Η Μπενφίκα ξόδεψε σε 10 μέρες περισσότερα από όσα ο ΠΑΟΚ σε 10 χρόνια!

Aπό rpress.gr:Η απώλεια του πρωταθλήματος έκανε την Μπενφίκα να σπάσει τους κουμπαράδες της με φόντο την επιστροφή στην κορυφή. Η αρχή έγινε με την επιστροφή του Ζόρζε Ζέσους, με τους Λουζιτανούς να δίνουν στην Φλαμένγκο 1.600.000 Ευρώ για την αποδέσμευσή του.
Πηγή: rpress.gr
Η Μπενφίκα ξόδεψε σε 10 μέρες περισσότερα από όσα ο ΠΑΟΚ σε 10 χρόνια!

Ο Ζέσους, στην πρώτη του θητεία στην Μπενφίκα, κατέκτησε με τους Αετούς της Λισαβόνας τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο, και την οδήγησε σε δυο διαδοχικούς τελικούς Europa League τις σεζόν 2012-2013 και 2013-2014, χωρίς να καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο.

Από την στιγμή της επιστροφής του Ζέσους στο τιμόνι της, η Μπενφίκα έχει ξοδέψει 56 εκατομμύρια Ευρώ για τέσσερις ποδοσφαιριστές σε διάστημα 10 ημερών. Πρόκειται για τη δεύτερη πιο δαπανηρή σεζόν της Μπενφίκα την τελευταία 10ετία.

Για να διαπιστώσει κανείς το μέγεθος των διαφορετικών οικονομικών δεδομένων, ο ΠΑΟΚ έχει ξοδέψει λιγότερα χρήματα τα τελευταία 10 χρόνια από όσα η Μπενφίκα μέσα στις 10 μέρες που έκανε τέσσερις μεταγραφές.

Σύμφωνα με την καταγραφή της ιστοσελίδας transfermarkt, οι Έβερτον, Πεντρίνιο, Βάλντσμιντ και Ζιλμπέρτο κόστισαν 56 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ το σύνολο των χρημάτων που δαπάνησε ο ΠΑΟΚ για μεταγραφές από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι τώρα έφτασε τα 50 εκατομμύρια Ευρώ

Διαβάστε ακόμη...