Ο ανταγωνισμός Πασχαλάκη και Ζίφκοβιτς

Από paok24.com: Πάντα η θέση του τερματοφύλακα στον ΠΑΟΚ είναι αντικείμενο συζήτησης, κάτι που είχε σταματήσει για δύο χρόνια, αλλά η συνύπαρξη των Πασχαλάκη και Ζίφκοβιτς την έφερε και πάλι στο προσκήνιο. 
Πηγή: paok24.com
Ο ανταγωνισμός Πασχαλάκη και Ζίφκοβιτς


Στον ΠΑΟΚ η έννοια ισορροπία και λογική είναι πάντα μακριά από τα δεδομένα του. Έτσι και πάντα η θέση του τερματοφύλακα ήταν σε περίοπτη θέση στην κριτική των οπαδών και των ΜΜΕ. Από την εποχή του Μιχόπουλου με τα λάθη στο Βιθέντε Καλντερόν και στον αγώνα με τον Άρη, από τον Τοχούρογλου στον Ατματζίδη και από τον Ντάνιελ Φερνάντεζ, στον Κώστα Χαλκιά. Από τον Ιτάνζ στον Χακόμπο και τον Γλύκο και από τον Όλσεν, στον Μπρκιτς και στον Ροντρίγο Ρέι. 


Όποιον ξένο τερματοφύλακα και να είχε φέρει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πέραν τουν Ντάνιελ Φερνάντεζ, δεν μπόρεσε να κλειδώσει τη θέση “1”. Το πρόβλημα του Κρέσιτς στην έξοδο, τα νεύρα και η κακή συμπεριφορά του Χακόμπο στους αγώνες και στις προπονήσεις, η σχετική αδιαφορία του Ιτάνζ, το άγχος του Όλσεν σε κάθε φάση, τα ιατρικά προβλήματα του Μπρκιτς, αλλά και το ταβάνι του Ροντρίγο Ρέι που φαίνεται να ήταν η μεταγραφή του στην Ευρώπη. 


Έτσι με όλες αυτές τις αποτυχημένες ή μέτριες μεταγραφικές κινήσεις για τον ΠΑΟΚ το βάρος έπεφτε στους Έλληνες τερματοφύλακες. Είτε στον Κώστα Χαλκιά που ήταν μέλος της καλύτερης άμυνας του ΠΑΟΚ σε παθητικό το 2010, είτε στον Παναγιώτη Γλύκο που ξεκινούσε πάντα σαν δεύτερος τερματοφύλακας και κατέληγε αναντικατάστατος, είτε στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που ήρθε από σπόντα στον ΠΑΟΚ και κατέληξε ο βασικός τερματοφύλακας στην καλύτερη χρονιά του ΠΑΟΚ στην ιστορία του. 


Παρόλα αυτά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για ακόμα μία φορά προσπάθησαν να κλειδώσουν τη θέση “1” με τον ερχομό του Ζίφκοβιτς σαν ελεύθερο από την Ξάνθη με σκοπό να αποτελέσουν το καλύτερο δίδυμο στην Ελλάδα με τον Πασχαλάκη. Τα δεδομένα στον τερματοφύλακα είναι δύο. Είτε μία ομάδα έχει έναν βασικό και έναν έμπειρο σαν δεύτερο σε μία άτυχη στιγμή, είτε έχει δύο ισάξιους που τους μοιράζει τον χρόνο σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Στον ΠΑΟΚ λοιπόν διάλεξαν το δύσκολο δεύτερο δρόμο και έτσι η χρονιά κύλησε με τους δύο τερματοφύλακες να μοιράζονται σχεδόν τα παιχνίδια. 


O Αλέξανδρος Πασχαλάκης μέσα στη σεζόν που τρέχει μέτρησε 15 συμμετοχές με 19 γκολ παθητικό και 3 παιχνίδια να κρατά ανέπαφη την εστία του, ενώ ο Ζίφκο Ζίφκοβιτς έχει φέτος 20 συμμετοχές (όλες στο πρωτάθλημα) με 15 γκολ παθητικό και 11 παιχνίδια χωρίς να δεχτεί γκολ. Με αυτούς τους δύο τερματοφύλακες ο ΠΑΟΚ διατηρεί το καλύτερο δίδυμο στην Superleague με δύο ισάξιους τερματοφύλακες που προφανώς κλείνουν και οποιαδήποτε κουβέντα απόκτησης γκολκίπερ, όσο είναι και οι δύο στην ομάδα.

Διαβάστε ακόμη...