Οι δύο μεγάλες ανατροπές του ΠΑΟΚ (vids)

Απο sdna.gr  : Τις ανατροπές του 1985 και του 1992 καλείται να… μιμηθεί ο ΠΑΟΚ για να είναι αυτός η ομάδα που θα πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.
Πηγή: sdna.gr
Οι δύο μεγάλες ανατροπές του ΠΑΟΚ (vids)

Δύο ακόμα φορές κατά το παρελθόν ο ΠΑΟΚ είχε βρεθεί σε ανάλογη θέση με τη σημερινή, όμως τότε και πιο συγκεκριμένα το 1985 και το 1992 είχε καταφέρει να ανατρέψει τα εις βάρος του σκορ και να πάρει αυτός με... σύμμαχο την δύναμη της Τούμπας την πρόκριση στον τελικό του θεσμού.

1984-85, Διπλός Ημιτελικός, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-0 & ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 4-0

Αρχικά στις 22 Μαϊου του 1985 ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει με 2-0 στη Λεωφόρο τον ΠΑΟΚ (σ.σ. ίδιο σκορ με το σημερινό), όμως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά για τον Δικέφαλο, στην Τούμπα, εκεί όπου κατάφερε να επικρατήσει με 4-0 και να πάρει αυτός το εισιτήριο για τον τελικό του ΟΑΚΑ, εκεί όπου στη συνέχεια ηττήθηκε από τη Λάρισα (4-1), με την Θεσσαλική ομάδα να πανηγυρίζει σε εκείνο το παιχνίδι τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της.

1991-92, Διπλός Ημιτελικός, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0 & ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-0.

Η δεύτερη φορά που ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον… τοίχο, ήταν την σεζόν 1991-92, όταν και στο πρώτο παιχνίδι είχε ηττηθεί με την ΑΕΚ με 2-0.

Και πάλι όμως τότε η Τούμπα… μίλησε, με τον ΠΑΟΚ να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να οδηγεί το ματς στην παράταση εκεί όπου με τέρμα του Αλεξίου στο 104’, ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν αυτός που πανηγύρισε την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Μένει να φανεί αν στις 27 Απριλίου στην ρεβάνς της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ καταφέρει να πετύχει κάτι ανάλογο.

Διαβάστε ακόμη...