Ετσι προέκυψε ο Ζοζούλια για τον ΠΑΟΚ

Από gazzetta.gr: Ο Ουκρανός φορ δεν υπολογίζεται από την Μπέτις, είναι υπό παραχώρηση, ο ΠΑΟΚ έχει κάνει επαφές με τους ουκ ολίγους μάνατζερ του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η πρώτη επιλογή...
Πηγή: gazzetta.gr
Ετσι προέκυψε ο Ζοζούλια για τον ΠΑΟΚ

Ο Ρόμαν Ζοζούλια, όπως αποκάλυψε το Gazzetta.gr, φαίνεται να είναι μια από τις επιλογές του ΠΑΟΚ για την ενίσχυσή της επιθετικής γραμμής. Όχι η πρώτη. Εξ ου και η απόσταση, που φαίνεται να υπάρχει στο οικονομικό κομμάτι, ανάμεσα στις δύο πλευρές. Και δεν είναι μόνο αυτό. Στην Τούμπα πολύ δύσκολα θα προχωρήσουν την συγκεκριμένη περίπτωση, όσο «κάτι καλύτερο» υφίσταται στον ορίζοντα...

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ουκρανός διεθνής φορ έφτασε μια ανάσα από την Τούμπα. Μιλούσε, τότε, σχεδόν βέβαιος για την συμφωνία του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που από την πλευρά της έδειχνε μια έντονη τάση να παίρνει ότι καλύτερο είχε αφήσει ελεύθερο η διαλυμένη οικονομικά, Ντνίπρο.

«Έχω μιλήσει με τον ΠΑΟΚ, μένουν μόνο λεπτομέρειες και είναι θέμα χρόνου να υπογράψω», δήλωνε στις 27 Ιουνίου, αλλά αυτές οι λεπτομέρειες ποτέ δεν ξεπεράστηκαν και ένα μήνα αργότερα υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μπέτις. Στο μεσοδιάστημα το όνομά του ακούστηκε και γράφτηκε για την ΑΕΚ, αλλά ούτε και με την Ένωση υπήρξε ποτέ συμφωνία.

Με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ, ο Ζοζούλια δεν έπεισε ούτε τον Γκουστάβο Πογιέτ, ούτε τον Βίκτορ Σάντσεθ, όταν ο Ισπανός προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπέτις.

Το βασικότερο πρόβλημα για τον Ουκρανό διεθνή φορ (αγωνίστηκε βασικός στο Euro 2016, αλλά με τον Σεφτένκο αποτελεί δεύτερη και τρίτη επιλογή πίσω από τον Ζιντσένκο της PSV και τον Κοβαλένκο της Σαχτάρ) ήταν αυτό της προσαρμογής στα δεδομένα της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Είναι γνωστό ότι οι ποδοσφαιριστές από την ανατολική Ευρώπη, κυρίως Ουκρανία και Ρωσία, έχουν τέτοια (κάτι ανάλογο ισχύει και στην περίπτωση του Εβγκέν Σάχοφ) θέματα.

Στους πρώτους πέντε μήνες στην Ισπανία μέτρησε 4 συμμετοχές, όλες ως αλλαγή, με μόλις 90 λεπτά στο γήπεδο.

Οι δύο (από τους πολλούς) ατζέντηδες που τον εκπροσωπούν μπορεί σήμερα να υποστηρίζουν, ότι ο 27χρονος επιθετικός από το Κίεβο, παραμένει πιστός στις υποχρεώσεις του και θα παλέψει να μείνει στην Μπέτις συνεχίζοντας τα μαθήματα ισπανικής γλώσσας, αλλά η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική

Το όνομα του 27χρονου επιθετικού είναι σε μια ανεπίσημη λίστα υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστών από το ρόστερ της Μπέτις, που όπως υποστήριξε πριν από λίγες μέρες ο αθλητικός διευθυντής της, Μιγκέλ Τορέτσιλα, ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σ' ένα νέο πρότζεκτ στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται κάποιοι ποδοσφαιριστές μεταξύ αυτών και ο Ζοζούλια.

«Ο Ζοζούλια είναι αυτός που αποφασίζει για το μέλλον του, με τον λόγο του να είναι νόμος, αυτό είναι αυτό που θέλει εκείνος. Οι προτάσεις δεν έρχονται μόνο από τον ΠΑΟΚ», δήλωσε σήμερα σε ουκρανικά ΜΜΕ ο Βλάντιμιρ Κουζμένκο, μάνατζερ του Ουκρανού επιθετικού, που για όσους γνωρίζουν δεν είναι η πρώτη επιλογή του ΠΑΟΚ για τη θέση του φορ.

Ο Δικέφαλος ψάχνει στην αγορά, ο Ζοζούλια είναι μια επιλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως εκεί θα καταλήξει το δίδυμο Μίχελ-Ίβιτς για να ενισχύσουν την ομάδα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμη...