Το προφίλ του Ιωνικού

Ο Ιωνικός είναι η τελευταία ομάδα της Super League Interwetten 2021-22 που επισκέπτεται το γήπεδο της Τούμπας για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και το Rival Analysis του paokfc.gr "ακτινογραφεί" τον αποψινό μας αντίπαλο.
Πηγή: paokfc.gr
Το προφίλ του Ιωνικού

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα κι ο Ιωνικός από το καλοκαίρι βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια. Μάλιστα δείχνει πως ήρθε για να μείνει. Ο Νικαιώτες θα μπορούσαν εύκολα να χαρακτηριστούν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος.Μπορεί η βαθμολογική συγκομιδή των 25 πόντων και η 11η θέση να μην εντυπωσιάζουν, αλλά δεν λένε την αλήθεια για την αθηναϊκή ομάδα. Η αγωνιστική εικόνα από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι σήμερα είναι εξαιρετική, ο Ιωνικός έχει καταφέρει να δει κάθε αντίπαλο στα μάτια, έπαιξε το ποδόσφαιρο του, ήταν ανώτερος σε πολλά παιχνίδια που έχασε και γενικά δείχνει να ήρθε αποφασισμένος για να μείνει και να θυμηθεί τις δόξες του παρελθόντος.

Ο στόχος της παραμονής δείχνει να επιτυγχάνεται με σχετική άνεση, γεγονός που φάνηκε από την αρχή της σεζόν, όταν χτίστηκε ένα ρόστερ με εμπειρία και ταλέντο, που περιελάμβανε μερικά μεγάλα ονόματα, όπως ο Κάνιας κι ο Τσιγκρίνσκι.Μελανό σημείο μέχρι τώρα η αποτυχία στο Κύπελλο Ελλάδας, όπου ο Ιωνικός κατάφερε αρχικά να κάμψει την αντίσταση της Ξάνθης, αλλά έπεσε πάνω στη Λαμία κι έμεινε εκτός προημιτελικών.

Πρόσωπο της σεζόν και MVP για τους Νικαιώτες ο Αϊάς Αοσμάν. Ο Σύριος μεσοεπιθετικός είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας με έξι γκολ κι έξι ασίστ, ενώ άξιος συμπαραστάτης του στη γραμμή κρούσης έχει αποδειχθεί ο Ρεινάλντο Λένις, με τον Κολομβιανό να μετράει τρία γκολ και τρεις ασίστ.Αρχιτέκτονας της ομάδας είναι ο Δημήτρης Σπανός. Ο Έλληνας τεχνικός ανέβασε την ομάδα στην Α Εθνική και κέρδισε το δικαίωμα να πάρει το βάπτισμα του πυρρός στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας ανταποκριθεί άψογα μέχρι στιγμής.Ο Ιωνικός ήταν δραστήριος και στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου.

Η ομάδα της Νίκαιας έκανε τέσσερις προσθήκες για να προσφέρει περισσότερες λύσεις στον Σπανό και να καλύψει κενά. Ο Βασίλης Μάντζης επαναπατρίστηκε μετά από 1,5 χρόνο στην Κύπρο και τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, ο Βαλέντε έμεινε ελεύθερος από την Τούζλασπορ κι ήρθε στην Αθήνα, δανεικός αποκτήθηκε ο τερματοφύλακας Βίντμαρ από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας, ενώ στην ομάδα επέστρεψε κι ο Βαγγέλης Πλατέλλας μετά από ένα εξάμηνο στην Ξάνθη.Για το παιχνίδι της Τούμπας ο Σπανός δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Χοσέ Κάνιας, αλλά και στον τιμωρημένο Κιάκο.

Αναλυτικά η αποστολή της ομάδας για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ αποτελείται από τους:Χουτεσιώτη,Βίντμαρ, Τσιριγώτη, Βαφέα, Βαλεριάνο, Τσιγκρίνσκι, Μύγα, Σάντσεζ, Γκοτσούλια, Άοσμαν, Ντάλσιο, Ρομαό,Λένις, Μάναλης, Καμπράλ, Ματσούκα, Πλατέλλα, Τουράμ, Βαλέντε, Μάντζη.

Διαβάστε ακόμη...