Έρχονται αποφάσεις για Άρη, ΑΕΚ - Στο φετινό πρωτάθλημα αν επιβληθούν ποινές

Απο sdna.gr: Αντίστροφη μέτρηση για τα υπομνήματα και τις τελικές αποφάσεις στη Δεοντολογίας που ταλαιπωρούν Άρη και ΑΕΚ, μετά τις εισηγήσεις για -6 και -10. Δεν επικυρώνεται η βαθμολογία της Super League χωρίς να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις.
Πηγή: sdna.gr
Έρχονται αποφάσεις για Άρη, ΑΕΚ - Στο φετινό πρωτάθλημα αν επιβληθούν ποινές

Στην τελική ευθεία έχουν μπει δύο εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις από τις δικαστικές αποφάσεις των οποίων είναι πολύ πιθανό να έρθουν τα πάνω κάτω σε ό,τι αφορά τη βαθμολογία των play off της Super League.

Για την φερόμενη υπόθεση πλαστογραφίας του Άρη στην υπόθεση Λάσκοφ και για την φερόμενη ανάμειξη της ΑΕΚ στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας ο λόγος, με την ομάδα της συμπρωτεύουσας να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αφαίρεσης έξι βαθμών και την Ένωση να είναι αντιμέτωπη με -10, έπειτα από τις εισηγήσεις του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Ο Άρης είναι σε πιο δύσκολη θέση από τη στιγμή που υπάρχει έγγραφο της ΕΠΟ στο οποίο γίνεται λόγος για πλαστογραφία της υπογραφής του πρώην Εκτελεστικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας, Αλέξη Δέδε.

Εδώ και ένα χρόνο στα συρτάρια, τώρα... τρέχουν

Οι διαδικασίες τρέχουν με ταχύτατες διαδικασίες και για τις δύο υποθέσεις που λιμνάζουν σχεδόν ένα χρόνο στα γραφεία της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Όπως όλα δείχνουν, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 του μήνα, για να έχουν τελεσιδικήσει (αν χρειαστεί) στην Επιτροπή Εφέσεων μέχρι το τέλος Μαϊου, λίγο πριν δηλωθούν στην UEFA οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου.

Το γεγονός ότι εκκρεμεί η προθεσμία στον Άρη για υπόμνημα μέχρι τις 10 Μαϊου (ενώ η ΑΕΚ το κατέθεσε στις 20/4) σημαίνει ότι στη Super League που ολοκληρώνεται στις 16/5, δεν μπορεί να επικυρωθεί βαθμολογία καθώς αν οι αφαιρέσεις ισχύσουν αλλάζουν τα πάντα στη κατάταξη των ομάδων στα play off.

Το πιθανότερο σενάριο λοιπόν, είναι η επικύρωση να πάρει μια μικρή αναβολή περίπου 10 ημερών λόγω εκκρεμοδικιών, για να βγουν οι αποφάσεις και η βαθμολογία να επικυρωθεί στο τέλος του μήνα.

Από εδώ και πέρα

Η θέση του Άρη είναι σαφώς πιο δύσκολη αφού τα στοιχεία στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι άκρως επιβαρυντικά.

Η υπόθεση των «κίτρινων» (και της ΑΕΚ) δεν είναι υποχρεωτικό ότι θα οδηγηθεί σε ακροαματική διαδικασία, κάτι που θα σημαίνει περαιτέρω χρονοτριβή. Το προεδρείο της Επιτροπής μπορεί να αποφανθεί με δεδομένα τα υπομνήματα και τα στοιχεία που υπάρχουν στον φάκελο του και τη (μη δεσμευτική) εισήγηση του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής για -6, που είναι το μίνιμουμ της ποινής για το συγκεκριμένο αδίκημα σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, μέχρι τις 20 Μαϊου θα υπάρχουν αποφάσεις τόσο για τον Άρη αλλά και για την ΑΕΚ (ενδεχομένως και αρκετά νωρίτερα) και στη συνέχεια, θα οδηγηθούν οι υποθέσεις που θα έχουν καταδικαστικές αποφάσεις (εφόσον υπάρχουν τέτοιες) στην Επιτροπή Εφέσεων για να τελεσιδικήσουν.

Το story

Το κουβάρι για την υπόθεση πλαστογραφίας Άρη - Λάσκοφ άρχισε να ξετυλίγεται μετά από ερώτημα της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής, στις αρχές του 2020 προς την ΕΠΟ και προς το Υπουργείο Εξωτερικών για την άδεια παραμονής στην Ελλάδα του Βορειομακεδόνα ποδοσφαιριστή Μπόρτσε Λάσκοφ.

Το έγγραφο προς τη συγκεκριμένη υπηρεσία με τη σφραγίδα της ΕΠΟ και την υπογραφή του Αλέξη Δέδε, με το οποίο η Ομοσπονδία δηλώνει από το 2018 προς τον Άρη ότι παρέχει την έγκριση στον αθλητή για να εργαστεί ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΠΟ στην Επιτροπή Δεοντολογίας, είναι πλαστό.

Στην περίπτωση της ΑΕΚ υπάρχει καταγγελία για εμπλοκή της στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας από το σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Φιλάθλων Πολιτών Καρδίτσας» για το οποίο η ΕΠΟ με επιστολή της, αναφέρει ότι δεν υφίσταται στα αρχεία του, κοινώς δεν υπάρχει.

Διαβάστε ακόμη...