Οριακά από Τούμπα… Καυτανζόγλειο ο ΠΑΟΚ

Από inpaok.com: Ακόμα ένα μικρό λιθαράκι, προς τον τελικό στόχο της άδειας στον ΠΑΟΚ για να φτιάξει το καινούριο δικό του γήπεδο, προστέθηκε σήμερα (29/3) με την έγκριση του «Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου» από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων.
Πηγή: inpaok.com
Οριακά από Τούμπα… Καυτανζόγλειο ο ΠΑΟΚ

Στον Δικέφαλο δεν πετούν στα σύννεφα. Το θεωρούν ως έναν ακόμη... αριθμό πρωτοκόλλου, στους πολλούς που έχουν πάρει, και είναι ακόμα να πάρουν, μέχρι να νιώθουν σίγουροι ότι το όνειρο θα μπορέσει να υλοποιηθεί.

Η υπόθεση πλέον επιστρέφει στον Δήμο Θεσσαλονίκη, από εκεί πάλι στον Υπουργείο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς εξέταση από νέα συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ, και ακολούθως θα σταλεί ο συνολικός φάκελος ΕΠΣ/ΡΣΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να βγει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, προϋπόθεση απαραίτητη για την έναρξη του συνολικού έργου.

Πώς υπολογίζονται όλα αυτά με χρονικούς προσδιορισμούς; Σε αδρές γραμμές... υπάρχει ακόμα ψωμί. Με πιο συγκεκριμένη οριοθέτηση, χρειάζονται μήνες. Τόσοι ώστε ο ΠΑΟΚ να μπορεί να μετακομίσει από του χρόνου στο Καυτανζόγλειο, αλλά και τόσοι ώστε να παραμείνει για άλλη μια σεζόν στην Τούμπα. Το δεύτερο συγκεντρώνει ακόμα περισσότερες πιθανότητες.

Σύμφωνα με τις αισιόδοξες προβλέψεις, το Ειδικό Σχέδιο θα φτάσει στο ΣτΕ τον προσεχή Ιούνιο. Η συνήθης διαδικασία εκεί κρατάει 3-5 μήνες, αλλά ίσως η μετεγκατάσταση του Δικεφάλου να γίνει παράλληλα.

Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να παίξει τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς στην Τούμπα, μέχρι και τα play off του Conference League όταν και θα πρέπει να δηλώσει οριστικά την έδρα του. Άρα υπάρχει περιθώριο από εκεί.

Από εκεί και πέρα, οι ιθύνοντες του συλλόγου εκτιμούν ότι μπορούν να τρέξουν σταδιακά τα έργα στο Καυτανζόγλειο, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται ήδη μέσα και να χρησιμοποιεί το γήπεδο.

Αναφορικά με το Καυτανζόγλειο, να σημειωθεί ότι το φλέγον ζήτημα του συμψηφισμού του κόστους έργων που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ με το μίσθωμα που θα καταβάλει έχει σχεδόν επιλυθεί με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Η δημόσια διαβούλευση του τελευταίου έχει ολοκληρωθεί από τις 26 Φεβρουαρίου και πλέον αναμένεται η ψήφισή του από τη Βουλή και η δημοσίευση στο ΦΕΚ. Μετά, απομένουν οι τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Ακόμα κι αν επικρατήσει το αισιόδοξο σενάριο της μετακόμισης το καλοκαίρι, μπουλντόζες δεν πρόκειται να δούμε σύντομα, τουλάχιστον σε αυτό καθαυτό το γήπεδο της Τούμπας. Τα έργα ίσως αρχίσουν από τον περιβάλλοντα χώρο και μόνο στο προπαρασκευαστικό στάδιο.

Άλλωστε, μετά το προεδρικό διάταγμα, υπάρχει και το πιο ενδιαφέρον στάδιο της υπόθεσης: Η ανάθεση του έργου σε κατασκευαστική εταιρία. Μαζί με την επιλογή αυτής από τον ΠΑΟΚ και τη μελέτη που θα κάνει η εταιρία για το νέο γήπεδο, ο χρονικός ορίζοντας για τα πρώτα γκρεμίσματα φτάνει μέχρι τον Μάρτιο του 2022.

Οι οριστικές αποφάσεις του ΠΑΟΚ για το πώς θα πορευτεί τη νέα σεζόν, αναμένεται να ληφθούν στις αρχές του καλοκαιριού, όταν και θα υπάρχουν ακόμα τα χρονικά περιθώρια για να γίνει η «τράμπα» γηπέδων. Όπως και να έχει, το χρονοδιάγραμμα βρίσκεται στα... όρια και έχει πολλές και αστάθμητες μεταβλητές. Ακόμα και η παρουσία κόσμου στα γήπεδα του χρόνου ή όχι, ακόμα και τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα παραμείνουν, θα παίξουν ρόλο στις εξελίξεις. Ίδωμεν...

Διαβάστε ακόμη...