Rival Analysis: Το πρόφίλ του ΠΑΣ Γιάννινα

Η στήλη του paokfc.gr Rival Analysis σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον ΠΑΣ Γιάννινα, πριν τη σέντρα της αναμέτρησης της 9η αγωνιστικής της Super League Interwetten 2020-21 στο γήπεδο της Τούμπας.
Πηγή: paokfc.gr
Rival Analysis: Το πρόφίλ του ΠΑΣ Γιάννινα

Πριν τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος ήταν ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε το εισιτήριο της ανόδου από τη... λειψή περσινή σεζόν της Super League 2, όντας στην κορυφή της βαθμολογίας όταν ήρθε η διακοπή λόγω Covid 19. Οι Ηπειρώτες χρειάστηκε να περιμένουν σχεδόν ένα εξάμηνο για να πατήσουν το πόδι στο χορτάρι για επίσημο παιχνίδι και όλοι ανυπομονούσαν να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα.

Το ρόστερ βάσει ονομάτων δεν έμοιαζε ισχυρό. Ο προπονητής είχε καταθέσει δείγματα γραφής μόνο στη δεύτερη κατηγορία. Η προετοιμασία δεν ήταν η ιδανική. Κι όμως στο γήπεδο τα πάντα άλλαξαν.

Ο ΠΑΣ αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν μέχρι τώρα. Μπορεί οι μόλις εννιά βαθμοί σε εννιά αγώνες να μην είναι εντυπωσιακή συγκομιδή, αλλά εκείνο που έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής είναι η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Μίας ομάδας με όλη τη σημασία της λέξης.

Ο Αργύρης Γιαννίκης μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τους πάγκους τον Άαχεν και Έσσεν στη Γερμανία, τις δύο πρώτες ομάδες στις οποίες δούλεψε ως πρώτος προπονητής, ήρθε τον Ιούλιο του 2019 στα Ιωάννινα, με ένα ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό του, το οποίο δείχνει να δουλεύει σωστά. Η άνοδος ήρθε στην πρώτη σεζόν και πλέον άπαντες έχουν μπει στη μάχη της Super League Interwetten.

Ο ΠΑΣ στηρίζεται στην ομαδική λειτουργία, είναι μία ομάδα γυμνασμένη με πολλά τρεξίματα, έχει ως ατού το παιχνίδι στην κόντρα και έχει αποδείξει μέχρι σήμερα ότι μπορεί στην καλή της μέρα να κοιτάξει στα μάτια κάθε ομάδα στην Ελλάδα. Απόδειξη τα παιχνίδια της κόντρα σε Ολυμπιακό και Άρη.

Οι Γιαννιώτες σίγουρα χρειάζονται βελτίωση σε αρκετούς τομείς, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, γεγονός που τους έχεις στοιχίσει βαθμούς, αλλά είναι μία ομάδα που ξέρει τη θέλει να κάνει στο γήπεδο, έχει τη δική της φιλοσοφία και δείχνει ότι μπορεί να καταφέρει να πετύχει εύκολα τον στόχο της παραμονής και ίσως να κοιτάξει και ψηλότερα. Άλλωστε στόχος όλων είναι να ζήσουν στιγμές προηγούμενων ετών με ευρωπαϊκούς αγώνες.

Το ρόστερ της ομάδας αποτελείται κυρίως από Έλληνες παίκτες, κάποιους έμπειρους, αλλά και αρκετούς νεαρούς και ανερχόμενους, μαζί με λίγους και ποιοτικούς ξένους. Ο Χουτεσιώτης έχει πάρει φανέλα βασικού κάτω από την εστία, οι τετράδα της άμυνας περιλαμβάνει τους Εραμούσπε και Παντελάκη στα στόπερ και τους Σαλιάκα και Πίρσμαν στα άκρα της άμυνας, με τους Καρτάλη και Κάργα να δίνουν έξτρα λύσεις στον Γιαννίκη, ο Σιόντης είναι η πρώτη επιλογή στον άξονα, μαζί με τον Χουάν Ντομίνγκεθ, ενώ στα άκρα ο Νάουμετς είναι συνήθως βασικός στα αριστερά, ενώ ο Ελευθεριάδης στα δεξία, με τους δύο να εναλλάσονται συνεχώς, ενώ οι Παμλίδης και Λέο Μπατίστ συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο, με τους Κριζμάν, Λιάσο και Κάστρο να έχουν κι αυτοί σημαντικό ρόλο στο ροτέισον.

Ο Παμλίδης είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με τρία γκολ, με τον Ελευθεριάδη να ακολουθεί με δύο. Οι δύο παίκτες έχουν βάλει πάνω από τα μισά γκολ της ομάδας τους, καθώς έχουν πέντε μαζί από τα εννιά που έχει σκοράρει μέχρι σήμερα ο ΠΑΣ. Ο Παμλίδης είναι μάλιστα πρώτος στη λίστα με τις ασίστ με δύο.

Διαβάστε ακόμη...