Κάποτε ο ΠΑΟΚ, πρωταθλητής ξανά!

Ο γραφικός και αθεράπευτα ρομαντικός κ. Αναστασιάδης μεγάλωσε, γαλουχήθηκε και ανδρώθηκε σε μία άλλη, διαφορετική εποχή.
Outlaw
Κάποτε ο ΠΑΟΚ, πρωταθλητής ξανά!

Σε μία εποχή δίχως τη σημερινή τεχνολογική και τεχνοκρατική πρόοδο του αθλήματος, δε μιλάμε καν για όρους μάρκετινγκ ή προώθησης του προϊόντος. Έζησε, λοιπόν, την εποχή που η μπάλα ήταν απλώς μερικά πανιά δεμένα, κάτι στρογγυλό, μπόσικο να το κλωτσήσεις. Έζησε τον πραγματικό όρο αρένα, σαν ποδοσφαιριστής στο γήπεδο. Έζησε, επίσης, χειρουργεία σκληρά χωρίς γάζες ή γιατρικά. Σήμερα και αυτό έχει αναχθεί σε επιστημονική διαδικασία, ω τι σύμπτωση, από τους τότε διδάξαντες. Βεβαίως, σήμερα τα συμφέροντα είναι διαφορετικά, όμως, η κατεύθυνση είναι ίδια από την αρχή της ιστορίας. Και η ρημάδα η ιστορία πρέπει να αλλάζει όταν δεν ελκύει άλλο.

Ο Αναστασιάδης διδάσκει με πάθος στα μαθητούδια, στη nouvelle vague, τις αρχές και τις αξίες του. Ισχυρογνώμων, απόλυτος, μα βαθιά ρομαντικός, περνάει το δικό του νόμο στα αποδυτήρια κι έτσι είτε θα το λατρέψεις και θα πεις παίζω και γι' αυτόν, είτε θα τον μισήσεις και θα την κάνεις. Δεν υπάρχει μεσότητα με τέτοιους ξεροκέφαλους ανθρώπους. Αυτοί είναι οι κανόνες του. Πειθαρχία για το καλό της ΟΜΑΔΑΣ. Ο Αναστασιάδης διδάσκει τις ανάγκες του πρωταθλητισμού έτσι όπως τις έμαθε από τους μεγάλους δασκάλους του, τον Λες Σάνον και τον Γκιούλα Λόραντ. Αθέλητα, κάνει μία μικρή επίκληση στους μέντορές του, ακολουθώντας τους κανόνες και την πεπατημένη που αυτοί πρώτοι του έδειξαν όταν ήταν παίκτης. Γιατί ως βαθιά ρομαντικός πιστεύει πως το ένδοξο παρελθόν του ΠΑΟΚ μπορεί να καθοδηγήσει και να υποδείξει τις ανάγκες του σήμερα. Αυτό είναι το how to του Άγγελου. Και καλώς ή κακώς, μέχρι και το Μάϊο, με αυτό θα ζήσει και με αυτό θα πεθάνει.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε κι από την Κρήτη. Μέχρι στιγμής περνάει από έδρες που πέρυσι εκτέθηκε. Είναι χρυσάφι τα διπλά στην επαρχία. Την Κυριακή χρειάστηκε για μία ακόμη φορά ο Κλάους να έρθει να πιστοποιήσει πως αυτός είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας σέντερ φορ. Και επιθετικούς σαν τον Αθανασιάδη τους πληρώνεις ακριβά συμβόλαια. Απανωτά τα limit up της πολύκροτης ανανέωσης. Βέβαια, το ξεροκέφαλο του ο Αναστασιάδης το πληρώνει με τις απουσίες του Ρατς και του Μακ. Και η ανάγκη για rotation, πλέον, είναι παραπάνω από επιβεβλημένη. Ας μην αποβεί αποκοτιά.

Πέρα από το αξιοσημείωτο της πρωτιάς, ωστόσο, η ομάδα οφείλει να παραμείνει προσγειωμένη, συγκεντρωμένη και συγκροτημένη. Να μην παρασυρθεί από εξωγενείς παράγοντες. Η απόδοση της ομάδας φέτος δείχνει ανεπηρέαστη από τα εξωαγωνιστικά. Αυτό είναι πολύ βασικό, μιας και δεν υπήρχε εδώ και δύο χρόνια. Και οφείλεται κυρίως στο ήθος του προπονητή του ΠΑΟΚ που κρατάει σφιχτά τα γκέμια του αγωνιστικού τμήματος. Κανένα σχόλιο για διαιτησίες. Έτσι, πρέπει. Η ταπεινοφροσύνη ενέχει μεγαλοπρέπεια. Και ο ΠΑΟΚ πρέπει να πρεσβεύει τις ιδρυτικές του αξίες. Διότι, τρέχει σε μία κούρσα μετ' εμποδίων, παίζει συνεχώς με τα όριά του, ενώ έχει ακόμη πολύ ανηφόρα. Τα αγκάθινα στεφάνια που πλέκουν με διθυράμβους τα αθλητικά ΜΜΕ, χάνονται στον θερινό μαγιάτικο περίπατο.

Σε τελική ανάλυση, ο ΠΑΟΚ υποχρεούται ως αγωνιστική οντότητα να συνεχίζει να εκθέτει τους αντιπάλους του. Και εκείνοι με τη σειρά τους να εκτίθενται μόνοι τους, εφόσον δεν αντέχουν τον ανταγωνισμό και τη δικαιοσύνη του 50-50. Οι προπαγανδιστικοί, αλά Γκέμπελς, ισχυρισμοί και οι τοποθετήσεις του Υπεύθυνου Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Καραπαππά, εκθέτουν μία εικόνα σύγχυσης, φοβική μάλλον, τρικυμία εν κρανίω συνοπτικά. Το παρασκηνιακό προμαγείρεμα στην ,εκ των πραγμάτων, αποτυχημένη εξόρμηση στην Τρίπολη, αυθόρμητα συσπείρωσε ένα εύρος αγανακτισμένων υγιών φιλάθλων. Τα εξόφθαλμα "ανθρώπινα λάθη" έφεραν στη μνήμη τα χειρουργεία χωρίς βαμβάκι. Αλλά, τώρα, οι συνθήκες είναι αναστρέψιμες...; Το +5 είναι μία πλασματική, ουτοπική διαφορά. Είναι, όμως κι ένας θετικός οιωνός από το παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη...