Μπιλάρδο και γκολ...

Ο Ατρόμητος πανηγύρισε την πρώτη του εντός έδρας νίκη (2-0) επί του Απόλλωνα στη Σούπερ Λιγκ, φτάνοντας τους επτά βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Με δύο καραμπόλες τα γκολ των νικητών, οι οποίοι ήταν καλύτεροι και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σημειώσουν ακόμα περισσότερα τέρματα.
Πηγή: novasports.gr
Μπιλάρδο και γκολ...

Οι κυανόλευκοι είχαν την τύχη με το μέρος του στο πρώτο μέρος, αφού και τα δύο γκολ που πέτυχαν προήλθαν από κόντρα, με αποτέλεσμα η μπάλα να αλλάξει πορεία και να ξεγελάσει τον Τζόρβα. Ωστόσο ο Απόλλων δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει τη. μοίρα του. Ο Τζενάμο δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο περνώντας ένα εύκολο πρώτο 45λεπτο. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα των φιλοξενούμενων βελτιώθηκε, όμως ο Ατρόμητος ήταν ο κυρίαρχος και έφτασε πιο γκολ σε ακόμα ένα γκολ.

Τα αρχικά πλάνα
Με 4-2-3-1 ο Ατρόμητος στο παιχνίδι. Ο Τζενάμο προτιμήθηκε για ακόμα ένα παιχνίδι αντί του Σηφάκη. Την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης και Γιαννούλης. Ιγκλέσιας και Πίτου Γκαρσία ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Ο Ούμπιντες τοποθετήθηκε μπροστά τους, με τον Καραγκούνη δεξιά, τον Μπρίτο αριστερά και τον Παπαδόπουλοστην κορυφή της επίθεσης.

Με το ίδιο σύστημα και ο Απόλλων Σμύρνης. Ο Τζόρβας υπερασπίστηκε τα γκολπόστ, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Αργυρόπουλο, Δεληζήση, Βέρτζο και Παντελιάδη. Καμαρά και Αλβάρες ήταν τα αμυντικά χαφ, ενώ πίσω από το μοναδικό προωθημένο, Πετρόπουλο αγωνίστηκαν οι Μπλάζεκ, Εγκον και Γκουέλα.

Της... καραμπόλα
Η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων πριν τον αγώνα και η επιτακτική ανάγκη για τη νίκη, έκανε τις δύο ομάδες πιο προσεκτικές στα μετόπισθεν και λιγότερο δραστήριες επιθετικά. Η δύναμη και τα λάθη στη μεσαία γραμμή, ήταν τα κυρίαρχα. συστατικά του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι μηδαμινές.

Ο Ατρόμητος είχε την υπεροχή και προσπαθούσε από τα πλάγια να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Στο 18' οι γηπεδούχοι το κατάφεραν, όμως ο Καραγκούνης από ευνοϊκή θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζόρβα. Ο τελευταίος δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός και μετά από επτά λεπτά, αφού είδε την μπάλα μετά από σουτ του Ούμπιντες να χτυπάει στο πόδι του Αλβάρεζ, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του.

Μετά το γκολ ο ρυθμός του αγώνα έγινε πιο γρήγορος, με τους παίκτες του Παράσχου να βρίσκουν πλέον περισσότερους ανοικτούς χώρους. Αυτούς εκμεταλλεύτηκαν στο 31' Παπαδόπουλος και Ιγκλέσιας, με τον πρώτο να στρώνει από τα αριστερά και τον Αργεντινό να σουτάρει από το ημικύκλιο της περιοχής. Όπως στο πρώτο γκολ του Ατρομήτου, έτσι και στο δεύτερο η μπάλα χτύπησε σε πόδι αμυντικού -του Δεληζήση αυτή τη φορά- άλλαξε πορεία με αποτέλεσμα ο Τζόρβας να μην μπορεί να επέμβει.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με βαθιές μπαλιές να πλησιάσουν στην περιοχή του Τζενάμο, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να γίνουν. επικίνδυνοι, ενώ στην αντίπερα όχθη οι "κυανόλευκοι" κυκλοφορούσαν εύκολα την μπάλα περιμένοντας να περάσει ο χρόνος για να πάνε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα των δύο γκολ.

Στο... ρελαντί
Ο Αλέκος Βοσνιάδης δεν έχασε καιρό και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πραγματοποίησε δύο αλλαγές, ρίχνοντας στη μάχη τους Μπάρκογλου, Μίνγκα. Ο Απόλλων ήθελε το γρήγορο γκολ για να μπει ξανά στο παιχνίδι και παραλίγο να το πετύχει στην πρώτη φάση της επανάληψης. Ο Γκουέλα έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά δε σημάδεψε σωστά, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Αυτή η ευκαιρία "ξύπνησε" τους παίκτες του Παράσχου, οι οποίοι πρέσαραν ψηλά, κέρδισαν μπάλες και δημιούργησαν ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμα ένα γκολ. Σημαντικότερη όλων αυτή του Μπρίτο, ο οποίος στο 60' με σουτ έξω από την περιοχή "σημάδεψε" το δεξί δοκάρι της εστίας.

Η υπεροχή του Ατρομήτου συνεχίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, αφού η "Ελαφρά ταξιαρχία" αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Ετσι το 2-0 έμεινε μέχρι τέλος με τον Ατρόμητο να πετυχαίνει τη δεύτερη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ο Απόλλων γνώρισε την τέταρτη σερί ήττα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ταυλαρίδης, Παπαδόπουλος - Γκουέλα, Τζόρβας, Παντελιάδης, Αλβάρεζ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τζενάμο, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης (74΄ Νάστος), Ιγκλέσιας, Μπρίτο (86΄ Γεωργίου), Ουμπίντες, Πίτου Γκαρσία, Καραγκούνης (71΄ Δημούτσος), Παπαδόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος (66΄ Φαρινόλα), Παντελιάδης, Έγκον (46΄ Μίνγκας), Δεληζήσης, Μπλάζεκ (46' Μπάρκογλου), Βέρτζος, Άλβαρεζ, Πετρόπουλος, Γκουέλα, Καμαρά.

Διαβάστε ακόμη...