Στα πολιτικά δικαστήρια Ηρακλής και Άρης!

Aπό basketplus.gr: Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την απόρριψη της αίτησης ανάκλησης για την αρνητική της, αρχική, εισήγηση, στους φακέλους αδειοδότησης των ΚΑΕ Άρη και Ηρακλή, οδηγούν τους δύο συμπολίτες στα πολιτικά δικαστήρια.
Πηγή: basketplus.gr
Στα πολιτικά δικαστήρια Ηρακλής και Άρης!

Οι δυο Θεσσαλονικείς σύλλογοι αφού πάρουν το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης και αφού τιμωρηθούν αναλόγως από τον Αθλητικό Δικαστή (και εκεί έχουν δικαίωμα έφεσης και προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ) θα προσφύγουν στο Διοικητικό Εφετείο όπου θα ζητήσουν και εκει ανάκληση των αποφάσεων της Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Basketplus.gr ο μεν φάκελος του Άρη έχει θέμα με την εγγυητική (έπρεπε να εκδοθεί καινούργια από τη στιγμή που έγιναν διακανονισμοί με παίκτες) και του Ηρακλή με χρέος σε παίκτες (για τον Θόδωρο Ζάρα ο λόγος) αν και υπάρχουν φήμες και για άλλα "παραπτώματα", που οι "κυανόλευκοι" διαψεύδουν κατηγορηματικά. Πρόσφατες, άλλωστε, είναι οι δηλώσεις του χρηματοδότη τους, Θόδωρου Δρακόπουλου, που είπε στην ΕΡΤ3 ότι υπάρχει μόνο μια οφειλή στον Ζάρα. Την οποία μετά ο Ηρακλής, αν και στην αρχή δεν αποδεχόταν, έσπευσε να πληρώσει με ρύθμιση, για να πάρει βεβαίωση απ' τον παίκτη, την οποία και κατέθεσε, αλλά προφανώς εκπρόθεσμα.

Κάτι παρόμοιο έκαναν ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως η Ζάκυνθος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, που απορρίφθηκε από την ΕΕΑ, αλλά δικαιώθηκε στο Διοικητικό Εφετείο και η υπόθεση ξαναπάει στην... ΕΕΑ για να την εξετάσει ξανά.

Άρα η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμη, όμως προφανώς και δεν είναι υπέρ της ψυχολογίας των ομάδων που θα κληθούν να παίξουν κρίσιμα παιχνίδια με την απειλή αφαίρεσης βαθμών πάνω απ' τα κεφάλια τους. Και σε περίπτωση που ευσταθεί η φημολογία περί αφαίρεσης -3 βαθμών, τότε το έργο τους θα είναι εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολο!

Η ανακοίνωση των ποινών απ' τον Αθλητικό Δικαστή είναι το επόμενο βήμα που περιμένουν οι ΚΑΕ, πέραν του σκεπτικού της νέας απορριπτικής απόφασης που σύντομα θα πάρουν στα χέρια τους. Στις τοποθετήσεις τους για την σημερινή απόφαση οι δυο ΚΑΕ "συμβαδίζουν" λέγοντας πως περιμένουν το σκεπτικό και μετά θα κάνουν ό,τι ο νόμος δίνει δικαίωμα... Η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια είναι ένα απ' αυτά και από τα προηγούμενα "βήματα" (σκεπτικό, ποινή, εφέσεις στα αθλητικά δικαστήρια, ΑΣΕΑΔ) και την εξέλιξή τους, θα εξαρτηθεί και αυτό...

Διαβάστε ακόμη...