Το νταηλίκι του Χαρδαλιά με τη Super League 2

Απο sdna.gr: Το πρωτάθλημα που είναι στην κορύφωση του ενδιαφέροντός του, ο κύριος Χαρδαλιάς θα το κλείσει! Γράφει ο Αλέξης Σπυρόπουλος.
Πηγή: sdna.gr
Το νταηλίκι του Χαρδαλιά με τη Super League 2

Κάποτε, σε μια άλλη ζωή θαρρείς, ο σερίφης Χαρδαλιάς ήταν πρόεδρος αθλητικού σωματείου. Και πολύ επιτυχημένου, στο μπάσκετμπολ γυναικών, μάλιστα. Τώρα, σε αυτή τη ζωή, έρχεται (και παίρνει επάνω του το) να εκφράσει τη μαγκιά-κλανιά-και-κόντρα-πεζοδρόμιο πολιτική της κυβέρνησης. Αξιος.

Θα αναστείλει, είπε, ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Ετσι. Νταηλίκι. Επειδή οπαδοί του Ιωνικού, σε περίοδο απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό, εκείνοι σουλατσάρουν ανενόχλητοι με την ομάδα τους από την Ξάνθη ως τα Χανιά κι από την Αρτα ως τη Δράμα.

Καρφώθηκε κιόλας, ο κύριος Χαρδαλιάς, ως προς το γιατί θα το κάνει. Επειδή Mega και ΣΚΑΪ ταυτόχρονα, οποία σύμπτωσις, το έπαιξαν θέμα στα δελτία ειδήσεων. Και μάλλον, απ' όσα αντιλήφθηκα από τα συμφραζόμενα της ανακοίνωσής του την Παρασκευή, του το χρέωσαν εκβιαστικά. Παλιά τους τέχνη κόσκινο, δηλαδή.

Εδώ είναι...που τα πιάνουμε, που λένε, τα λεφτά μας. Ο μεν Μαρινάκης-Mega στον Ιωνικό, βλέπει ένα Μελισσανίδη. Ως γνωστόν, οπουδήποτε και σε ο,τιδήποτε ο Μαρινάκης βλέπει ένα Μελισσανίδη, δεν αντέχει να βλέπει. Ο δε Αλαφούζος-ΣΚΑΪ στον Ιωνικό, βλέπει ένα ανταγωνιστή του Λεβαδειακού. Ως γνωστόν, στην ποδοσφαιρική post-season ο Αλαφούζος έχει αφιερωθεί περισσότερο στο πώς θα προβιβαστεί ο Λεβαδειακός στη Σούπερ Λιγκ παρά στο πώς θα έβγαινε ο Παναθηναϊκός στη Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Το σουλάτσο των φίλων του Ιωνικού, δεν είναι κάτι το τωρινό. Καταγράφεται, από τότε που άρχισε το πρωτάθλημα. Απλώς, δεν αντιμετωπίστηκε όσο δεν ασχολούνταν Mega και ΣΚΑΪ. Εν πάση περιπτώσει, εφόσον προκύπτει ζήτημα πράγματι, το προφανές είναι να ελεγχθεί πειθαρχικά ο Ιωνικός. Εάν σε αυτό προκύπτει συνευθύνη της λίγκας, να ελεγχθεί πειθαρχικά και η λίγκα. Αλλά, να σταματήσει το πρωτάθλημα; Δύο αγωνιστικές πριν το νήμα, ενόσω το μόνο που έχει κριθεί είναι ο υποβιβασμός της Ιεράπετρας; Τι καμποϊλίκι είν' ετούτο;

Αυτή τη στιγμή, τέσσερις ομάδες στα πλέι-οφ μάχονται για την πρώτη και τη δεύτερη θέση στην κατάταξη. Μόνο τα Χανιά και ο Διαγόρας έχουν βγει εκτός. Επίσης αυτή τη στιγμή, πάνω από την υποβιβασμένη Ιεράπετρα, τέσσερις ομάδες στα πλέι-άουτ μάχονται ποια θ' αποφύγει την προτελευταία θέση. Η μοναδική αδιάφορη είναι η Παναχαϊκή. Η οποία Παναχαϊκή, επιτρέψτε μου την παρένθεση μιας και το θυμήθηκα, με τον Κατσουράνη που δεν ήξερε από πρωταθλητισμό είχε βγει τρίτη πίσω από ΟΦΗ και Αρη. Με τους επόμενους... που ξέρουν, δίχως βουνά τύπου ΟΦΗ και Αρη έχει βγει όγδοη πέρυσι και έβδομη εφέτος.

Αυτό το πρωτάθλημα στην κορύφωση του ενδιαφέροντός του λοιπόν, ο κύριος Χαρδαλιάς θα το κλείσει! Μιλάμε για το πρωτάθλημα που απογύμνωσε, μαζί επιστήμονες και πολιτικούς. Παρέδωσε στην κοινή θέα, την ασχετοσύνη τους και το μίσος τους. Δεν είμασταν τρελοί, και γνωστικοί οι επιστήμονες και οι πολιτικοί, όταν όλο το φθινόπωρο φωνάζαμε πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που ποδόσφαιρο παίζεται μονάχα στην πρώτη κατηγορία. Και πως μπορούσαν θαυμάσια, μαζί με τη Σούπερ Λιγκ, να παίζουν και στη ΣούπερΛιγκ-2. Και φυσικά να έπαιζαν και στο κύπελλο που εφέτος έτσι όπως το 'καναν, με μόνο τις 14 ομάδες της πρώτης κατηγορίας, εννοείται πως δεν είναι κύπελλο. Δεν μπορεί καν, να λέγεται κύπελλο. Είναι, αν θέλουμε ν' ακριβολογούμε, Σούπερ Λιγκ Καπ.

Οταν επιστήμονες και πολιτικοί εδέησαν ν' αφήσουν τις ομάδες της ΣούπερΛιγκ-2 να παίξουν, αυτές οι 12 ομάδες μέσα σε (λιγότερο από) 14 εβδομάδες έβγαλαν μία πλήρη regular season. Εκαναν σέντρα, 16 Ιανουαρίου. Είχαν τελειώσει, 21 Απριλίου. Σε 96 ημέρες έπαιξαν 22 αγωνιστικές! Και το έβγαλαν, αν ανατρέξουμε στις συνθήκες, βελούδινα. Ολες ξεκίνησαν, όλες τερμάτισαν, καμία δεν έσκασε. Σε περίοδο καθημερινής έξαρσης των κρουσμάτων. Με περίπλοκα χειμερινά ταξίδια ανά την επικράτεια από το Ηράκλειο ως τη Λιβαδειά, από τη Ρόδο ως τη Λάρισα, από την Πάτρα ως τα Τρίκαλα.

Ο,τι κι αν έχει γίνει...με τους παραδοσιακά ζωηρούς Ιωνικούς στη μικρή εικόνα, η μεγάλη εικόνα είναι ότι λίγκα/ομάδες/διαιτητές, ακόμη και ο τηλεοπτικός πάροχος, δικαιούνται ένα έπαινο για την ομαλότητα της ροής του πρωταθλήματος. Και ασφαλώς δικαιούνται τώρα, όλοι οι συντελεστές, ένα σωστό ποδοσφαιρικό φινάλε. Με κερδισμένους, με χαμένους, με χαρούμενους, με λυπημένους, μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Διαβάστε ακόμη...