Χέρι-χέρι…

Απο forzaonline.gr: Για πολλούς και διάφορους λόγους ο Μαρινάκης διεκδίκησε και ανέλαβε την προεδρία της Λίγκας, προσπαθώντας να έρθει απέναντι στον Μπαλτάκο, κατά του οποίου δημιουργεί συνεχώς εντυπώσεις.
Πηγή: forzaonline.gr
Χέρι-χέρι…

Μετά από πολλά έφθασε στις 22 Ιουλίου ως πρόεδρος της Λίγκας να στείλει επιστολή και να ενημερώνει ότι: «Από τη θέση μου ως Πρόεδρος του Δ.Σ της Superleague 1 σας δηλώνω ότι ο Συνεταιρισμός, με κάθε νόμιμο τρόπο θα σταματήσει πλέον να καταβάλλει τα αυθαίρετα ποσοστά που επιβάλλει η ΕΠΟ εν είδη "χαρατσίου" στις Π.Α.Ε. και τα ποσοστά που η Ομοσπονδία λαμβάνει θα περιοριστούν στο 0,5% όπως είναι το ορθό και δίκαιο». Αυτό δήλωσε, με αυτό απείλησε κατά κάποιο τρόπο την Ομοσπονδία.

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ημέρες και στις 25 Ιουλίου, ο Αυγενάκης που τόσες πολλές φορές έχει κατηγορηθεί για τις άμεσες σχέσεις του με τον Ολυμπιακό, βγήκε δημόσια και δήλωσε ότι αυτό που είπε ο Μαρινάκης θα αποτελέσει νόμο του κράτους: «Αναμένουμε άμεσα τις εξειδικευμένες προτάσεις σας, ως καθ' ύλην αρμόδιοι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να οριστούν με Υπουργική Απόφαση, έπειτα από τη συνεργασία μας, οι παράμετροι και οι λεπτομέρειες εφαρμογής της, με την εξασφάλιση ακόμα περισσότερων πόρων, μειώνοντας δραστικά το ποσοστό, το 5%, που εισφέρετε προς την ΕΠΟ, από τις συμβάσεις ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων σας. Λάβαμε το σχετικό γραπτό σας αίτημα την περασμένη Παρασκευή, συμφωνούμε ότι τα εν λόγω ποσά δεν αξιοποιούνται από την ΕΠΟ για την ενίσχυση και ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και καταθέτουμε τροπολογία προς ψήφιση μεθαύριο Πέμπτη, άμεσης μείωσης του 5% σε 1%, για όλες τις ΠΑΕ και τις Λίγκες τους».

Ναι! Καλά καταλάβατε. Ο Αυγενάκης απευθύνονταν στον Μαρινάκη σα να μην συνέβαινε τίποτα, σα να ήθελαν να πείσουν τον κόσμο ότι τα λένε και συμφωνούν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ποιοι; Ο Μαρινάκης και ο Αυγενάκης... Τους οποίους η μισή Ελλάδα έχει κατηγορήσει με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς (ειδικά τον υφυπουργό) μια και γνωρίζει το παρελθόν τους, χωρίς εκείνος φυσικά να μπορεί να απαντήσει για το παραμικρό. Και όμως όλα αυτά πέρασαν σε τροπολογία από τη Βουλή την περασμένη Πέμπτη! Γρήγορα-γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις.

Ο Τάκης Μπαλτάκος από τη δική του πλευρά είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει για όλα αυτά την UEFA και τη FIFA: «Το καταστατικό της ΕΠΟ λέει ότι δικαιούται 5% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Εμείς θα πούμε στην ΟΥΕΦΑ ότι είναι ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης στην ΕΠΟ. Θα ρωτήσουμε τι έχουν να πουν για την παρέμβαση στο καταστατικό, το οποίο το έχουν εγκρίνει».

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ

Και ενώ όλα αυτά γίνονται με φόντο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις βουλές του Ολυμπιακού, ερασιτεχνικά η προσπάθεια επιβολής του Μητρώου στα σωματεία έχει οδηγήσει σε ένα μεγάλο χάος. Η μία μετά την άλλη οι ΕΠΣ δηλώνουν αδυναμία να ξεκινήσουν πρωταθλήματα, μια και ελάχιστα σωματεία μπορούν να ανταποκριθούν στους κανόνες Αυγενάκη. Μετά τη γενική κατακραυγή, μόλις την Πέμπτη ο υφυπουργός έδωσε παράταση εφαρμογής του σχεδίου μέχρι τις 17/8. Έστω και έτσι πολύ δύσκολα θα δικαιωθεί και γι΄ αυτή την πολιτική του που έχει συγκεκριμένους στόχους.

Διαβάστε ακόμη...