Έξω για Τούμπα ο Άμραμπατ – Πιθανή νέα επέμβαση ο Γαλανόπουλος

Απο sdna.gr: Ο Μαροκινός έχει υποστεί μάλλον θλάση και μένει να φανεί πόσο σοβαρή είναι - Μπλέξιμο πάλι με τον Έλληνα διεθνή.
Πηγή: sdna.gr
Έξω για Τούμπα ο Άμραμπατ – Πιθανή νέα επέμβαση ο Γαλανόπουλος

Από το βράδυ της Τετάρτης που αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο του ματς με την Λαμία, δεν υπάρχει ακόμη τελική διάγνωση για τον Νορντίν Άμραμπατ, αλλά ο Μαροκινός διεθνής της ΑΕΚ έχει υποστεί όπως όλα δείχνουν θλάση. Απλά με τις εξετάσεις σήμερα(24/9) μένει να φανεί το πόσο σοβαρή είναι και για πόσο χρονικό διάστημα θα μείνει έξω. Εννοείται πως για την Τούμπα την Κυριακή δεν υπολογίζεται. Επιστρέφει βέβαια ο Λιβάι Γκαρσία, αλλά η απουσία του Άμραμπατ είναι φυσικά πολύ σημαντική, καθώς φέρνει ανακατατάξεις στο ιδανικό σχήμα που είχε στο μυαλό του για τον ΠΑΟΚ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Ο Νορντίν Άμραμπατ όμως, σε κάθε περίπτωση δεν θα λείψει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ υπάρχει μπροστά μας και η επόμενη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, που θα του δώσει έξτρα χρόνο μέσα στον οποίο δεν θα χάσει αγωνιστικές υποχρεώσεις. Δεν είναι ίδια η κατάσταση όμως στην περίπτωση του Κώστα Γαλανόπουλου. Ο διεθνής μέσος της ΑΕΚ είχε πάρει το «ΟΚ» από το ιατρικό τιμ για να τον υπολογίζει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στο ματς της πρεμιέρας με τον Ιωνικό. Μπόρεσε να παίξει μόνο ένα ημίχρονο και φαίνεται πως θα πληρώσει ακριβά και ο ίδιος και η ομάδα αυτό το 45λεπτο.

Η περιπέτεια του Γαλανόπουλου που ξεκίνησε στα τέλη του 2019 συνεχίζεται. Από το ματς με τον Ιωνικό και μετά συνεχίζει με ατομικό, ενώ ένα μήνα έχασε με ατομικό και μέσα στην προετοιμασία. Όπως όλα δείχνουν το ενδεχόμενο να χρειαστεί νέα επέμβαση στον αστράγαλο δεν είναι καθόλου απίθανο. Το αντίθετο, αρχίζει να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες πλέον και το τι θα γίνει θα οριστικοποιηθεί μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα. Μια περίπτωση που προκαλεί μεγάλη στενοχώρια κι εντός και γύρω από την ομάδα. Και για την οποία σίγουρα υπάρχουν ευθύνες.

Το παρήγορο όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είναι πως έχει συμπληρώσει πλέον μεγάλο διάστημα στις κανονικές προπονήσεις ο Σιμόες. Ο Πορτογάλος αρχηγός της ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει ήδη μπει σε αποστολή, δεν έχει γίνει αυτό μέχρι τώρα, αλλά δεν αποκλείεται να είναι σε αυτούς που θα ταξιδέψουν αύριο Σάββατο στην Θεσσαλονίκη, έστω για να γίνει το ξεκίνημα της ενεργής παρουσίας του ξανά στην ομάδα.

Βέβαια η παρουσία του Σιμόες είναι κι απαραίτητη στην ομάδα. Χωρίς τον Γαλανόπουλο, ο Μιλόγεβιτς έχει μείνει μόνο με τον Σιμάνσκι από παίκτες που μπορούν να δώσουν ένταση και τρεξίματα στο «6-8». Ο Λε Ταλέκ παίζει συνεχώς, αλλά κακά τα ψέματα προς το παρόν έχει μόνο εκλάμψεις και σίγουρα δεν είναι ακόμη η σταθερή παρουσία που απαιτείται στην συγκεκριμένη θέση. Θέλει χρόνο, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κι αυτός στις αρχές του καλοκαιριού πέρασε περιπέτεια με τον Covid.

Διαβάστε ακόμη...