«Βαρύ» κατηγορητήριο για Καραπαπά

Από inpaok.com : Σε απολογία για την απαράδεκτη φραστική επίθεση με χυδαίες εκφράσεις, στη διαιτητική ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα- Ολυμπιακός κλήθηκε ο αντιπρόεδρος των «ερυθρόλευκων», Κώστας Καραπαπάς.
Πηγή: inpaok.com
«Βαρύ» κατηγορητήριο για Καραπαπά

Πιο συγκεκριμένα, ο Καραπαπάς πλέον κινδυνεύει με τιμωρία… μακράς απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ υπάρχει κίνδυνος χρηματικής «καμπάνας» και στον Ολυμπιακό.

Το κατηγορητήριο φυσικά βασίζεται στο φύλλο αγώνα, το οποίο και αναφέρει:

«Μετά τη λήξη του αγώνα και ενώ οι διαιτητές κατευθύνονταν στα αποδυτήρια ο αντιπρόεδρος και έχοντας διαπίστευση εκπροσώπου ομάδας του Ολυμπιακού Κ. Καραπαπάς εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και απευθυνόμενος προς το διαιτητή του αγώνα είπε: «Είστε ξεφτίλες, πάλι ξεφτιλιστήκατε πουτ@@@ς θα δείτε τι θα πάθετε».

Στη συνέχεια οι διαιτητές εισήλθαν στα αποδυτήρια τους και ο εγκαλούμενος χτυπώντας με δύναμη και συνεχόμενα την πόρτα των αποδυτηρίων τους, τους είπε: «Άνοιξε ρε παλιοπου@@@, είσαι στημένος, θα γαμ@@@» και στη συνέχεια μετά από 40 λεπτά και την παρέμβαση της αστυνομίας απομακρύνθηκε».

Ο Καραπαπάς καλείται να απολογηθεί και με βάση το άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα (Απειλές και Εκφοβισμός), που αναφέρει τα εξής:

«Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές ή με άλλο άμεσο ή έμμεσο τρόπο, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) Ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών, και γ. υποβιβασμού ομάδας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία, την Πέμπτη, 08-10-2020 και ώρα 13:30, την παρακάτω ΠΑΕ:

ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Κ. ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ (Αντιπρόεδρος): «Βάσει των αναφερομένων στο από 04/10/2020 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 04/10/2020 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα”, στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Car.gr – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2 περ. ε, 5 επ, 10 παρ. 1 δ I΄ σε συνδ. με 11 παρ. 1, 2, 3 και 5, 12, 14 παρ. 1, 2, 3, 4 περ. β΄, και 19 του Π.Κ. της ΕΠΟ».

Διαβάστε ακόμη...