιρετικοί κάναμε καταπληκτική εμφάνιση κυρίως όμως ο Εγκωμίτης, ο Οκκάς, ο Κόβιτς και ο Γεωργιάδης ήταν σε καταπληκτική κατάσταση και δεν υπήρχε περίπτωση να μην το πάρουμε με τέτοια απόδοση.
Θυμάμαι πάρα πολλά. Τα πιο σημαντικά είναι ότι με την λήξη του παιχνιδιού και την κατάκτηση του κυπέλλου η χαρά μας ότι τα καταφέραμε και το σηκώσαμε μέσα στην Αθήνα επί του Ολυμπιακού ήταν μεγάλη. Η χαρά που δώσαμε επίσης στον κόσμο μας, όπου πολλοί έκλαιγαν, άλλοι μας αγκάλιαζαν άλλοι τραγουδούσαν γινότανε χαμός.»

Τι είναι αυτό που θυμάστε πιο έντονα από τον τελικό του 2001;

ΓΚ: «Αυτό που θυμάμαι πιο έντονα στον τελικό είναι πολλά και όλα, το πιο σημαντικό όταν σήκωσα το κύπελλο λες και πετούσα από χαρά από ικανοποίηση.»

Bρίσκετε κοινά στοιχεία στους δύο τελικούς;

ΓΚ: «Βρίσκω κοινά στοιχεία, όμως ο κάθε τελικός, το κάθε παιχνίδι, είναι διαφορετικό.»

Πόσο δύσκολο είναι να παίζεις σε ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι χωρίς την παρουσία κόσμου;

Θλίψη το άδειο ΟΑΚΑ – Λιγότεροι από 1.000 φίλαθλοι | sportime.gr

ΓΚ: «Πολύ δύσκολο που δεν θα έχει κόσμο όμως νομίζω ότι οι παίκτες έχουν συνηθίσει πλέον την μη ύπαρξη οπαδών στα παιχνίδια τους.»

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι τι είναι αυτό που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο, το σύστημα και η τακτική που θα ακολουθήσει μία ομάδα η το πάθος και η θέληση των ποδοσφαιριστών;

ΓΚ: «Το πιο σημαντικό σε παιχνίδια ντέρμπι η στη συγκεκριμένη αναμέτρηση του τελικού είναι το πάθος η δύναμη και η όρεξη που θα έχεις, να δείξεις στον αντίπαλο ότι το θέλεις πιο πολύ και μετά το σύστημα και η τακτική.»

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει το παιχνίδι και ποιοι νομίζετε ότι θα είναι οι παίκτες κλειδιά του παιχνιδιού;

ΓΚ: «Ο ΠΑΟΚ θα παίξει αμυντικά, θα κοιτάξει να μην φάει γκολ και θα χτυπήσει με αντεπιθέσεις, όπου παίκτες όπως ο Τζόλης, ο Ζίβκοβιτς, ο Κρμέντσικ η ο Σφιντέρσκι μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις και να της τελειώσουν με επιτυχία.»

Σε ποια στοιχεία πιστεύετε ότι μπορεί να υπερτερεί ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό και αντιθέτως ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΟΚ;

ΓΚ: «Δεν νομίζω ότι κάποια ομάδα υπερτερεί, είναι οι δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.»

Και τέλος, μία πρόβλεψη για το παιχνίδι;

ΓΚ: «Ελπίζω να δούμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και εύχομαι να κερδίσει η ομάδα μου ο ΠΑΟΚ.»

Διαβάστε ακόμη...