Rival Analysis: Το προφίλ του Παναθηναϊκού

Από paokfc.gr: Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Super League 2022-23. To Rival Analysis του paokfc.gr σας συστήνει τον αποψινό μας αντίπαλο μέσα από ένα αναλυτικό αφιέρωμα.
Πηγή: paokfc.gr
Rival Analysis: Το προφίλ του Παναθηναϊκού

Η περσινή σεζόν ήταν ονειρική πέραν αμφιβολίας για τον Παναθηναϊκό. Αφού κατάφερε να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, τερματίζοντας τέταρτος στα Play Offs, πήρε και το Κύπελλο Ελλάδας κι επέστρεψε στους τίτλους μετά από οκτώ χρόνια.

Οι άνθρωποι της ομάδας στήριξαν ένα σημαντικό μέρος του ρόστερ, όπως επίσης και το τεχνικό επιτελείο, έκαναν στοχευμένες κινήσεις στις μεταγραφές κι ελπίζουν σε μία πορεία πρωταθλητισμού. Τα πρώτα δείγματς δείχνουν πως είναι σε καλό δρόμο, καθώς έχουν το απόλυτο στα πρώτα πέντε παιχνίδια της σεζόν και βρίσκονται στην κορυφή και οι φιλοδοξίες είναι μεγάλες παρά τον πρόωρο αποκλεισμό από το UEFA Europa Conference League.

Τυφλή εμπιστοσύνη στον Γιοβάνοβιτς

Ο άνθρωπος που πιστώνεται τα περισσότερα εύσημα για την αγωνιστική αναγέννηση του Παναθηναϊκού είναι αναμφίβολα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της διοίκησης και έχει δημιουργήσει ένα σύνολο στα «θέλω» του.

Ένα γεμάτο καλοκαίρι

Ο Παναθηναϊκός ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο μεταγραφικό παζάρι. Οι αποχωρήσεις των Αλεξανδρόπουλου, Βέλεθ, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνη, Μακέντα, Βιγιαφάνες, Μαουρίσιο, Γκατσίνοβιτς και Βιτάλ κατά κύριο λόγο δημιούργησαν σημαντικά κενά στο ρόστερ τα οποία καλύφθηκαν με παίκτες έμπειρους και με ποιότητα.

Ο Λοντίγκιν ήταν ο εκλεκτός για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, ενώ τα μετόπισθεν ενισχύθηκαν με τον Γκάνεα και τον Μάγκνουσον. Στη μεσαία γραμμή αποκτήθηκαν οι Τσέριν, Τσοκάι και Τρουιγέ, ενώ για τη γραμμή κρούσης ήρθαν οι εξτρέμ Βέρμπιτς και Μπερνάρντ κι ο φορ Σπόραρ.

Η αποστολή για Τούμπα

Μοναδικό πρόβλημα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι η απουσία του Κώτσιρα, ο οποίος έκανε ατομικό πρόγραμμα στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του και δεν θα είναι διαθέσιμος, αντίθετα με τους νεοφερμένους Τσοκάι και Τρουιγέ, που είναι στην αποστολή.

Αναλυτικά οι παίκτες που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη είναι οι:

Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Γκάνεα, Σάντσες, Τσέριν, Τσοκάι, Τρουιγέ, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Μάγκνουσον, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς, Καμπετσής.

Διαβάστε ακόμη...