Στην Σπόρτινγκ ο Αλεξανδρόπουλος

Από sdna.gr: Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την συμφωνία του με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την πώληση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, έναντι 4.500.000 ευρώ και με 30% ποσοστό μεταπώλησης.
Πηγή: sdna.gr
Στην Σπόρτινγκ ο Αλεξανδρόπουλος

Οριστική είναι η συμφωνία πλέον ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Οι δύο πλευρές μετά από διαπραγματεύσεις διαρκείας έφτασαν σε συμφωνία και ο νεαρός χαφ ετοιμάζεται για να φύγει από την χώρα μας, προκειμένου να μεταβεί στην Πορτογαλία.

Οι πράσινοι θα λάβουν άμεσα 4,5 εκατ. ευρώ για τον ποδοσφαιριστή και διατηρούν και ποσοστό μεταπώλησης ύψους 30%. Το deal ενδεχομένως να είχε κλείσει νωρίτερα, αλλά το τριφύλλι ήταν κάθετο αναφορικά με το ποσοστό που θα έπαιρνε σε επόμενη πώληση του ποδοσφαιριστή. Η μεταγραφή αυτή μάλιστα είναι η δεύτερη πιο ακριβή στην ιστορία του Παναθηναϊκού, με την κορυφαία να είναι αυτή του Σισέ στη Λάτσιο έναντι 5.8 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση να πωληθεί ο Αλεξανδρόπουλος, έπαιξε και η επιθυμία του νεαρού να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Άλλωστε με την πρόταση της Βερόνα δεν ήταν τόσο ζεστός, ωστόσο η Σπόρτινγκ και το πορτογαλικό πρωτάθλημα είναι άλλο επίπεδο.

Η Σπόρτινγκ, η αλήθεια είναι ότι είχε εδώ και πολύ καιρό στα ραντάρ της τον νεαρό χαφ. Παρακολουθούσε στενά την πορεία του και θεώρησε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει την κίνησή της. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε απαντήσει αρνητικά στην πρόταση των 4 εκατ. ευρώ και αρνήθηκε να τον παραχωρήσει με ποσοστό μεταπώλησης μόλις 10 %, ενώ όταν οι Πορτογάλοι αποδέχθηκαν το 30% μεταπώλησης, η συμφωνία οριστικοποιήθηκε.

Πλέον ο νεαρός Έλληνας χαφ από την μία ανοίγει τα... φτερά του σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό και από την άλλη ο Παναθηναϊκός βάζει ένα άκρως σημαντικό ποσό στα ταμεία του. Το τριφύλλι μετά και την πώληση του Αλεξανδρόπουλου στοχεύει σε δύο ποδοσφαιριστές που να αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλεξανδρόπουλος αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό έχοντας καταγράψει συνολικά 77 συμμετοχές και έχοντας πετύχει 2 γκολ ενώ μοίρασε και 4 ασίστ. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κατάκτηση του Κυπέλου Ελλάδος τη σεζόν που μας πέρασε.

Διαβάστε ακόμη...