«240 πυρσοί, διακοπή 5 και 9 λεπτών, δις υπότροπος»: Κατηγορητήριο-κόλαφος για Ολυμπιακό!

Μονόδρομος βάσει του κατηγορητηρίου, των πραγματικών περιστατικών και του πειθαρχικού κώδικα είναι η επιβολή ποινής διεξαγωγής αγώνων για μία ή δύο αγωνιστικές στον Ολυμπιακό.
Πηγή: sdna.gr
«240 πυρσοί, διακοπή 5 και 9 λεπτών, δις υπότροπος»: Κατηγορητήριο-κόλαφος για Ολυμπιακό!

Το SDNA αποκαλύπτει το κατηγορητήριο βάσει του οποίου κλήθηκε σε απολογία για σήμερα (η υπόθεση εκδικάστηκε) ο Ολυμπιακός από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την 5η αγωνιστική της Super League.

Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο, που συντάχτηκε βάσει του φύλλου αγώνα, της έκθεσης του παρατηρητή και της έκθεσης της αστυνομίας, αναφέρει: «Πριν την έναρξη του αγώνα, κατά την έναρξη και στα 19’ 24’, 35’, 39’ 40’, 42’, 44’, 45’ και 47’ έως 84’ λεπτά του αγώνα φίλαθλοι του Ολυμπιακού από τις θύρες 7, 14,15,23,24 άναψαν συνολικά 240 πυρσούς, έξι κροτίδες και τέσσερα καπνογόνα (συνέπεια του ανάματος πυρσών στην έναρξη του αγώνα ήτοι στο 1’ και 30 λεπτό και στο 51’ λεπτό ήταν να διακοπεί ο αγώνας πέντε και εννέα λεπτά αντίστοιχα λόγω της μη ορατότητας που προκλήθηκε στον αγωνιστικό χώρο).»  

Στο τέλος του κατηγορητηρίου ο αθλητικός δικαστής, Αν. Δάτσκος, αναφέρει ότι για την παραπάνω παράβαση ο Ολυμπιακός είναι υπότροπος αφού έχει τιμωρηθεί ήδη δύο φορές με τελεσίδικες αποφάσεις με αρ. 110/19-9-2021 και 127/1-10-20212, κατά την τρέχουσα αγωνιστικής περίοδο.

Επομένως με βάση τα παραπάνω τυγχάνει εφαρμογής το αρ. 15 παρ. 2. περ γ. του πειθαρχικού κώδικα, που αφορά στο άναμμα πυρσών και προβλέπει ότι σε περίπτωση υποτροπής (τρίτος αγώνας) τριπλασιάζεται το προβλεπόμενο πρόστιμο και «δύναται αναλόγως της εντάσεως και της βαρύτητας των περιστατικών να επιβληθεί ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας έως δύο αγωνιστικές εφόσον η εισαγωγή ή και το άναμμα των ως άνω αντικείμενων στις εξέδρες προκάλεσαν την προσωρινή διακοπή του αγώνα.»

Αντιλαμβάνεται κανείς από την «ένταση» και τη «βαρύτητα» των περιστατικών που περιγράφεται από τον ίδιο τον δικαστή, ότι πλέον ο Ολυμπιακός ποντάρει σε ένα δικαστικό θαύμα για να αποφύγει την ποινή κεκλεισμένων των θυρών. Βέβαια στην Ελλάδα είμαστε και όλα μπορεί να συμβούν…

Διαβάστε ακόμη...