Ο Προμηθέας «δήλωσε» προϋπολογισμό 800.000 στον ΕΣΑΚΕ, ενώ το Eurocup απαιτεί 2,5 εκατομμύρια!

Από sdna.gr: Η σεζόν τελειώνει απόψε, αλλά το... πρωτάθλημα των αποκαλύψεων τώρα αρχίζει. Το Slam Dunk έρχεται με το πρώτο χτύπημα: Το μπάτζετ που δήλωσε ο Προμηθέας και το προαπαιτούμενο των 2,5 εκατομμυρίων για το Eurocup.
Πηγή: sdna.gr
Ο Προμηθέας «δήλωσε» προϋπολογισμό 800.000 στον ΕΣΑΚΕ, ενώ το Eurocup απαιτεί 2,5 εκατομμύρια!

*Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε. Η ΑΕΚ έκανε την αρχή, ο Γιαννακόπουλος έπιασε τη μπαγκέτα και ήρθε η ώρα να ξεκινήσει ο χορός. Του Ζαλόγγου θα είναι ή κανένας καρσιλαμάς, θα φανεί στην πορεία. Ωστόσο όταν βάζεις καμικάζι σε όλα τα πόστα, πρέπει να ξέρεις ότι μπορεί να ξυπνήσεις κανένα λιοντάρι που κοιμάται.

*Ο Παναθηναϊκός την τελευταία διετία ήταν γατάκι, δεν ήταν λιοντάρι. Η ΑΕΚ έχει κάνει τρομερά λάθη σε οικονομικό επίπεδο, χρωστάει σε κυριολεκτικά αμέτρητους εργαζόμενους, αλλά έχει και έναν κόσμο πίσω της που αν τον πειράξεις θα συσπειρωθεί και κάτι ασήμαντα μεγέθη μπορεί να τα καταπιεί. Κι ο Ολυμπιακός; Τι ρόλο παίζει ο Ολυμπιακός σε όλα αυτά.

*Το Slam Dunk που κατά τους αναγνώστες είναι η πιο αποκαλυπτική στήλη στο ελληνικό μπάσκετ έχει καθήκον να βγάλει άπλυτα στη φόρα και σήμερα ξεκινάει την τριλογία των αποκαλύψεων. Ο μίτος της Αριάδνης θα ξετυλιχθεί και τότε θα καταλάβουν όλοι τι παίζει.

*Όταν οι φάκελοι ανοίχτηκαν στην Επιτροπή Αδειοδότησης, κάποιοι κοιτούσαν καλά καλά τον προϋπολογισμό του Προμηθέα. Έγραψε 800.000 ευρώ ετησίως. Να διευκρινίσουμε εξ αρχής ότι μιλάμε πάντα για δημοσιογραφικές πληροφορίες καθώς τα έγγραφα δεν είναι διαθέσιμα στο κοινό. Για αυτό και αν υπάρχουν αντιρρήσεις θέλουμε να τις ακούσουμε.

*Το νούμερο των 800.000€ φαινόταν τελείως παράταιρο. Πρώτον σε σύγκριση με την πραγματική αξία των παικτών που είχε φέτος. Ο Προμηθέας ως ομάδα που δεν είχε κανένα σοβαρό πλάνο αγωνιστικά και διοικητικά, αλλάζει περίπου 5 ξένους ετησίως, πηγαίνουν κι έρχονται Έλληνες, έχει τρεις προπονητές τον χρόνο, εν ολίγοις το «800» ένας καχύποπτος θα το έλεγε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μπορεί όμως να είναι τόσο. Για αυτό και το θεωρήσουμε ως δεδομένο. Τόσο ήταν, 800. Δεν λένε ψέματα οι άνθρωποι. Μπορεί να είχε τουλάχιστον δέκα παίκτες φέτος με χρηματιστηριακή αξία άνω των 100.000 ευρώ αλλά ίσως τους έπιασε κορόιδα και τους πήρε με 50. Δεν ήμασταν και μπροστά να δούμε τι υπέγραψαν.

*Ταυτόχρονα όμως, ο Προμηθέας δήλωσε συμμετοχή στο Eurocup. Τηρώντας το κλειστό συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τον Μπερτομέου ο Λιόλιος, θα αγωνιστεί και τη νέα σεζόν εκεί. Κανένα πρόβλημα θα πείτε.

*Μόνο που το Eurocup θέτει ως προαπαιτούμενο το μπάτζετ να δείχνει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να λάβεις μέρος. Κάτι δεν πάει καλά εδώ.

*Στον ΕΣΑΚΕ 800.000 ευρώ και στο Eurocup 2,5 εκατομμύρια γίνεται; Η διαφορά είναι τρεις φορές και πάνω. Θα θέλαμε από τον Προμηθέα ή την Επιτροπή Αδειοδότησης να μας λύσουν τις απορίες. Είναι απορίες που θα είχε κάθε πολίτης ή φίλαθλος βλέποντας τέτοια στοιχεία στον αέρα. Τι γίνεται ρε παιδιά; Παραγγέλνουμε ένα φρέντο από το αγαπημένο Coffee Island και αναμένουμε τις απαντήσεις...

Διαβάστε ακόμη...