Basket League: Όλα τα σενάρια για τα Play Offs!

Φινάλε σήμερα (28/4) της κανονικής διάρκειας της Basket League και η μοναδική εκκρεμότητα είναι η "κατάληψη" των δύο τελευταίων θέσεων που οδηγούν στα Play Offs. Με τον Άρη μάλιστα να έχει ελπίδες να βρεθεί στην πρώτη 8άδα.
Πηγή: thessports.gr
Basket League: Όλα τα σενάρια για τα Play Offs!

Αναλυτικά όλα τα σενάρια:

1 )Αν ο Κολοσσός κερδίσει στη Νίκαια τον Ιωνικό θα τερματίσει στην 7η θέση, ότι και να γίνει στα υπόλοιπα παιχνίδια σε Ιβανώφειο και Περιστέρι.

2) Αν ο Κολοσσός ηττηθεί στη Νίκαια από τον τοπικό Ιωνικό, θα πρέπει να το κάνει με διαφορά μικρότερη των 20 πόντων (είχε κερδίσει με 94-74 στο παιχνίδι του α' γύρου). Έτσι, ώστε αν σχηματιστεί διπλή ισοβαθμία (θα πρέπει να χάσουν ο Ηρακλής και ο Άρης), ο Κολοσσός να υπερτερεί της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου.

3) Αν ο Κολοσσός ηττηθεί στη Νίκαια, ο Ηρακλής κερδίσει τον Προμηθέα Πάτρας και ο Άρης χάσει στο Περιστέρι, θα σχηματιστεί τριπλή ισοβαθμία. Στην περίπτωση της τριπλής ισοβαθμίας ο Κολοσσός με ήττα μέχρι και 34 πόντους θα είναι 7ος, θα πρέπει να χάσει στη Νίκαια με διαφορά ίση ή μεγαλύτερη των 35 πόντων για να τερματίσει 8ος και με διαφορά ίση ή μεγαλύτερη των... 58 πόντων για να μείνει εκτός πλέι-οφ.

3) Στο κόλπο» για τα πλέι-οφ βρίσκεται και ο Άρης... Οι Θεσσαλονικείς για να προκριθούν ως 8οι (ακόμη κι αν χάσουν στο Περιστέρι), θέλουν νίκη του Κολοσσού στη Νίκαια και ήττα του Ηρακλή από τον Προμηθέα Πάτρας. Έτσι θα τερματίσουν στην 8η θέση.

4) Σε πιθανή τετραπλή ισοβαθμία (Κολοσσός Ρόδου, Άρης, Ιωνικός Νικαίας, Ηρακλής), ο Κολοσσός θα τερματίσει στην 7η θέση και ο Άρης στην 8η.

Διαβάστε ακόμη...