Νίκη ανάσα για τον Απόλλωνα

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου, ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 4-2 του Λεβαδειακού για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, πέτυχε την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και πήρε βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας.
Πηγή: novasports.gr
Νίκη ανάσα για τον Απόλλωνα

Τα αρχικά πλάνα...

Ο Αλέκος Βοσνιάδης παρέταξε τον Απόλλωνα Σμύρνης με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Τζόρβας, δεξιά στην άμυνα ο Χατζηζήσης, αριστερά ο Διαμάντης και στο κέντρο οι Δεληζήσης και Βέρτζος. Στη μεσαία γραμμή ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε τους Κόρμπο και Καμαρά, δεξιά τον Τσιλιγκίρη, αριστερά τον Γκουέλα και πίσω από τον προωθημένο Πετρόπουλο τον Έγκον.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Τάκης Λεμονής στον Λεβαδειακό. Τερματοφύλακα επέλεξε τον Στρατηλάτη, δεξί μπακ τον Μουλόπουλο, αριστερό τον Λυκογιάννη και κεντρικούς αμυντικούς τους Σανγκινέτι και Μαρτίνεθ. Στα χαφ τοποθέτησε τους Λαμπρόπουλο και Κονέ, δεξιά τον Ορτέγκα, αριστερά τον Κάντζι και πίσω από τον προωθημένο Μάντζιο τον Καπό.

Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε τον Λεβαδειακό για να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα και απείλησε για πρώτη φορά μόλις στο πέμπτο λεπτό με τον Έγκον. Η απάντηση των Βοιωτών, οι οποίοι στο ξεκίνημα του αγώνα είχαν έναν πιο παθητικό ρόλο ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Σανγκινέτι βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζόρβα.

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή μετά το πρώτο δεκάλεπτο πίεσης κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, πιέζοντας σωστά στη μεσαία γραμμή και να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί με τους Ορτέγκα (11') και Μάντζιο (31'). Στο 33' και ενώ οι Βοιωτοί είχαν πάρει αρκετά μέτρα στο γήπεδο κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κονέ.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη προσπάθησαν να συνέλθουν από το γκολ που δέχτηκαν, κυκλοφόρησαν τη μπάλα σωστά και στο 41' ευτύχησαν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Κόρμπο. Ο Διαμάντης μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Έλληνας μέσος με προβολή ισοφάρισε σε 1-1 «πληγώνοντας» την πρώην ομάδα του.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Αλέκος Βοσνιάδης πέρασε στο παιχνίδι τον Φαρινόλα θέλοντας να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική και τα κατάφερε στο έπακρον, αφού στο 49' ο Απόλλωνας κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Γκουέλα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Δεληζήσης με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στρατηλάτη, κάνοντας το 2-1 για την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα και να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Τζόρβας είπε «όχι» στους Κονέ και Ορτέγκα στο 51' και 56' αντίστοιχα. Τη λύση έδωσε ο Μάρτινς στο 61', όταν βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ορτέγκα και με πλασέ έφερε το ματς στα ίσια (2-2).
Η απάντηση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» πάντως ήταν άμεση, αφού τρία λεπτά αργότερα κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Ο Φαρινόλα έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Στρατηλάτη για το 3-2.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα ο Λεβαδειακός έκλεισε τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο, πίεσε αρκετά προκειμένου να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αντίθετα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αλβάρεζ εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των Βοιωτών, γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο επερχόμενος Μπάρκογλου ανέβασε το δείκτη του σκορ 4-2.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Διαμάντης, Βέρτζος, Δεληζήσης, Καμαρά, Κόρμπος, Τσιλιγκίρης (46' Φαρινόλα), Πετρόπουλος, Έγκον (62' Μπάρκογλου), Γκουέλα (88' Άλβαρεζ)

Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Σανγκινέτι, Μαρτίνεθ, Ορτέγκα, Καπό (80' Βασιλείου), Μάντζιος, Κάντζι (46' Ροζέριο), Λαμπρόπουλος, Κονέ

Διαβάστε ακόμη...