Ψυχωμένος πήρε αυτό που ήθελε (1982)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σαν σήμερα (11/4/1982) εκτός έδρας τον γάβρο.
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ψυχωμένος πήρε αυτό που ήθελε (1982)

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, είχε ως εκείνη την αγωνιστική την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 49 γκολ και την καλύτερη άμυνα έχοντας δεχτεί μόλις 18 τέρματα! Η ομάδα έδειχνε πως μπορούσε τον τίτλο και εκείνο το απόγευμα του Απρίλη, πήρε την πολύτιμη λευκή ισοπαλία, μένοντας έναν μόλις βαθμό πίσω από τον γαβροβάζελο που είχαν 40, μένοντας ζωντανή στο κυνήγι του δεύτερου τίτλου της ιστορίας της! Να σημειωθεί πως την ίδια αγωνιστική, βαθμό άφησε στη Δράμα και ο βάζελος, μένοντας στο 1-1 με τη Δόξα! 

Η αναμέτρηση με τον γάβρο έγινε σε ένα κατάμεστο γήπεδο (35.450 τα εισιτήρια), ήταν ένα πολύ νευρικό παιχνίδι, με το θέαμα να κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και να απογοητεύει τον κόσμο που γέμισε τις κερκίδες!

 

Οι γηπεδούχοι είχαν τη φλύαρη και ανούσια υποδοχή, ενώ ο ΠΑΟΚ σε τρεις καλές περιπτώσεις βρέθηκε κοντά στο 0-1 με τους Κωστίκο, Κούδα και Στάθη Τριανταφυλλίδη. Ο Χέερ έστησε την ομάδα έξυπνα και προσαρμοσμένη στις ανάγκες της αναμέτρησης και τελικά πήρε μάλλον εύκολα αυτό για το οποίο κατέβηκε εξ αρχής στο γήπεδο, δηλαδή το Χ!

Ο γάβρος είχε την υπεροχή στο πρώτο 20λεπτο, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε στη συνέχεια με τον Κωστίκο στο 21' να χάνει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από φάουλ που εκτέλεσε με σέντρα ο Γούναρης, ο Σαργκάνης έχασε την έξοδο, ο Κωστίκος πήρε την κεφαλιά σε άδεια εστία, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Η ομάδα ξεπέρασε την πίεση των γηπεδούχων σε κάποια δεκάλεπτα του παιχνιδιού, με την άμυνά μας να βγάζει ψυχή και να έχει το καθαρό μυαλό να καθαρίσει κάποιες καλές ευκαιρίες των γηπεδούχων!   

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ο Μπλάντεν Φούρτουλα που όποτε χρειάστηκε ήταν παρών στις φάσεις, ενώ γενικά η ομάδα είχε υψηλό δείκτη μαχητικότητας και πάλεψε και στα 90 λεπτά, χωρίς να φοβηθεί ούτε μια στιγμή ούτε το παιχνίδι ούτε την εξέδρα.

Οι συνθέσεις:

γάβρος: Σαργκάνης, Ξανθόπουλος, Βαμβακούλας, Μίχος, Νοβοσέλατς, Κουσουλάκης, Λεμονής, Εσταβίλιο, Αναστόπουλος (70' Γκαβασιάδης), Μητρόπουλος, Περσίας (35' Ορφανός)

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Τσουρέλας (89' Πέλλιος), Γεωργόπουλος, Δημόπουλος (87' Τριανταφυλλίδης), Κούδας, Κωστίκος 

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 28ης αγωνιστικής ... 

Δηλώσεις Χάινς Χέερ: "Κάναμε το άλμα που έπρεπε και που περίμενα. Στο πρώτο ημίχρονο χρειάστηκε να μας βοηθήσει και η τύχη, στην επανάληψη ήμασταν εμείς που χάσαμε τις ευκαιρίες. Στο πρώτο μέρος βοηθήσαμε τον ολυμπιακό χάνοντας μπαλιές στον χώρο του κέντρου, βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση από το γρήγορο παιχνίδι του αντιπάλου μας και τις ωραίες πάσες του Εσταβίλιο. Το αποτέλεσμα του ματς θεωρείται δίκαιο. Χαίρομαι που βρισκόμαστε πολύ κοντά στην κορυφή και το πρωτάθλημα θα διακοπεί για μια εβδομάδα. Η διακοπή αυτή θα μας ωφελήσει"

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ, την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό! Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...