Αποκάλυψη: Το Περιστέρι έχει παράνομο προπονητικό τιμ

Από ebasket.gr: Ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα. Λατρεύω ως προσωπικότητα τον Βασίλη Σπανούλη και χαίρομαι ιδιαιτέρως, που θα συνεχίσει να βρίσκεται στον χώρο του μπάσκετ.
Πηγή: ebasket.gr
Αποκάλυψη: Το Περιστέρι έχει παράνομο προπονητικό τιμ

Αηδιάζω με τσιτάτα κι ατάκες, σαν αυτές του Γιώργου Πανταζόπουλου, ειδικά όταν το Περιστέρι δεν σέβεται κατ' ελάχιστον τους θεσμούς. Κι επειδή εμείς δεν γράφουμε τίποτα στην τύχη, πάμε σε αποδείξεις.

Παρουσίασε το Περιστέρι τον Βασίλη Σπανούλη, ως προπονητή του. Ως τι; Ως προπονητή; Συγνώμη, αλλά επισήμως δεν υπάρχει προπονητής Σπανούλης. Δεν έχει δίπλωμα προπονητικής, άρα τυπικά δεν μπορεί να καθίσει σε κανέναν πάγκο. Ως τεράστια προσωπικότητα του μπάσκετ, μπορεί (και πρέπει) να περάσει τις δύο χαμηλές κατηγορίες και να βρεθεί στην Α', αλλά πρέπει πρώτα να περάσει από σχολή.

Ο ΣΕΠΚ, τον οποίο απασχόλησε το θέμα Σπανούλη, έχει ξεκάθαρη διατυπωμένη θέση, ότι δεν μπορεί κάποιος, που δεν έχει δίπλωμα προπονητή να καταλαμβάνει θέση κόουτς. Ο δε κανονισμός είναι σαφής, καθώς μπορεί να σηκώνεται μόνο ένας κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ως τι θα δηλώσει το Περιστέρι τον Σπανούλη;

Επειδή δεν έχει κανένα δίπλωμα, ο Βασίλης Σπανούλης δεν μπορεί να δηλωθεί ούτε ως βοηθός προπονητή. Μόνο ως... φροντιστής, ή γενικός αρχηγός, ή κάτι τέτοιο. Το Περιστέρι το γνωρίζει αυτό κι έπρεπε -αν μη τι άλλο- να φροντίσει να τον συμπληρώσει με κάποιον προπονητή, ο οποίος να έχει δίπλωμα Α' κατηγορίας, ώστε να... γλυκάνει λίγο το πράγμα.

«... Ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να λειτουργεί με αρχές και κανόνες και να βελτιώσει το προϊόν, μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών, για τα οποία δεν γίνεται σοβαρή προσπάθεια» είπε ο Γιώργος Πανταζόπουλος, τη στιγμή που αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του μέλους της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης, όσο και σ' εκείνη του Γενικού Γραμματέα.

Δίκιο έχει ο άνθρωπος, δεν μπορεί να μην υπάρχει λογική και τήρηση των νόμων στον ΕΣΑΚΕ. Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Μόνο που το Περιστέρι, το οποίο εκπροσωπούσε όσο ήταν μέλος της λίγκας, εκτός από τον Σπανούλη, έχει στον πάγκο τους Σάββα Καμπερίδη, Κώστα Χαραλαμπίδη, Ντούσαν Βούκσεβιτς, ως ασίσταντ.
Ένας με δίπλωμα, έτσι για πλάκα...

Μαντέψτε: Κανείς δεν έχει δίπλωμα Α' κατηγορίας, άρα κανείς δεν μπορεί να είναι όρθιος. Κι όποια ομάδα καταθέσει ένσταση θα την κερδίσει. Βλέπεις, Γιώργο Πανταζόπουλε, είναι ωραίο να μιλάς για τήρηση αρχών, νόμων και των τύπων, αν το κάνεις εσύ πρώτος στο «σπίτι σου». Στο Περιστέρι, κάτι ξεχάσατε. Εκτός αν οι νόμοι πρέπει να τηρούνται από τους άλλους, όχι από εσάς.

Αντί επιλόγου: Τη λύση θα κληθεί να δώσει ο Λευτέρης Αυγενάκης, με κάποια φωτογραφική διάταξη. Διαφορετικά, θα ζήσουμε τον απόλυτο παραλογισμό: Να παραιτείται άνθρωπος από τον ΕΣΑΚΕ, επειδή δεν τηρούνται οι νόμοι και την ίδια στιγμή να τους καταπατά βάναυσα.

Διαβάστε ακόμη...