Η παγωμάρα Άρη-Ολυμπιακού και η ομερτά στα Media «μίλησαν»!

Απο sdna.gr: Η κωμικά μουδιασμένη αντίδραση αυτών που πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη και η στάση των μιντιακών οργανισμών που ελέγχονται ή... φοβούνται, έδωσε ΟΛΕΣ τις απαντήσεις για όποιον είχε απορίες.
Πηγή: sdna.gr
Η παγωμάρα Άρη-Ολυμπιακού και η ομερτά στα Media «μίλησαν»!

Παγωμάρα. Η λέξη που περιγράφει το πώς αισθάνθηκαν και αισθάνονται σε Ολυμπιακό και Άρη, μετά την αποκάλυψη του SDNA για την υπόθεση Ρόουζ. Η καθυστέρηση αντίδρασης, είναι η πρώτη απόδειξη «ενοχής». Η πλευρά που έχει τον πιο... δυνατό μηχανισμό προπαγάνδας, ξαφνικά πιάστηκε στον ύπνο; Όχι βέβαια. Απλά οι εντολές χειρισμού της υπόθεσης, άργησαν να βγουν. Πώς να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα; Απλά δε γίνεται.

Η... αστυνομία του Τύπου, τα ΜΑΤ της ενημέρωσης, έτρωγαν τα νύχια τους απ' την αγωνία όλο το βράδυ της Δευτέρας. Τι να πουν; Τι να γράψουν; Ποιον να ειρωνευτούν; Αυτούς που αποκάλυψαν την αλήθεια; Δύσκολα τα πράγματα. Για ώρες απασχόλησαν... καυτά θέματα της ενημέρωσης, όπως η πώληση του Χασάν στην Τουρκία και το γήπεδο του Άρη που θα είναι έτοιμο γύρω στο 2026 με 100 εκατομμύρια προϋπολογισμό... Βέβαια υπήρξαν και κάποιες ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, που απλά όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Δειλά-δειλά άρχισαν τα παιδιά απ' τη Θεσσαλονίκη. «Ναι, εντάξει, μπορεί και να πουλήθηκε από τον Ολυμπιακό αλλά έγινε κάτι παράνομο;». Ακούσατε-ακούσατε! Ρωτούν αν έγινε κάτι παράνομο. Επειδή το μόνο πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό. Μα προφανώς δεν μπορεί να έγινε κάτι παράνομο. Η σχέση Ολυμπιακού-Άρη λειτουργεί άκρως επαγγελματικά. Προφανώς δεν ενοχλεί κανέναν τους το γεγονός πως έχουν γίνει και με τη... βούλα της Πολωνικής Ομοσπονδίας, τα «γιουσουφάκια» του Πειραιά. Σκεφτείτε το λίγο. Να μάθαινε οπαδός της ΑΕΚ πως παίκτης της πωλήθηκε απ' τον Ολυμπιακό στο εξωτερικό. Ή οπαδός του Παναθηναϊκού κάτι αντίστοιχο. Την ίδια ώρα να τολμούσε δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ των ομάδων αυτών, να πει «εντάξει δεν έγινε και κάτι παράνομο». Σκεφτείτε το για λίγο και μπείτε στη θέση του ρεπόρτερ...

Ο Άρης από μόνος του, μέσω της μηδενικής αντίδρασης στην υπόθεση, κατατάσσει τον εαυτό του στους μικρούς του ποδοσφαίρου. Έχει πλατιά μάζα αλλά δεν είναι μεγάλος δυστυχώς. Έχει γίνει στα κρυφά, στα σκοτάδια, μια τέτοια τριγωνική ιστορία κι όμως το σχόλιο που βρήκαν να κάνουν μετά από ώρες σκέψης είναι πως δε συνέβη και κάτι παράνομο.

Το... κερασάκι στην τούρτα, ήταν ασφαλώς ο Κώστας Καραπαπάς. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός που προφανώς εκφράζει δημόσια τη θέση του σωματείου. Πέρα απ' τις γνωστές μεθόδους της σουπιάς με το πέταγμα μελάνης μπας και στραφεί αλλού η προσοχή του κόσμου, ήρθε το απόλυτο ξεβράκωμα: Ανέφερε ο αντιπρόεδρος, πάντα με ειρωνικό τόνο, πως στις μελλοντικές μεταγραφές η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα ζητάει έγκριση κι απ' το SDNA πέρα απ' την ΕΠΟ.

Κώστα Καραπαπά, καμία τέτοια πρόθεση δεν υπήρχε. Αν πάλι θεωρείτε πως θα πουλάτε όποιον παίκτη γουστάρετε, όποιας ομάδας γουστάρετε, χωρίς να ασχολείται άνθρωπος, καλύτερα να απευθυνθείτε στην καλολαδωμένη μηχανή προπαγάνδας που είναι στο κάτσε-σήκω ανάλογα με το παράγγελμα. Εδώ, στο SDNA μετά από 7 χρόνια θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι διαταγές δεν δεχόμαστε. Ούτε αγωγές μας πτοούν, ούτε μηνύσεις, ούτε απειλές. Τίποτα. Μπροστά στην αποκάλυψη της αλήθειας δεν καταλαβαίνουμε... Χριστό!

Το μόνο που μένει είναι να μας ενημερώσει ο Ολυμπιακός πως παραδίδει δωρεάν φροντιστήρια στον Άρη. Αναφορικά με το πως λειτουργεί η αγορά του ποδοσφαίρου. «Είστε παντελώς άσχετοι με την αγορά του ποδοσφαίρου», είπε ο Καραπαπάς. Προφανώς η αγορά του ποδοσφαίρου επιτάσσει να μη γνωρίζεις σε ποιον ανήκει ο κάθε παίκτης. Κυρίως όμως, είναι μοντέρνο να κρύβεις την παραχώρηση/απόκτηση παίκτη. Όπως έγινε με τον Ρόουζ.

Είναι τέτοιο το μέγεθος της υπόθεσης, που όσο μιλούν τόσο χειρότερα κάνουν τα πράγματα. Βοήθησαν σημαντικά όμως, οι όποιες τοποθετήσεις, γιατί «σφράγισαν» την εγκυρότητα του ρεπορτάζ του SDNA. Δεν τόλμησε κανείς να διαψεύσει, ούτε για τα μάτια του κόσμου! Οι δικαιολογίες που ακολούθησαν, επιβαρύνουν τη θέση τους. Πλέον δεν είναι ενδείξεις, αλλά αποδείξεις. Δεν είναι συζητήσεις και ψίθυροι, αλλά ένα σκάνδαλο που ρημάζει το Ελληνικό πρωτάθλημα και φυσικά την όποια ηθική υπόσταση των δύο σωματείων.

Κι ο τρόπος που οδήγησαν στην απόλυτη συγκάλυψη του κορυφαίου ειδησεογραφικού θέματος της χρονιάς, τα αμέτρητα φίλα προσκείμενα Μέσα τους επιβεβαιώνει δυο πράγματα: Πρώτον, ότι η αποκάλυψη ισχύει μέχρι κεραίας. Και δεύτερον, γιατί διαβάζουν 5,2 εκατ αναγνώστες το μήνα το SDNA...

Διαβάστε ακόμη...