«Kαλύτερος ΠΑΟΚ φέτος!»

Πέρσι σαν μία... κατάρα να είχε πέσει στον ΠΑΟΚ έχασε δύο τίτλους με τον ίδιο τρόπο. League Cup και κύπελλο ο Δικέφαλος τους έχασε μέσα από τα χέρια του.
«Kαλύτερος ΠΑΟΚ φέτος!»

Όμως στο τέλος ο Δικέφαλος χαμογέλασε αφού πήρε την καλύτερη κούπα και στέφθηκε πρωταθλητής. Πως να μην το κάνει αφού γέμισε στο ρόστερ του γεννημένους πρωταθλητές; Ένας από αυτούς που ήρθαν το Γενάρη και ο Δικέφαλος άρχισε την πορεία προς τον τίτλο είναι και ο Νίκος Σμραγδής.

Τρία πρωταθλήματα με τον Ηρακλή, δύο πρωταθλήματα με τον Παναθηναϊκό και άλλα δύο με τον Ολυμπιακό. Κάτι του έλειπε, ο πιο σημαντικός τίτλος αφού με τον ΠΑΟΚ που έχει στην καρδιά του ως Θεσσαλονικιός και ως η πρώτη ομάδα που έπαιξε επαγγελματικά και τον ανέδειξε δεν είχε κερδίσει κάτι. Ο Σμαραγδής έπαιξε από το 1999 ως το 2003 στον Δικέφαλο και 13 χρόνια μετά επέστρεψε ως παίκτης-πρωταθλητής και στους μεγάλους περσινούς τελικούς ήταν από τους πρωταγωνιστές.

Ο 34χρονος πετοσφαιριστής δεν θα μείνει εκεί. Δεν θέλει να μείνει εκεί. Θέλει και άλλα. Ακόμη περισσότερες νίκες και άλλους τίτλους με την ασπρόμαυρη φανέλα. Και όπως τονίζει ο Σμαραγδής φέτος ο ΠΑΟΚ αλλάζει επίπεδο και γίνεται ακόμα καλύτερος.

Διαβάστε τι είπε ο Νίκος Σμαραγδής στο INPAOK

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις. Πως πήγε η προετοιμασία;

«Σίγουρα υπήρχαν ελλείψεις. Έχουμε κάνει μία πολύ βαριά προετοιμασία. Ήμασταν λίγα άτομα και αυτό την έκανε ακόμα πιο δύσκολη. Πλέον τελειώσαμε τα φιλικά και περιμένουμε τις επίσημες υποχρεώσεις. Πιστεύω πως όλη η καλή δουλειά που κάναμε θα βγει σταδιακά στο γήπεδο».

Πότε θα είναι η ομάδα 100% έτοιμη;

«Αυτό δύσκολα μπορεί να απαντηθεί. Με την πλήρη απουσία όλων των παικτών η ομάδα θα μονταριστεί και παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται καλύτερη ώστε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ποια η άποψη σου για τη δυναμικότητα του ΠΑΟΚ φέτος;

«Πρωταθλητής δεν χρίζεται κανείς πό τις μεταγραφές ή από το καλοκαίρι. Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον δημιουργήσει μία παράδοση και θέλει να πρωταγωνιστήσει και φέτος. Έχει τους ίδιους στόχους να κατακτήσει το πρωτάθλημα και του Κύπελλο αλλά και οποιαδήποτε πρόκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός αλλά και η Σύρος».

Πως βλέπεις τον ανταγωνισμό στο φετινό πρωτάθλημα;

«Είμαστε σε μία φάση που δεν γνωρίζουμε 100% τους αντιπάλους τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα. Για εμάς αντίπαλος είναι ο εαυτός μας. Θέλουμε να έχουμε συνοχή και να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε όσο πιο γρήγορα γίνεται να παίζουμε καλύτερο βόλεϊ και το βόλεϊ που θέλουμε. Ξέρουμε ότι οι τίτλοι κρίνονται προς το τέλος. Έχουμε μία δύσκολη χρονιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι στην αρχή δεν θα είμαστε καλοί απλά σταδιακά η ομάδα θα συνεχίζει να ανεβαίνει».

Φέτος σε αντίθεση με την προηγούμενη σεζόν η χρονιά ξεκινάει με τον ίδιο προπονητή...

Είναι σημαντικό μία ομάδα να ξεκινάει με έναν προπονητή από την αρχή. Να δένεται, να γνωρίζει τις απαιτήσεις του.Θα ήταν ακόμα καλύτερο να ήμασταν και πλήρεις από το ξεκίνημα αλλά αυτό είναι πάντα δύσκολο σε ομάδες που πρωταγωνιστούν γιατί οι παίκτες τους συμμετέχουν με τις εθνικές ομάδες. Όμως αυτοί του είδους οι παίκτες θέλουν και λιγότερο χρόνο για να δεθούν το σύνολο. Όπως είπα και πριν αντιμέτωπος για εμάς είναι ο χρόνος. Από εκεί και πέρα είναι αρκετά τα θετικά στοιχεία. Γνωρίζουμε τις απαιτήσεις του προπονητή, δουλεύουμε πάνω σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά ώστε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο γήπεδο».

