«Ερχόμαστε με ενθουσιασμό, μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Το στίγμα του για την αυριανή αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ, έδωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το παιχνίδι ο τεχνικός της Γρανάδα Ντιέγκο Μαρτίνες.
Πηγή: thessports.gr
«Ερχόμαστε με ενθουσιασμό, μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Ερχόμαστε με πολύ μεγάλη όρεξη, είμαστε ενθουσιασμένοι, αντιμετωπίζαμε μια απαιτητική εβδομάδα αλλά αντιμετωπίζουμε τον ΠΑΟΚ με σχετική κούραση και φθορά, ωστόσο αυτό μπορούμε να το ξεπεράσουμε με τον ενθουσιασμό μας.

Παίζουμε απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ελληνική ομάδα και θα γίνει ένα σημαντικό παιχνίδι σίγουρα.

Ποιες είναι οι αρετές του ΠΑΟΚ και τι μπορείτε να καταφέρετε στο γήπεδο για να πάρει την νίκη: «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ομάδα, είδαμε τι έκανε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Άφησε πίσω πολύ μεγάλες ομάδες όπως η Μπενφίκα και η Μπεσίκτας και ξέρει να κινείται σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.

Ξέρει να αμύνεται καλά, παίζει με πέντε στην άμυνα, έχει ένα εξαιρετικό σύνολο, είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. Ο ΠΑΟΚ είναι εξοικειωμένος στα παιχνίδια τα ευρωπαϊκά, έχει μεγάλες εμπειρίες σε τέτοια παιχνίδια».

Τι είδους παιχνίδι περιμένει να κάνει η ομάδα του: «Ο ΠΑΟΚ έχει την ικανότητα να παίζει ένα παιχνίδι με πολλά διαφορετικά συστήματα, επίσης αν κάνουμε την ανάλυση μας για τα παιχνίδια στα προκριματικά, είδαμε ότι έκανε διαφορετικά παιχνίδια.

Παίζει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς με πολύ δυναμικό τρόπο. Είδαμε όλα τα ματς του ΠΑΟΚ και είμαστε στην φάση των ομίλων πλέον και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια από τις πιο μεγάλες ελληνικές ομάδες. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι σίγουρα και μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την μεγάλη Μπενφίκα».

Για το ποια είναι η φυσικά κατάσταση της ομάδας του και πως αντιμετωπίζει την ψυχολογία των παικτών από αγώνα σε αγώνα: «Τους μένει λίγος χρόνος μέχρι το ματς για την αποκατάσταση.

Μένει μια προπόνηση και οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το τέλος αυτής για την ενδεκάδα. Σκέφτομαι ότι δεν πρέπει να βλέπω χωριστά τα πράγματα αγωνιστικά, ψυχολογικά, τακτικά... όλα έχουν την σημασία τους.

Το σημαντικό είναι ποιους παίκτες θα έχουμε διαθέσιμους, υπάρχει κούραση και αυτό είναι σίγουρο. Έχουμε αγώνα και την Κυριακή, αλλά προέχει ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ. Ψάχνουμε την ισορροπία στην ομάδα γενικότερα.

Ούτε είμαστε απαισιόδοξοι όπως όταν χάσαμε από την Ατλέτικο με 6-1, ούτε πετάμε στα σύννεφα μετά από αυτή την εβδομάδα που πέρασε. Εμπιστευόμαστε την δουλειά που κάνουμε κάθε μερα, το κίνητρο που έχουμε για να πάρουμε την νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το πιο σημαντικό όλων για εμάς επαναλαμβάνω είναι η ισορροπία.

Εμείς πάντα έχουμε στραμμένη την προσοχή μας να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Δουλεύουμε συνέχεια και είμαστε συγκεντρωμένοι 100% στην προπόνηση και στον αγώνα. Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε σε τέτοια διοργάνωση, αλλά παίζουμε όπως σε κάθε παιχνίδι.

Χωρίς κόμπλεξ και χωρίς άγχος, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Έχουμε καλά αποτελέσματα, αλλά και ακόμα και αν δεν ήταν καλά, θα πίστευα στην ομάδα.

Η διαφορά ανάμεσα στην ήττα και στην νίκη είναι πολύ μικρή, αλλά είμαστε κοντά στην ταυτότητα μας και είμαι ικανοποιημένος από αυτό. Είμαστε στο Γιουρόπα Λιγκ όμως και τα παιχνίδια εδώ θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κατάφέρουμε».

Για το πώς συγκρατεί την ομάδα του να μην ξεφύγουν ψυχολογικά: «Δεν έχω κανένα θέμα με αυτό στα αποδυτήρια. Προσπαθώ πάντα να εστιάζω στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλα θέματα.

Το σημαντικό είναι να να βρίσκεται η συγκέντρωση μας σε καλό επίπεδο. Πρέπει να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Δουλεύουμε όλοι μαζί αρμονικά κάθε μέρα και πιστεύω υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα».

Για το αν έχει λύσεις από τον πάγκο για να βοηθήσουν σε αυτό το δύσκολο πρόγραμμα:

«Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί. Γνωρίζαμε ότι μας περίμενε μια απαιτητική περίοδος αλλά το θεωρώ ως μια πρόκληση.

Ήδη έχουμε πετύχει να είμαστε ψηλά στην βαθμολογία, και δεν πρόκειται κανείς να μας τους αφαιρέσει. Θα δω τους παίκτες στην προπόνηση και θα αποφασίσω.

Έχουμε επίσης και τον κορονοϊό και ακολουθούμε πιστά το ιατρικό πρωτόκολλο. Όλοι είναι έτοιμοι ακόμα και παιδιά από την ομάδα Νέων, για να μας βοηθήσουν».

Διαβάστε ακόμη...