«Τον πρώτο λόγο ο ΠΑΟΚ – Ο κόουτς Στοίλοφ το πιο βαρύ… χαρτί της Λέφσκι Σόφιας»

Aπό sdna.gr: Ο άλλοτε (τροπαιούχος) πρόεδρος της βουλγάρικης ομάδας κι ένας από τους κορυφαίους γκολκίπερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού, σχολιάζει τη σειρά των διπλών αναμετρήσεων του Δικεφάλου του Βορρά με το σύλλογο της Σόφιας για το β΄προκριματικό γύρο του Confernce League, ενώ στη κουβέντα μπαίνει και το «τριφύλλι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Πηγή: sdna.gr
«Τον πρώτο λόγο ο ΠΑΟΚ – Ο κόουτς Στοίλοφ το πιο βαρύ… χαρτί της Λέφσκι Σόφιας»

Η Λέφσκι Σόφιας ήρθε στο δρόμο του ΠΑΟΚ με φόντο τον β΄προκριματικό γύρο του Conference League.

Κι αν υπάρχει κάποιος...δικός μας ποδοσφαιράνθρωπος ο οποίος γνωρίζει απ΄έξω κι ανακατωτά την βουλγάρικη ομάδα και συγχρόνως διατηρεί καλή εικόνα και για τον «Δικέφαλο του Βορρά», αυτός είναι ο Θωμάς Λαφτσής.

Ένας από τους κορυφαίους γκολκίπερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Αγωνίστηκε με τη φανέλα του «τριφυλλιού» τη διετία 1983-85 και ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ (1984) κι έφτασε μέχρι τους «4» του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Εκτός από τον Παναθηναϊκό, κυκλοφόρησε σε δύο διαφορετικές περιόδους στην καριέρα του και με τα γάντια του ΟΦΗ στα ελληνικά γήπεδα.

Ο Θωμάς Λαφτσής θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Βουλγαρίας, έχοντας θητεία για οκτώ σερί χρόνια (1991-99) στο πόστο του προέδρου της Λέφσκι Σόφιας, τα γάντια της οποίας φόρεσε και τη διετία 1977-79.

Παρεμπιπτόντως επί των ημερών της προεδρίας του, η Λέφσκι κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα (1993, 1994, 1995) και τέσσερα Κύπελλα (1991, 1992, 1994, 1998).

Ο άλλοτε πρόεδρος της Λέφσκι Σόφιας με το ελληνικό...άρωμα στο ποδοσφαιρικό βιογραφικό του, μίλησε αποκλειστικά στο SDNA για τη διπλή σειρά των αναμετρήσεων της βουλγάρικης ομάδας με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο του β΄προκριματικού γύρου του Conference League.

«Θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ έχει ένα πλεονέκτημα για την πρόκριση και τον πρώτο λόγο. Πρόκειται για μια έμπειρη ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Κέρδισε τίτλους και συμμετέχει στους ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Διαθέτει ένα...στρωμένο σύνολο και δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα όπως συμβαίνει με την Λέφσκι Σόφιας που πέρασε δύσκολα χρόνια και δεν έχει ακόμα λύσει τα οικονομικά προβλήματά της.

Μπορεί ο κόσμος της Λέφσκι να βοηθάει πολύ την ομάδα, ωστόσο θα έλεγα πως αυτός που την έσωσε είναι ο προπονητής της.

Από την στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ο Στάνισλαβ Στοίλοφ (φωτ.) άρχισε να παίρνει τα πάνω της αγωνιστικά λες και κουβαλούσε μαζί του κάποιο μαγικό ραβδί.

Μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι η Λέφσκι έδειχνε διαλυμένη και τερμάτιζε πολύ χαμηλά στη βαθμολογία απογοητεύοντας τον κόσμο της.

Η Λέφσκι είναι ιστορικά ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Βουλγαρία και η πορεία της τα τελευταία χρόνια ήταν δυσανάλογη του μεγάλου ονόματός της.

Φέτος έδειξε σημάδια ανάκαμψης. Τερμάτισε στην 4η θέση, πήρε το Κύπελλο και έτσι κέρδισε το εισιτήριο συμμετοχής για το Conference League.

Ο Στοίλοφ επέβαλλε σκληρή πειθαρχία στην ομάδα άλλαζε ριζικά τον τρόπο παιχνιδιού και την έβαλε ξανά σε θετική τροχιά. Ο προπονητής της είναι το πιο βαρύ...χαρτί της Λέφσκι».

Οι πολυτιμότεροι παίκτες

και ο τρόπος παιχνιδιού της Λέφσκι

- Για τους πιο πολύτιμους παίκτες της Λέφσκι:

«Πρόκειται για τον Παναμέζο στόπερ, Ζοσέ Κόρντομπα και τον Βούλγαρο εξτρέμ Γκιόργκι Μιλάνοφ»

- Για τον τρόπο παιχνιδιού της Λέφσκι:

«Αρέσκεται να παίζει επιθετικά. Ο προπονητής διαθέτει μεγάλη πείρα και δεν είναι δογματικός.

Αλλάζει τα συστήματα και τους παίκτες ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε αγώνα. Συγχρόνως δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδες και τους αναδεικνύει όπως συνέβη με τους Ίλιαν Στεφάνοφ και τον Φίλιπ Κράστεφ»

- Για την έδρα της Λέφσκι και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της:

«Είναι ένα γήπεδο χωρητικότητας περίπου 25.000 θέσεων. Ο κόσμος το γεμίζει ωστόσο οι εξέδρες δεν είναι δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο».

«Τυχερός ο ΠΑΟΚ που έχει

τον Λουτσέσκου στον πάγκο»

- Για τη...γεύση που του άφησε ο φετινός ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ έχει κι αυτός την τύχη να συνεργάζεται με έναν πολύ καλό προπονητή όπως είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Πρόκειται για έναν μεγάλο κόουτς που συνδέει αρμονικά επίθεση και άμυνα και προσδίδει μια σταθερότητα στις εμφανίσεις του ΠΑΟΚ, χωρίς πολλά, πολλά σκαμπανεβάσματα.

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει έναν σταθερμό κορμό παικτών τα τελευταία χρόνια, ποιοτικούς παίκτες και έχει την οικονομική δυνατότητα να ενισχυθεί.

Σίγουρα μεγάλη δύναμη αντλεί παραδοσιακά από τον κόσμο του και την καυτή ατμόσφαιρα της Τούμπας που περιμένω να είναι γεμάτη στο ματς με την Λέφσκι, παρά το γεγονός πως θα βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού».

- Για την φετινή πορεία του Παναθηναϊκού και την κατάκτηση του Κυπέλλου:

«Για να είμαι ειλικρινής μου άρεσε ο φετινός Παναθηναϊκός. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κάνει πολύ καλή δουλειά.

Αν καταφέρει να κρατήσει τον βασικό του κορμό και τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές μπορεί να ανέβει ακόμα περισσότερο.

Σίγουρα χρειάζεται ακόμα χρόνος για να πρωταγωνιστήσει ωστόσο βρίσκεται σε καλό δρόμο και η είσοδός του στο νέο του γήπεδο θα του δώσει μεγάλη δυναμική».

Διαβάστε ακόμη...