Είναι και για εσένα πλεονέκτημα που ξεκινάς φέτος από την αρχή με την ομάδα. Έτσι δεν είναι;

«Σίγουρα και για μένα είναι πολύ μεγάλο κέρδος ότι ξεκινάω από την αρχή της χρονιάς και ενσωματώθηκε απευθείας. Πέρσι κακά τα ψέμματα ήταν για όλους μας που ήρθαμε τον Γενάρη πιο δύσκολα και υπήρχε αρκετή πίεση χρόνου. Φέτος έχουμε δουλέψει. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να κάνω όλη την προετοιμασία. Πιστεύω ότι φέτος θα μπορώ να δώσω περισσότερα στην ομάδα και να είμαι καλύτερος».

Πέρσι ήρθες στα μέσα της σεζόν. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «ναι».

«Τρομερά μεγάλη θέληση διοίκησης και προπονητή να έρθω αλλά και δική μου. Μου δείξανε τόσο έντονα ότι με θέλουν που τα λόγια ήταν περιττά».

Και δικαιώθηκες με την επιλογή σου. Βασικά όπου πας παίρνεις πρωτάθλημα. Μήπως έχεις... άστρο;

«Μακάρι να είναι το άστρο δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει. Στον αθλητισμό δεν υπάρχει δικαίωση. Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση μπαίνεις μέσα και πρέπει να αποδείξεις ποιος είσαι και στο τέλος κάνεις το ταμείο. Καλώς ή κακώς πέρσι όλοι οι κόποι ανταμείφθηκαν ολονών με την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Πρωταγωνίστησες και στους τελικούς...

«Πρωταγωνιστές ήμασταν όλοι. Όλη η ομάδα. Όλοι οι παίκτες όλο το προπονητικό τιμ. Είναι μία ομαδική δουλειά. Κάποιες φορές οι συμπαίκτες μας παίζουν για εμάς και εμείς για αυτούς. Αυτό είναι το κλειδί. Δεν υπάρχουν πρωταγωνιστές και κομπάρσοι. Όλοι δίνουν το 100 τοις εκατό.».

Να περιμένουμε έναν ΠΑΟΚ καλύτερο απο πέρσι;

«Είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα. Φέτος η το ρόστερ είναι ακόμα πιο δυνατό με βάθος ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις. Έτσι γίνεται ακόμα πιο δυνατή και η προπόνηση και μπορούμε να ανέβουμε και άλλο επίπεδο».

Πόσο μεγάλη είναι η απώλεια του Κουρνέτα και πόσο ικανοποιητικά μπορεί να καλύψει το κενό ο νέος πασαδόρος ο Βλάντο Πέτκοβιτς;

«Ο Βασίλης ήταν ένας εξαιρετικός αθλητής και παίκτης και είχε μία ηγετική μορφή. Την έβγαζε οποιαδήποτε στιγμή είτε στα αποδυτήρια είτε μέσα στο γήπεδο. Ο Κουρνέτας είναι μία σελίδα της ιστορίας του ελληνικού βόλεϊ. Πολλοί λίγοι αθλητές πέρασαν σαν και αυτόν. Θα χαιρόμουν πάρα πολύ ανδεν είχε αποφασίσει να σταματήσει και ας τον είχα και αντίπαλο. Αποφάσισε δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ να σταματήσει. Όμως ο Πέτκοβιτς έχει δείξει από τη πρώτη στιγμή πάρα πολύ καλά στοιχεία τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Είναι ένας πολύ καλός αθλητής και καλός χαρακτήρας. Τα δείγματα που δείχνει καθημερινά είναι εξαίσια. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία και επί χρόνια διεθνής στην Σερβία. Θα βοηθήσει πάρα πάρα πολύ την ομάδα η παρουσία του.

Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ βοηθάει με την δυναμική του τα τελευταία δύο χρόνια στο να μεγαλώσει το άθλημα στην χώρα μας;

«Ο ΠΑΟΚ έδωσε το στίγμα του στο ελληνικό βόλεϊ τα τελευταία δύο χρόνια και έδειξε ότι είναι εδώ πέρα. Έχει αναγκάσει τιυς υπόλοιπες ομάδες να τον κυνηγήσουν και τη δεδομένη στιγμή ο ΠΑΟΚ κοιτάει να γίνει καλύτερος. Έχει μπει σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Η εμπειρία μας και μέσα από το Champions League μας βοηθάει για να ανεβάσουμε το επίπεδο μας. Ο ΠΑΟΚ έχει και το πλεονέκτημα του εκπληκτικού γηπέδου του. Ξαφνικά όλη η Ευρώπη μίλησε για τα παιχνίδια που είδανε στους τελικούς με 10.000 κόσμο».

Πρόπερσι που δεν ήσουν στην ομάδα και έβλεπες το γεμάτο Παλατάκι τι σκεφτόσουν;

«Πραγματικά ζήλεψα την ατμόσφαιρα και είμαι πολύ χαρούμενος που πέρσι κατάφερα να το ζήσω ως παίκτης και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί ένα πρωτάθλημα».

Στο μπλοκ πως θα είμαστε φέτος; Ήρθε ο Ανδρεάδης, έφυγε ο Λι.

Έχει γίνει ένα πολύ καλό χτίσιμο της ομάδας για να είμαστε καλοί όχι μόνο στο μπλοκ αλλά σε πολλούς τομείς. Πιστεύω πως με τη δουλειά που κάνουμε θα βγουν όλα στο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμη...